1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Halak és tengeri gyümölcsök zsebkönyve

Ötven tengeri és édesvízi hal, rák, kagyló bemutatása. Tanácsok a vásárláshoz és ínycsiklandozó receptek

Szerző
Fordító
Budapest
Kiadó: Mérték Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 128 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 10 cm
ISBN: 963-7304-35-5
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szinte alig találunk az élelmiszerek közt olyan egészségeset, mint a hal. A tengerek és az édesvizek lakóinak húsa könnyen emészthető, fehérjékben gazdag, rendszerint zsírszegész és rengeteg,... Tovább

Előszó

Szinte alig találunk az élelmiszerek közt olyan egészségeset, mint a hal. A tengerek és az édesvizek lakóinak húsa könnyen emészthető, fehérjékben gazdag, rendszerint zsírszegész és rengeteg, szervezetünk számára fontos vitamint, ásványi anyagok és nyomelemet tartalmaz. A halhús nemcsak egészsége, hanem ízletes is.
Zsebkönyvünk hasznos tanácsokat és útmutatót ad ennek az igen értékes és egészséges tápláléknak a sokrétű felhasználásához. Megkönnyíti a széles választék közti eligazodást és a megfelelő kiválasztását. A közismert tengeri és édesvízi halak, rákok és kagylófélék mellett néhány újdonságot is bemutatunk, amelyek nemrégen jelentek meg a halpiacon.
Minden halhoz és tenger gyümölcséhez egy-egy ínycsiklandozó receptet is ismertetünk. Ezzel arra szeretnénk ösztönözni a kedves olvasót, hogy örömét lelje a vásárolt hal elkészítésében, és a halfogyasztás kedvenc szokásává váljon. Mert mi, magyarok még mindig az észak-európai szomszédaink mögött kullogunk a halfogyasztás terén, pedig a halhús fogyasztásának ma már köztudottan csak az előnyeit ismerjük.

Ezért: jó étvágyat a sok-sok ízletes halcsemegéhez! Vissza

Tartalom

A hal, mint emberi táplálék4
Halvásárlás7
Mennyit vásároljunk?11
A halfogyasztók tízparancsolata13
A hal tálalása14
Halak és a tengergyümölcsei20
Áttekintés22
Friss halfilék120
Füstölt haltermékek121
Sózott halak122
Kaviár123
Rákok124
A receptek jegyzéke126
Impresszum128

Henning Seehusen

Henning Seehusen műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Henning Seehusen könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem