Főzőiskola | |
Édesvízi halak | 8 |
Kaviár | 11 |
Tengeri halak | 12 |
Rákok, kagylók | 16 |
Tintahalak, polipok | 18 |
Vásárlási ötletek | 19 |
Tárolás | 19 |
Halak helyes előkészítése és főzése | 20 |
Pisztráng előkészítése kékre főzéshez | 21 |
Pisztráng filézése | 21 |
Főtt pisztráng filézése | 22 |
Pisztráng előkészítése sütésre | 22 |
Fogas megtöltése | 23 |
Lazac felszeletelése | 23 |
Ponty feldarabolása | 24 |
Halfond (halalaplé) készítése | 24 |
Lapos hal lenyúzása | 25 |
Nyelvhal lenyúzása | 25 |
Nyelvhal filézése | 25 |
Nyelvhalfilé feltekerése | 25 |
Főtt homár darabolása | 26 |
A páncél és az emésztőcsatorna eltávolítása a garnélafarokból | 26 |
Homárfond (homárcsontlé készítése) | 27 |
Folyami rák kibontása | 27 |
Osztriga kinyitása | 28 |
Szt. Jakab-kagyló kinyitása | 28 |
Tinta nyerése tintahalból | 29 |
Friss tintahal vagy kalmár előkészítése | 29 |
Új polgári konyha | |
Makrélafilé borsmártással | 32 |
Kemencében sült burgonya tejszínes kaviárral | 32 |
Tőkehalszelet vargányával | 32 |
Csőbensült lepényhal | 34 |
Fogasfilé fűszeres tejszínben | 34 |
Lepényhal molnárné módra | 34 |
Gőzölt nyelvhalfilé spárgával | 36 |
Sült rombuszhal fenyőmaggal | 36 |
Tejszínes-boros csuka | 38 |
Maréna halász módra | 38 |
Mandulás pisztráng | 38 |
Folyami rákok kaporszószban | 40 |
Sült kagyló | 40 |
Nemzetközi konyha | |
Aranykeszeg thai módra | 44 |
Gyömbéres halfilé kínai módra | 44 |
Makrélafilé indonéz módon | 44 |
Loire menti csuka vajmártásban | 47 |
Fűszeres pácolt pisztráng | 47 |
Serpenyős garnéla kínai módra | 48 |
Grillezett bébi languszta | 48 |
Csőbensült tintahal | 48 |
Feketekagyló é la Rochelaise | 50 |
Osztriga spenótköntösben | 50 |
Sült rákfarkak | 50 |
Roston sült languszta tárkonyos vajjal | 52 |
Sült Szt. Jakab-kagyló | 52 |
Ínyenckonyha | |
Süllő spárgával, rizlingmártásban | 56 |
Ördöghalszeletek zöldfűszerekkel | 56 |
Fogfasfilé rózsabors-mártásban | 58 |
Csőbensült tengerihal-filé | 58 |
Laposhal kaprimártásban | 61 |
Hallal töltött palacsinta | 61 |
Ponty sherrys szójamártásban | 61 |
Roston sült tintahal fokhagymamártással | 62 |
Tőkehal bormártással és póréhagymával | 62 |
Scampi dinnyével és póréhagymával | 64 |
Homár konyakos paradicsommártással | 64 |
Osztriga pezsgőmártásban | 66 |
Kagyló fűszeres lében | 66 |
Szt. Jakab-kagyló petrezselymes vajjal | 66 |
Natúrkonyha | |
Lazacpisztráng tormamártásban | 70 |
Vörös márna szezámköpenyben, lucernacsírával | 70 |
Vegyes tengeri hal zöldsalátán | 72 |
Rombuszhal árpagyönggyel és zöldséggel | 72 |
Szt. Jakab-kagyló cukorborsóval | 74 |
Töltött tintahal tárkonyos mártásban | 74 |
Cikória párolt osztrigával, currymártásban | 77 |
Homár karfiollal és vörösboros vajjal | 77 |
Pirított királyrák pestóval | 77 |
Gyorskonyha | |
Laposhal bazsalikomos paradicsommal | 80 |
Tonhalszelet kapribogyóval | 80 |
Csőbensült halfilé parajjal | 80 |
Rákkal töltött nyelvhaltekercs | 82 |
Nyelvhalfilé metélőhagymás tejszínben | 82 |
Ördöghalérmék kínai gombával | 82 |
Sherrygőzben párolt nyelvhalfilé | 84 |
Pisztránghab salátával | 84 |
Lazac gombával | 84 |
Kagylóragu | 87 |
Szt. Jakab-kagyló turbolyás sajttal | 87 |
Óriásgarnéla petrezselymes-fokhagymás vajban | 87 |
Receptek mikrohullámú sűtöhőz | |
Tonhal pikáns bundában | 90 |
Kardhal kapribogyóval | 90 |
Maréna póréhagymán | 92 |
Fokhagymás-fűszeres ponty | 92 |
Töltött szardínia | 92 |
Lazaccal töltött fogasfilé mángold-levélben | 94 |
Nyelvhaltekercs sáfrányos mártásban | 94 |
Genovai paradicsomos süllőfilé mozzarellával | 96 |
Színes haltál | 96 |
Kelkáposztába töltött rák | 98 |
Garnéla fűszeres vajjal | 98 |
Kagyló cseréptálban | 98 |
Karcsúsító konyha | |
Aranymakréla babérlevéllel | 102 |
Párolt pisztráng bazsalikomos paradicsommártással | 102 |
Maréna roston, zöldfűszeres joghurtmártásban | 104 |
Sült csuka újhagymával | 104 |
Lepényhaltekercs karalábécsíkokkal | 104 |
Lazac kapros uborkával | 107 |
Görög tintahalragu | 107 |
Tonhalszelet párolt almával | 107 |
Tőkehal currys joghurtmártásban | 108 |
Spanyol halasfazék | 108 |
Ördöghal narancsos sherrymártásban | 108 |
Királyrák roston, citrommártással | 110 |
Kagyló zelleres fűszermártásban | 110 |