Bevezetés | 3 |
Édesvízihal-ételek | |
Az amur | 5 |
Amur agyagban sütve | 5 |
Amurfilé tejfölös tormamártásban | 5 |
Amurfilé zöld vajjal | 5 |
Amurleves | 6 |
Amurpaprikás bográcsban | 6 |
Amurral töltött paradicsom | 6 |
Amurszeletek firenzei módra | 6 |
Amurszeletek pikáns mártásban | 7 |
Amurszeletek vörösboros mártásban | 7 |
Citromos amurraguleves | 7 |
Gombás amurleves | 7 |
Gombával töltött amur | 8 |
Hagymás amur sütőben készítve | 8 |
Káposztás amurfilé | 8 |
Lecsós amurszelet | 8 |
Marinírozott amur | 10 |
Pácolt amur | 10 |
Párolt amurszelet hollandi mártással | 10 |
Rakott amurszelet | 10 |
Sajtos amurszelet | 10 |
Sörben párolt amurfilé | 12 |
Tormás amurfilé | 12 |
Zöldséges amurszelet | 12 |
Az angolna | 13 |
Angolna amerikai módra | 13 |
Angolna Duglére módra | 13 |
Angonla Fredy módra | 13 |
Angolna molnárné módra | 14 |
Angolna Mornay módra | 14 |
Angolna nyárson | 14 |
Angolna natúran sütve, Remoulade-mártással | 14 |
Angolna párizsiasan | 14 |
Angolna portugál módra | 16 |
Angolnapörkölt túrós csuszával | 16 |
Angolna rántva | 16 |
Angolna rostélyon sütve | 16 |
Angolna sörben főzve | 16 |
Angolna tejszínes gombamártásban | 17 |
Angolna vajban párolva, currymártással | 17 |
Angolnával töltött burgonya | 17 |
Csáky töltött angolna | 17 |
Gombás angolnapaprikás | 18 |
Kocsonyázott angolna magyarosan | 18 |
Mandulás töltött angolna | 18 |
Párolt angolna fehér hagymamártással | 20 |
Pirított angolna olaszos körítéssel | 20 |
A balin | 20 |
Balinnal töltött szőlőlevél | 20 |
Balinpuding | 21 |
Balinropogós | 21 |
Balinszeletek tejfölben sütve | 21 |
Balintekercs kárpáti módra | 21 |
Kapros-gombás balinragu | 22 |
Maros menti balinleves | 22 |
Rakott burgonya balinnal | 22 |
Sajtos balinfilé | 23 |
A fehér busa | 23 |
A pettyes busa | 23 |
Busapogácsa | 23 |
Busapogácsák túróval | 24 |
Busaszeletek vasi módra | 24 |
Fokhagymás párolt busa | 24 |
Fűszeres busa roston sütve | 24 |
Hagymás busaszeletek | 24 |
Kapros busatokány | 25 |
Lecsós busaszelet | 25 |
Mandulás busafilé | 25 |
Mogyorós busafilé | 25 |
Párolt busafilé erdei gombával | 26 |
Regös halászlé busából | 26 |
Szegedi töltött busa | 26 |
Szezámmagos busaszeletek | 28 |
Tárkonyos busaleves | 28 |
Vajas busa | 28 |
A compó | 28 |
Compó Pataky módra | 30 |
Compó nyárson, szalonnával | 30 |
Finomfüves compó roston sütve | 30 |
Kemencében sült compó | 30 |
Vörösborban párolt compó | 30 |
A csíkfélék | 31 |
Csík vajban sütve | 31 |
Párolt, kapros csík | 31 |
A csuka | 32 |
Babos csuka | 32 |
Fokhagymás csuka | 32 |
Gombás csukatekercs | 32 |
Hideg töltött csuka | 34 |
Hortobágyi rakott csuka | 34 |
Párolt csukagyűrű | 34 |
Skandináv töltött csuka | 34 |
Tejes csukapaprikás | 35 |
Töltött csuka I. | 35 |
Töltött csuka II. | 35 |
A fogassüllő | |
A kősüllő | 36 |
Balatoni süllő egészben sütve | 36 |
Balatoni süllő kemencében sütve | 38 |
Balatonisüllő-saláta | 38 |
Drávai fogasízelítő | 38 |
Fogasfilé horgász módra | 38 |
Fogasszeletek bíbornok módra | 39 |
Fogasszeletek Caréme módra | 39 |
Fogasszeletek Duglere módra | 39 |
Fogasszeletek fehérbormártásban | 39 |
Fogasszeletek Florentin módra | 39 |
Fogasszeletek hollandi mártással | 40 |
Fogasszeletek Jean Bart módra | 40 |
Fogasszelet jóasszony módra | 40 |
Fogasszelet kancellár módra | 40 |
Fogasszelet keszthelyi módra | 42 |
Fogasszelet lengyelesen | 42 |
Fogasszelet Mornay módra | 42 |
Fogasszelet oroszosan | 42 |
Fogasszelet paprikásan | 44 |
Fogasszelet vajjal | 44 |
Halfatányéros I. | 44 |
Halfatányéros II. | 44 |
Hideg balatoni fogas | 45 |
Hideg süllő egészben | 45 |
Hideg süllőtekercs fonyódi módra | 45 |
Magyaros, gombás süllő | 46 |
Mandulás süllőszelet | 46 |
Süllőszeletek pirított gombával | 46 |
Süllőszeletek tihanyi módra | 46 |
A garda | 48 |
Fűszeres garda roston sütve | 48 |
Olajoshal gardából | 48 |
Pácolt garda | 48 |
A harcsa | 49 |
Alföldi harcsaleves | 49 |
Duna menti harcsapörkölt | 49 |
Fóliában sült harcsaszelet | 49 |
Főtt harcsa | 50 |
Harcsaikraleves | 50 |
Harcsapörkölt pincemester módra | 50 |
Harcsaszeletek diszkoszban sütve | 50 |
Hideg harcsahab zsályával | 50 |
Kapros harcsapaprikás | 52 |
Kiskunsági harcsatekercs | 52 |
Rakott harcsaragu | 52 |
Rizses harcsa | 52 |
Székely harcsaragu | 54 |
Zalai harcsaízelítő | 54 |
Zöldséges harcsapástétom | 54 |
A kárász | 55 |
Az ezüstkárász | 55 |
Kárász egészben sütve, Vinaigrette-mártással | 55 |
Kárászpörkölt bográcsban | 55 |
Kőrösi kárászleves | 56 |
Keszege, keszegfélék | 56 |
A vörösszárnyú keszeg | 56 |
A dévérkeszeg | 56 |
A domolykó | 56 |
A jász | 57 |
A küsz | 57 |
Bundázott keszeg | 57 |
Fokhagymás, sült keszeg | 57 |
Töltött keszeg | 57 |
A kecsege | 58 |
Citromos kecsegebecsinált | 58 |
Kecsege egészben sütve | 60 |
Kecsege kárpáti módra | 60 |
Kecsege vörösborban párolva | 60 |
Tiszai halpaprikás bográcsban | 60 |
A márna | 62 |
Márna filé óvári módra | 62 |
Márna halász módra | 62 |
Márna kapormártással | 62 |
A sebes pisztráng | 64 |
A szivárványos pisztráng | 64 |
Fokhagymás-vajas pisztráng | 64 |
Hideg pisztráng egészben | 64 |
Marinírozott pisztráng | 66 |
Pisztrángfilé nyárson | 66 |
Pisztráng kékre főzve | 66 |
Pisztráng révész módra | 66 |
Pisztráng tejfölös mártással | 68 |
Pisztráng vajas zöldborsóval | 68 |
Tárkonyos pisztráng | 68 |
A ponty | 68 |
Burgonyás ikravagdalt | 69 |
Dorozsmai molnárponty | 69 |
Dunakömlődi halászlé | 69 |
Erdélyi halleves (Csorba) | 70 |
Felvidéki pontyhalászlé | 70 |
Francia töltött ponty | 70 |
Gombás-sajtos pontyfilé | 70 |
Halászlé savanyú káposztával | 72 |
Halszoljanka | 72 |
Kalocsai pontyfilé | 72 |
Kocsonyázott halászlé | 72 |
Magyaros halgombócleves | 72 |
Magyaros pontyleves | 73 |
Mandulás ponty | 73 |
Marinált pontyfilé | 73 |
Pácolt ponty | 74 |
Paprikás ponty | 74 |
Paprikás-szalonnás pontyfilé | 74 |
Paradicsomos halkoktél | 74 |
Ponty arácsi módra | 74 |
Pontyfilé párizsiasan | 76 |
Pontyfilé rántva | 76 |
Pontyfilé vajjal | 76 |
Ponty fűszermártással | 76 |
Pontyfilé vörösboros mártással | 78 |
Pontyhalászlé I. | 78 |
Pontyhalászlé II. | 78 |
Pontyhalászlé bográcsban | 78 |
Pontyleves szerzetes módra | 78 |
Ponty nápolyi módra | 80 |
Pontyragu | 80 |
Ponty rostélyon sütve | 80 |
Pontysaláta | 80 |
Pontyszeletek lengyelesen | 82 |
Pontyszeletek natúran sütve | 82 |
Pontyszeletek Orly módra | 82 |
Pontytempura | 82 |
Pontypörkölt I. | 82 |
Pontypörkölt II. | 83 |
Rácponty I. | 83 |
Rácponty II. | 83 |
Rácponty III. | 83 |
Rakott ponty | 84 |
Regős halászlé | 84 |
Szegedi halászlé | 84 |
Szegedi pontypaprikás | 84 |
Táborhegyi halászlé | 86 |
Tatai halászlé | 86 |
Tejfölös, füstölt pontyfilé | 86 |
Tejfölös-gomás ponty | 86 |
Tejfölös-sajtos pontyfilé | 88 |
Tűzdelt pontyfilé rostélyon sütve | 88 |
A sügér | 88 |
Kapros-tejfölös sügér | 88 |
Sügér metélőhagyma-mártásban | 88 |
Szalonnás sügér | 90 |
Zöldséges, párolt sügér | 90 |
A törpeharcsa | 90 |
Fokhagymás, ecetes harcsa | 92 |
Harcsaleves | 92 |
Marosi törpeharcsa | 92 |
Paradicsomos harcsa | 92 |
Tokaji harcsapörkölt | 92 |
Törpeharcsa fehérborban | 93 |
Tengerihal-ételek | 98 |
Az angolna | 98 |
A tengeri angolna | 98 |
Az anyaangolna | 98 |
A homoki angolna | 98 |
Angolna hidegfüstöléssel | 98 |
Athéni angolna | 99 |
Burgundi halas egytál | 99 |
Fokhagymás, füstölt angolna burgonyával | 99 |
Főtt, rántott angolnaderék | 99 |
Füstölt tengeri angolna currys tejszínhabbal | 99 |
Homoki angolna édesköménymártásban | 100 |
Kínai tengeri angolnafilé | 100 |
Párolt, szőlős tengeri angolna | 100 |
Tápláló halleves | 100 |
Tengeri angolna almaborban | 100 |
Tengeri angolna angolosan | 102 |
Tengeri angolna Braganca módra | 102 |
Tengeri angolna diómártásban | 102 |
Tengeri angolnaragu I. | 102 |
Tengeri angolnaragu II. | 103 |
Tengeri angolna rákmártással | 103 |
Tengeri angolna sárgarépamártással | 103 |
Tengeri angolna spanyol módra | 103 |
Vegyes halragu | 104 |
Zöldborsós angolnaderék | 104 |
A barmida | 104 |
Barmida kínai kelkáposztával | 104 |
Barmidapástétom edényben | 105 |
Barmida snidlinges tejföllel | 105 |
Bő zsírban sült, édesköményes hal | 105 |
Fűszeres-babos barmidafilé | 105 |
Halpuding | 105 |
Kapros-fehérboros barmida | 106 |
Kemencében sült halfilék | 106 |
Korianderes barmida fóliában | 106 |
Norvég halleves | 106 |
Póréval párolt barmida | 108 |
Szőlőlevélben párolt barmida | 108 |
Tengeri hal brokkolival sütve | 108 |
A berggilt | 108 |
Berggiltfilé rákmártásban | 109 |
Berggiltfilé tojásmártásban | 109 |
Berggilt fűszernövényes mártásban | 109 |
Halgombócok | 109 |
Kapros, rakott hal | 109 |
Mazsolás tengerihal-rolád | 110 |
Mustáros berggiltfilé | 110 |
Pácolt berggiltfilé | 110 |
Sáfrányos halfilé | 110 |
Szalonnás berggiltfilé | 111 |
Vargányás berggilt csőben sütve | 111 |
A cápa | 111 |
Az óriáscápa | 111 |
A tüskés cápa | 112 |
Almával töltött cápafilé | 112 |
Banánlevélben párolt cápa | 112 |
Banánlevélben sült, kókuszos cápaszeletek | 112 |
Cápafilé amerikai módra | 113 |
Cápafilé hidegen | 113 |
Cápafilé pirított mogyoróval | 113 |
Finom cápagombócleves | 113 |
Heringcápafilé cseh módra | 114 |
Kapros heringcápafilé | 114 |
Serpenyős halszeletek | 114 |
Szőlővel párolt cápafilé | 114 |
Vargányás cápafilé | 114 |
A csőrös csuka | 115 |
Bundázott csőrös csuka holland módra | 115 |
Currys halgombócok | 115 |
Csőrőcsuka-filé fóliában | 116 |
Fűszeres hal sütőben sütve | 116 |
Görög "bouillabaisse" | 116 |
Halas tésztametélt-saláta | 116 |
Hideg halleves | 118 |
Sült hal paradicsommal és tojással | 118 |
Tengeri csuka flambírozva | 118 |
Tengerihal-csíkok parajjal rántva | 118 |
Tengerihal-vagdalékkal töltött gombafejek | 118 |
Vegyes haltál halászosan | 119 |
A farkashal | 119 |
A tengeri farkashal | 119 |
Cipóban sült farkashalfilé | 119 |
Hal szójamártásban | 120 |
Kókuszos farkashalfilé | 120 |
Krétai farkashalragu | 120 |
Párolt farkashal garnélarákkal | 120 |
Roston sült farkashal ananászos metélttel | 121 |
Szardíniás raguval párolt farkashal | 121 |
Tejszínes halhúspüré (halfás) | 122 |
Tengerifarkashal-leves | 122 |
Tengeri farkashal papajával | 122 |
Tengeri farkashal serpenyőben sütve | 122 |
A hering | 122 |
Friss Mátyás hering | 123 |
Göngyölt hering | 123 |
Heringes burgonya | 123 |
Hering háziasszony módra | 123 |
Heringikra pirítósan | 124 |
Heringtej rántva | 124 |
Heringtekercs aszpikban | 124 |
Hering üvegfúvó módra | 124 |
Kijevi heringkrém | 125 |
Különleges heringfilé | 125 |
Marinált heringfilé | 125 |
Marinált sós hering | 125 |
Mátyás hering | 125 |
Mátyás hering kapros-tejszínes körtével | 125 |
Norvég heringfilé | 126 |
Nyárson sült hering | 126 |
Pácolt hagymás hering | 126 |
Pácolt hering | 126 |
Paradicsomos-zöldbabos heringsaláta | 128 |
Rakott hering | 128 |
Sült heringfilé almás joghurtban | 128 |
Zöldbabos Mátyás hering | 128 |
Az ingola | |
A tengeri ingola | 128 |
Adriai párolt tengeri ingola fokhagymás borral | 129 |
Fűszeres, barnavajas ingola | 129 |
Karib-tengeri ingola | 129 |
Kucsmagombás tengeri ingola fóliában sütve | 130 |
Párolt, sárgarépás tengeri ingola | 130 |
Rákkal töltött tengeri ingola | 130 |
Saint-tropezi tengeri ingola | 130 |
Tengeri ingola Delhi módra | 131 |
Tengeri ingola flambírozva | 131 |
Tengeri ingola fűszeres bundában | 131 |
Tengeri ingolaragu | 131 |
Tengeri ingola Ratatouille módra | 131 |
A kardhal | 132 |
Kardhal banánlevélben sütve | 132 |
Kardhaljava dinnyével | 132 |
Kardhaltekercs faszénparázson | 132 |
Kardhal tormamártásban | 133 |
Nyárson sült kardhal uborkával | 133 |
Párolt kardhal cikóriával | 133 |
Rizses hal | 133 |
Sáfrányos kardhal | 133 |
Sütőben sült kardhalbordák | 134 |
Svéd halas egytál | 134 |
Tejszínes-mandulás kardhalfilé | 134 |
Tepsis kardhal | 134 |
A lazac | 134 |
A fehér lazac | 135 |
Dán lazacsaláta | 135 |
Füstölt lazac túróval és kaviárral | 135 |
Lazacderék Pireaux módra | 137 |
Lazacderék sóskamártásban | 137 |
Lazacgombócok fűszermártásban | 137 |
Lazac katalán módra | 137 |
Málnás lazacjava | 137 |
Párolt lazac ízesített tejszínhabbal | 138 |
Spanyol halfilé | 138 |
Svéd pácolt lazac | 138 |
Uborkás lazacjava zöld borssal | 138 |
Zöldséges-tormás lazacszeletek | 138 |
A lepényhal | 139 |
Az érdes lepényhal | 139 |
A kis fejű lepényhal | 139 |
A közönséges lepényhal | 139 |
Az óriás laposhal | 140 |
A rombuszhal | 140 |
A sima lepényhal | 140 |
Brazil halragu | 140 |
Füstölt lepényhal tojással, ikrával | 140 |
Halropogós | 141 |
Lepényhal Aurora módra | 141 |
Lepényhal boros mártásban | 141 |
Lepényhal Escoffier módra | 141 |
Lepényhal fehérborban párolva | 142 |
Lepényhal molnárnép módra | 142 |
Lepényhal Picadilly módra | 142 |
Lepényhalfilé spárgaágyban | 142 |
Marinált laposhal zsázsamártással | 142 |
Óriáslepényhal-filé Veronik módra | 143 |
Rombuszhalfilé-tekercs | 143 |
A makréla | 143 |
A fattyúmakréla | 143 |
Crespellini | 144 |
Currys halfilé mártás nélkül | 144 |
Főtt-sült makréla | 144 |
Füstölt makréla | 144 |
Füstölt makréla (meleg füstöléssel) | 146 |
Füstölt makrélavagdalt | 146 |
Juhtúrós makrélapástétom | 146 |
Makréla ecettel | 146 |
Makréla piros mártásban | 146 |
Máltai halpástétom tésztában | 147 |
Párolt halfilé | 147 |
Roston sült halfilé fűszeres mártásban | 147 |
Sült hal | 147 |
Zöld currys halfilé | 148 |
A maréna | 148 |
A hegyes orrú maréna | 148 |
A vándormaréna | 148 |
Egészben főtt maréna Honan módra | 148 |
Egészben sült maréna gyömbéres gombamártással | 150 |
Főtt maréna pirított kesudióval | 150 |
Hideg marénatekercs norival | 150 |
Marénával töltött burgonya | 152 |
Marénafilé amerikai módra | 152 |
Marénafilé főherceg módra | 152 |
Marénafilé Nilson módra | 152 |
Marénarolád Caréme módra | 152 |
Marénaszeletek rókagombával | 153 |
Matróz marénafilé | 153 |
Vándormaréna-filé párizsi módra | 153 |
A márna | 154 |
A csíkos tengeri márna | 154 |
Francia halászlé (bouillabaisse) | 154 |
Halsalátával töltött articsóka | 154 |
Kelt tésztában sült hal | 154 |
Kocsonyázott tengerimárna-hab | 154 |
Narancsban tálalt halmajonéz | 155 |
Párolt márna hagymamártással | 155 |
Tengeri hal sütőben párolva | 155 |
Tengerimárna-filé paradicsomos patiszonnal | 155 |
Tengerimárna-filé udvarmester módra | 156 |
Tengerimárna-koktél | 156 |
Tengeri márna olaszosan | 156 |
Tengeri márna sütőben | 156 |
A menyhal | 158 |
Az északi menyhal | 158 |
A norvég menyhal | 158 |
Bázeli menyhalfilé | 158 |
Északi menyhal kagylóval | 158 |
Északi menyhal pikáns mártásban | 158 |
Habzóboros menyhalfilé | 159 |
Menyhal genfi módra | 159 |
Menyhal Izabella módra | 159 |
Menyhalfilé Kleopátra módra | 159 |
Menyhalfilé lengyel módra | 160 |
Menyhalfilé Montebello módra | 160 |
Menyhaltekercs scampóval | 160 |
Menyhal zsályalevélben sütve | 160 |
Norvég menyhal párolva | 160 |
Szardellás-gombás menyhalcsíkok bundázva | 161 |
A mérges pókhal | 161 |
Bombayi pókhalszeletek | 161 |
Mandulás pókhaltekercs | 161 |
Pókhal Arlesienne módra | 162 |
Pókhal Doria módra | 162 |
Pókhal Margaret módra | 162 |
Pókhal paradicsomos rizzsel | 162 |
Pókhal piros mártással | 162 |
Pókhal rimini módra | 163 |
Roston sült mérges pókhal kaprival | 163 |
Sanghaji tengerihal-filé | 163 |
Sherrys pókhal | 163 |
Tengerihal-filék normand módra | 163 |
A morgóhal | 164 |
Cseresznyés morgóhal | 164 |
Halas burgonyahab | 164 |
Halburger | 164 |
Morgóhal mangoldlevélben párolva | 166 |
Morgóhal parasztlány módra | 166 |
Morgóhal vidékiesen | 166 |
Párolt morgóhal sütőben sütve | 166 |
Pikáns tengeri halszeletek | 167 |
Roston sült morgóhal Remoulade-mártással | 167 |
Sült hal földimogyoró-mártásban | 167 |
Sült hal zöldségkörettel | 167 |
Tejszínben párolt morgóhal | 168 |
A naphal | 168 |
Bordói naphalfilé | 168 |
Lisszaboni naphalfilé | 168 |
Naphal Continentál módra | 168 |
Naphal csicsókával | 169 |
Naphalgombócok sóskával | 169 |
Naphal Hamilton módra | 169 |
Naphal sütőben sütve | 169 |
Naphal uborkás zöldséggel | 170 |
Pármai naphal | 170 |
Riói naphalfilé | 170 |
Roston sült naphal narancsos vajjal | 170 |
Zelleres naphalrolád | 171 |
A nyelvhal | 171 |
Egészben sült nyelvhal | 171 |
Francia nyelvhal | 171 |
Gyömbéres nyelvhal | 171 |
Nyelvhal avokádóval | 172 |
Nyelvhal egészben töltve | 172 |
Nyelvhalfilé Clarence módra | 172 |
Nyelvhalfilé Marguery módra | 172 |
Rántott nyelvhal | 173 |
Spanyolos párolt nyelvhal | 173 |
Tejszínes nyelvhalfilé | 173 |
A nyúlhal | 173 |
A tengeri nyúlhal | 173 |
Bangkoki rizseshal | 173 |
Francia babos nyúlhal | 174 |
Kubai nyúlhalfilé | 174 |
Máltai nyúlhalfilé | 174 |
Nyúlhalgombócok tejszínes kapormártással | 174 |
Nyúlhal latin-amerikai módra | 175 |
Nyúlhalpüréleves | 175 |
Nyúlhalszeletek friss paradicsommal | 175 |
Részeg hal | 175 |
Az ördöghal | 176 |
A tengeri ördöghal | 176 |
Fokhagymás tengeri ördöghal | 176 |
Horgászhalsaláta füstölt lazaccal | 176 |
Kakukkfüves ördöghalfilé | 178 |
Ördöghalragu | 178 |
Ördöghal tejszínes cikóriával | 178 |
Paradicsomos tengeri ördöghal | 178 |
Párolt hal | 179 |
Spanyol halas egytál | 179 |
Vegyes tengerigyümölcs-egytál | 179 |
Vörösboros horgászhal | 179 |
Vörösboros ördöghalragu | 180 |
A pérhal | 180 |
A tengeri pérhal | 180 |
Csípős pérhal fóliában | 180 |
Egészben sült pérhal tamarinmártással | 180 |
Párolt tengeri pérhal töltve | 181 |
Pérhal papírhüvelyben | 181 |
Pérhal Picasso módra | 181 |
Pérhal szalonnában | 181 |
Pérhalfilé almás tormával sütve | 182 |
Rántott tengeripérhal-filé édesköménnyel sütve | 182 |
Roston sült tengeri pérhal ajókás vajjal | 182 |
Savanyú káposztás tengeri pérhal | 182 |
Sült hal mártással | 183 |
Vigói halkrémleves | 183 |
A pisztráng | 183 |
A tengeri pisztráng | 183 |
Carmenesi töltött pisztráng | 183 |
Castellanei pisztráng | 184 |
Diós tengeripisztráng-filé | 184 |
Főtt tengeri pisztráng ajókamártással | 184 |
Paradicsomos tengeri pisztráng | 184 |
Parajjal töltött pisztráng salátalevélben | 186 |
Párolt tengeri pisztráng | 186 |
Pisztráng banánnal | 186 |
Pisztráng lazacos endíviával töltve | 186 |
Pisztráng sonkával | 187 |
Töltött pisztráng zsázsával | 187 |
Wallesi pisztráng | 187 |
A sima rája | 187 |
A tövises rája | 188 |
Fokhagymás-vajas rája | 188 |
Fűszeres-boros párolt hal | 188 |
Párolt rája avokádóval | 188 |
Párolt rájafilé kagylóval | 188 |
Rájafilé gyömbéres szójamártással | 189 |
Rájafilé szardellás mártásban | 189 |
Rájafilé üvegtésztával | 190 |
Rájafilé veronai módra | 190 |
Rájahúsgombóc pirított napraforgóval | 190 |
Rájaszeletek bambuszrüggyel | 190 |
Szójacsírás rájafilé | 191 |
A skorpióhal | 191 |
A tengeri skorpióhal | 191 |
Karácsonyi töltött skorpióhal | 191 |
Márton-napi tengerihal-filé | 191 |
Párolt skorpióhal angol zellerrel | 192 |
Rizses skorpióhal | 192 |
Skorpióhal Bahama módra | 192 |
Skorpióhalfilé mór módra | 192 |
Skorpióhalpuding hollandi mártással | 193 |
Szalonnás skorpióhal | 193 |
Tengeri halfásgaluska tejszínes rókagombamártással | 193 |
Tűzdelt skorpióhal csőben sütve | 193 |
Zöldborsós skorpióhal | 194 |
A sprotni | 194 |
Csípős sült hal | 194 |
Fokhagymás sprotni | 194 |
Gyömbéres rizzsel töltött hal | 194 |
Halas scsi szalonnával | 195 |
Majonézes sprotni | 195 |
Parajos rakott sprotni | 195 |
Rakott sprotni | 195 |
Ropogós sprotni | 196 |
Sprotni cayenne-i borssal | 196 |
Sprotnirizottó | 196 |
Sprotniropogós | 196 |
Sprotnival töltött cukkini | 196 |
Sprotnival töltött derelye | 197 |
A szardella | 197 |
Pácolt szardella | 197 |
Rakott szardella | 197 |
Szardellagyűrűk fűszeres paradicsommártásban | 198 |
Szardellasaláta | 198 |
Szardellás paradicsomos lángos | 198 |
Szardellás tonhalsaláta | 198 |
Szardellás vaj | 198 |
Szardella tuniszi módra | 199 |
Szardellával töltött sós hering | 199 |
Szardella zsályás vajjal | 199 |
Tojásos szardellakrém | 199 |
Töltött rántott ajóka | 199 |
Zöldpaprika és paradicsom szardellával | 200 |
A szardínia | 200 |
Habart tojás szardíniával | 200 |
Rakott cukkini szardíniával | 200 |
Rakott szardínia | 200 |
Ropogósra sült szardínia | 201 |
Rostélyon sült szardínia | 201 |
Szalonnás szardínia | 201 |
Szardínia fűszernövényekkel | 201 |
Szardíniakoktél | 201 |
Szardíniakrém | 202 |
Szardíniarizottó | 202 |
Szardíniás rétes | 202 |
Szardíniás szendvics | 202 |
Szardíniával töltött omlett | 202 |
Töltött szardínia paradicsommártásban | 203 |
A szatyinghal | 203 |
Edényben párolt szatyinghal | 203 |
Halszeletek Picasso módra | 203 |
Korinthoszi nyárs | 204 |
Szatyinghal Aida módra | 204 |
Szatyinghal citromos mártásban | 204 |
Szatyinghalfilé Gizella módra | 204 |
Szatyinghalfilé sajtmártással | 204 |
Szatyinghalfilé tésztagyűrűben | 205 |
Szatyinghal Mallorca módra | 205 |
Szatyinghal Mc Bane módra | 205 |
Szatyinghal Murat módra | 205 |
Szatyinghal zöldségágyon | 206 |
A Szent Péter-hal | 206 |
Currys hal | 206 |
Főtt tengeri hal rizzsel, tojással | 206 |
Fűszeres-kókuszos halszelet | 207 |
Halas töltött uborka | 207 |
Halleves Szent Péter-halból | 207 |
Párolt halszeletek | 207 |
Párolt, paradicsomos Szent Péter-hal | 207 |
Rozmaringos tengerihal-csíkok | 208 |
Sütőben sült sajtos halfilé | 208 |
Szent Péter-hal bécsiesen | 208 |
Szent Péter-hal zöldben | 208 |
A tok | 209 |
Fűszeres tokfilé | 209 |
Halleves tokból | 209 |
Tokfilé citromos mártással | 209 |
Tokfilé moszkvai mártással | 209 |
Tokszeletek olaszosan | 210 |
Tokvagdalt | 210 |
Vajastokfilé angolos zöldségekkel | 210 |
A tonhal vagy tunahal | 210 |
Ajókával tűzdelt tunahal parajban párolva | 211 |
Ecettel ízesített halszeletek | 211 |
Hagymás tunahal sült újburgonyával | 211 |
Köményes tunahalfilé faszénparázson | 211 |
Mangoldlevélben párolt tuna | 212 |
Paradicsomos tunahaljava | 212 |
Spanyol halfilé | 212 |
Tunahal fehérborban | 213 |
Tunahalfelfújt | 213 |
Tunahalragu burgonyával | 213 |
Tunahalsaláta körítve | 213 |
Tunahalszeletek olívabogyóval | 213 |
Tunahal vidékiesen | 214 |
Valenciai tunahalszelet | 214 |
A tőkehal | 214 |
A fekete tőkehal | 214 |
A foltos tőkehal | 215 |
A sávos tőkehal | 215 |
A vékony bajuszú tőkehal | 215 |
Bazsalikomos paradicsomban párolt hal | 215 |
Edényben párolt tőkehalfilé | 215 |
Fűszeres tőkehalfilé | 215 |
Fűszeres tőkehalszeletek zöldségágyon | 216 |
Gombás tőkehal sütőben sütve | 216 |
Halas rakott burgonya | 216 |
Jeremai tőkehalleves | 217 |
Mennyei halleves | 217 |
Paradicsomos-hagymás hal | 217 |
Pácolt tőkehal párizsi módra | 217 |
Párolt halszeletek | 217 |
Párolt paradicsomos tőkehalfilé | 218 |
Sült hal ausztriai módra | 218 |
Szárított, sós tőkehal madridi módra | 218 |
Szezámos tőkehalfilé | 218 |
Tőkehal Bella Vista módra | 219 |
Tőkehal Bizkayai módra | 219 |
Tőkehalderék kukoricalisztbe bundázva | 219 |
Tőkehalfilé Bilbao módra | 219 |
Tőkehalfilé füredi módra | 219 |
Tőkehal kelkáposztában | 220 |
Tőkehalszeletek parajjal | 220 |
Tőkehal Vinaigrette-mártással | 220 |
Zöldborsós tőkehalfilé | 220 |
A tündöklőhal | 221 |
Egzotikus halragu | 221 |
Feketehal | 221 |
Hagymás tündöklőhalfilé | 222 |
Tündöklőhalfilé Kristóf módra | 222 |
Tündöklőhal gyümölcsmártásban | 222 |
Tündöklőhal háziasan | 223 |
Tündöklőhal Krisztina módra | 223 |
Tündöklőhal portói módra | 223 |
Tündöklőhal trónörökös módra | 223 |
A vajhal | 224 |
Pácolt, sózott vajhal | 224 |
Parajos vajhal | 224 |
Sózott vajhal burgonyával, tojással | 224 |
Szardellás vajhal fóliában sütve | 224 |
Vajhal alaszkai módra | 225 |
Vajhal angol módra | 225 |
Vajhal Beaucaire módra | 225 |
Vajhal Durand módra | 225 |
Vajhal Flamand módra | 226 |
Vajhal Macedón módra | 226 |
Vajhal úriasan | 226 |
Zöldséges, sózott vajhal | 226 |
A viza | 226 |
Szardellás viza csőben sütve | 227 |
Vizafilé sváb módra | 227 |
Vizafilé várnai módra | 227 |
Vizaleves citromos tojással | 227 |
Vizaszeletek fehérbormártásban | 228 |
Viza zöldségben párolva | 228 |
A vörös álsügér | 228 |
Főtt sügérfilé | 228 |
Főtt sügér Honan módra | 229 |
Fűszeres hal fűszeres rizzsel | 229 |
Halsaláta marinált halból | 229 |
Krétai sügérragu | 229 |
Párolt tengeri sügér I. | 230 |
Párolt tengeri sügér II. | 230 |
Párolt tengeri sügér korzikai módra | 230 |
Rizlinges párolt tengeri sügér | 230 |
Szőlőlevélben párolt hal | 231 |
Tengeri halfilék Hoisin-mártással | 231 |
Tengeri sügér fűszeres olajban | 231 |
Tengeri sügérleves | 231 |
Vörössügér sütőben párolva | 231 |
Vörössügér szaloniki módra | 232 |
Különféle tengeri állatokból készült ételek | 232 |
A béka | 232 |
A leopárdbéka | 232 |
Az ökörbéka | 233 |
A tavi béka | 233 |
Békacombbecsinált | 233 |
Békacomb magyarosan | 233 |
Békacomb Orly módra | 233 |
Békacomb provencei módra I. | 234 |
Békacom provencei módra II. | 234 |
Békacomb spanyol módra | 234 |
Békaleves | 234 |
Csőben sült békacomb | 234 |
Finomfüves békacomb | 236 |
Fokhagymás békacomb | 236 |
Rántott békacomb | 236 |
Tejszínes-kucsmagombás békacomb | 236 |
A csiga | 236 |
A fülcsigák | 237 |
A tengeri fülcsiga | 237 |
Az éti csiga | 237 |
Csigaleves | 238 |
Csigapörkölt | 238 |
Csigaragu vajas tészta alatt | 238 |
Csigaravioli bazsalikomos paradicsomraguval | 238 |
Csiga saját levében | 239 |
Csiga tormamártásban | 239 |
Csigával töltött paradicsom | 239 |
Francia rántott csiga | 239 |
Rántott csiga erdei módra | 239 |
Töltött csiga I. | 240 |
Töltött csiga II. | 240 |
Töltött csiga III. | 240 |
A kalmár | 240 |
Görögös töltött kalmár | 240 |
Kalmár saját tintájában párolva | 241 |
Roston sült kalmár | 241 |
Töltött kalmár | 241 |
Töltött kalmár pikáns mártásban | 242 |
A polip | 242 |
Bográcsban főtt polip | 242 |
Édesköményes polip | 242 |
Fokhagymás, paradicsomos polipragu | 243 |
Fűszeres polipragu | 243 |
Galíciai poliplepény | 243 |
Halleves polippal | 243 |
Hideg polipragu | 244 |
Párolt polip | 244 |
Polip burgonyával és zöldborsóval | 244 |
Serpenyős polipragu parajjal | 244 |
Vörösboros polip mandulával | 246 |
Zöldséges polipcsápok kehelyben | 246 |
A rák | 246 |
A garnéla | 246 |
A languszta | 246 |
A homár | 247 |
A folyami vagy nemes rák | 247 |
A remeterák | 247 |
A tarisznyarák | 247 |
A rák előkészítése | 248 |
Chilis homár | 248 |
Currys garnéla édes tökkel | 248 |
Csekonits-saláta | 248 |
Csípős tarisznyaráktészta | 249 |
Garnéla currymártással | 249 |
Garnéla édes-savanyú mártásban | 249 |
Garnélaleves I. | 250 |
Garnélaleves II. | 250 |
Garnélaleves dinnyével | 250 |
Garnélaleves liliombimbóval | 250 |
Garnéla nyárson sütve | 250 |
Garnélás rizsmetélt | 252 |
Gratinírozott rákfarok | 252 |
Homárkoktél indiai módra | 252 |
Homárragu | 252 |
Kókusztejben főtt garnéla | 253 |
Languszta gombával | 253 |
Languszta gyömbéres vajban | 253 |
Paradicsomos languszta | 253 |
Pirított rák | 253 |
Piros garnélacurry | 253 |
Rák borban | 254 |
Rákkoktél I. | 254 |
Rákkoktél II. | 254 |
Rákkolbász | 254 |
Rákleves | 256 |
Rákpörkölt | 256 |
Rákpuding Cardinál-mártással | 256 |
Scampo nyárson | 256 |
Száraz garnélacurry | 257 |
Tarisznyarákragu | 257 |
Tarisznyarák touloni módra | 257 |
Tojáslepény rákkal | 257 |
Zalai rákkrémleves | 257 |
Zalai ráksaláta | 258 |
Zöldborsós rák szójacsírával | 258 |
Zöldséges garnéla | 258 |
A teknős | 259 |
Az aligátorteknős | 259 |
A cserepes teknős | 259 |
A keselyűteknős | 259 |
A mocsári teknős | 259 |
A tarkateknős | 260 |
Articsókás teknősragu | 260 |
Gombás teknősragu | 260 |
Hamis teknősleves | 260 |
Nyárson sült teknőshús | 261 |
Rántott teknősszeletek | 261 |
Teknősleves | 261 |
Teknősleves Lady Courson módra | 261 |
Teknősragu, házában sütve | 261 |
Valódi teknősleves | 262 |
Zöldborsós teknősbecsinált | 262 |
A tintahal | 262 |
Chilivel párolt tintahal | 263 |
Fokhagymás mediterránsaláta | 263 |
Fűszeres tintahal csőben sütve | 263 |
Laziói tintahal | 263 |
Maláj rizstésztametélt | 264 |
Olajbogyóval párolt tintahal | 264 |
Párolt tintahal | 264 |
Pirított rizsmetélt | 264 |
Rovini rizottó | 264 |
Sambalos tintahal | 266 |
Sertéshússal töltött tintahal | 266 |
A tenger gyümölcsei pongyolában | 266 |
Tintahalas spagetti | 266 |
Tintahal boros mártásban | 267 |
Tintahalragu | 267 |
Kalóriatáblázat | 267 |
A köretek készítése | 268 |
Petrezselymes burgonya | 268 |
Sós burgonya | 268 |
Újburgonya | 268 |
Vajas burgonya | 269 |
Vajas-petrezselymes burgonya | 269 |
Sült burgonya | 269 |
Tésztaköretek | 269 |
Galuska | 269 |
Gyúrt tészták | 269 |
Párolt rizs | 269 |
Tarhonya | 270 |
Túrógombóc | 270 |
Zöldségköretek | 270 |
Párolt karotta | 270 |
Vajas brokkoli | 270 |
A mártások készítése | 271 |
Rákvaj | 271 |
Halaszpik | 271 |
Fehérbormártás | 272 |
Fehér halalaplé | 272 |
Csíki mártás | 272 |
Gombamártás | 272 |
Gratinmártás | 272 |
Hideg hollandi mártás | 272 |
Hideg moszkvai mártás | 273 |
Hideg mustármártás | 273 |
Hideg szardellamártás | 273 |
Majonéz | 273 |
Majonézmártás | 273 |
Meleg hollandi mártás | 273 |
Metélőhagyma-mártás | 274 |
Mornay-mártás | 274 |
Mustármártás | 274 |
Paradicsommártás | 274 |
Rákmártás | 274 |
Remoulade-mártás | 274 |
Tartármártás | 275 |
Vinaigrette-mártás | 275 |
Ételkészítési ábécé | 275 |