Fülszöveg
A HALAK ÉS HALÉTELEK nem csupán egy könyv a sok közül. Rendkívüli élmény, amely teljesen új megvilágításba helyezi a mai magyar gasztronómia kissé elhanyagolt szegmensét: a halak világát. A könyv túlmutat azon a szinten, amit megszokhattunk a szakácskönyvektől, mert íróinak stílusa, őszinte gondolataik és közvetlen hangvételű magyarázataik - mit, mikor, hogyan és miért -, illetve szakmai felkészültségükből áradó magabiztosságuk révén óhatatlanul megváltozik a szemléletünk, ahogyan eddig a halakra néztünk.
A HALAK ÉS HALÉTELEK mérföldkő a mai magyar kulináris életben.
A HALAK ÉS HALÉTELEK az utóbbi évek egyik legérdekesebb kulináris kézikönyve, amely a halakkal foglalkozik és betekintést enged a kulisszák mögé, a kreatív főzés világába.
A hal napjainkban az egyetlen olyan különleges alapanyag, amely egyrészt finom, fontos eleme a klasszikus éttermi menüknek, másrészt elérhető áru, ízletes és nagyon egészséges. Mindannyian vásárolunk, sütünk-főzünk és eszünk halat, de van sok...
Tovább
Fülszöveg
A HALAK ÉS HALÉTELEK nem csupán egy könyv a sok közül. Rendkívüli élmény, amely teljesen új megvilágításba helyezi a mai magyar gasztronómia kissé elhanyagolt szegmensét: a halak világát. A könyv túlmutat azon a szinten, amit megszokhattunk a szakácskönyvektől, mert íróinak stílusa, őszinte gondolataik és közvetlen hangvételű magyarázataik - mit, mikor, hogyan és miért -, illetve szakmai felkészültségükből áradó magabiztosságuk révén óhatatlanul megváltozik a szemléletünk, ahogyan eddig a halakra néztünk.
A HALAK ÉS HALÉTELEK mérföldkő a mai magyar kulináris életben.
A HALAK ÉS HALÉTELEK az utóbbi évek egyik legérdekesebb kulináris kézikönyve, amely a halakkal foglalkozik és betekintést enged a kulisszák mögé, a kreatív főzés világába.
A hal napjainkban az egyetlen olyan különleges alapanyag, amely egyrészt finom, fontos eleme a klasszikus éttermi menüknek, másrészt elérhető áru, ízletes és nagyon egészséges. Mindannyian vásárolunk, sütünk-főzünk és eszünk halat, de van sok megválaszolatlan kérdésünk is. Mely fajokat, mikor és hogyan? Szabó Péter, halkereskedő és szakács, valamint pisztrángtenyésztő szerzőtársa megvilágítja az eddig homályos foltokat. Akiknek idáig gondot okozott a halak sütése-főzése, a tárolási feltételek megteremtése vagy a helyes konyhatechnológiai eljárások kiválasztása, azok most nyugodtan hátradőlhetnek. Hasznos gyakorlati tanácsokon, lenyűgöző történeteken és finom recepteken túl a könyv a következő témaköröket kínálja olvasóinak:
- 40 sósvízi és 20 hazai édesvízi hal bemutatása
- hogyan vásároljunk halat biztonságosan
- tudnivalók az omega-3 zsírsavakról
- kalóriatáblázat
- hasznos tippek az előkészítésről és hőkezelési technikákról
- főzőiskola 80 recepttel
- halételek és borok társítása
- lenyűgöző fotók és illusztrációk
A szerző, Szabó Péter szakács, halkereskedő és szakíró egy személyben. Az ő lelkesedésének és szenvedélyének eredménye ez a könyv. Szerzőtársa a pisztrángtenyésztő Hoitsy György, aki szintén imád sütni-főzni, a halból csodákat művelni.
Vissza