1.062.160

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hal-lakomák

Szerző
Fotózta
Budapest
Kiadó: Haltermelők Országos Szövetsége
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-210-736-5
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Életünk minősége nagymértékben függ táplálkozásunk minőségétől, magyarán attól, hogyan, mikor és mit eszünk. Enni persze jó, és ne is hagyjuk magunktól elvenni ezt az élvezetet . A kulináris öröm... Tovább

Előszó

Életünk minősége nagymértékben függ táplálkozásunk minőségétől, magyarán attól, hogyan, mikor és mit eszünk. Enni persze jó, és ne is hagyjuk magunktól elvenni ezt az élvezetet . A kulináris öröm éppúgy része kultúránknak, mint a festészet. A magyar konyha méltán világhírű, s olyan nagy nemzetek konyhái között emlegetik, mint a kínai, vagy a francia. Hallani véljük az ellenvetéseket: a magyar konyha egészségtelen, túlságosan zsíros, fűszeres, aminek hízlaló hatását magunkon is észlelhetjük. Kétségtelen, hogy a gulasch, a pörkölt, a sültek nem éppen a reformkonyha díszei. Ámde - s ezt olimpiai bajnok mesterszakácsaink is hangoztatják - a hagyományos magyar ételek ma már elkészíthetők korszerű, kevésbé zsíros, tehát egészségesebb alapanyagokból és módon is. Vissza

Tartalom

Előszó/Kóstoló 1
Haza vizeink lakói 2
Bundás hal 4
Ínyenc rántott pisztráng 6
Tokaji borban gőzölt (Szilvásváradi) pisztráng tejszínes vargányával 8
Tarhonyás halpörkölt 10
Szegedi halsaláta 12
Szegedi halászkenyér 14
Süllő zöld morzsában sütve 16
Süllő vagy fogas egészben sütve 18
Spagetti krémes hal 20
Savanyú káposztával töltött pontyfilé 22
Rokfortos harcsaburger 24
Rakott ponty 26
Pontygombócok curry gombamártással 28
Pisztráng Szalajka módra 30
Marinált ponty 32
Harcsa tormamártással 34
Harcsafilé rácosan 36
Gombával tűzdelt ponty 38
Gombás ponty tejfölben sütve 40
Fokhagymás busa 42
Dorozsmai ponty 44
Csukapörkölt 46
Balatoni süllőfilé Hungária módra 48
Balatoni fogasfilé hollandi mártással 50

Hunyaddobrai Csaba

Hunyaddobrai Csaba műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hunyaddobrai Csaba könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Hal-lakomák Hal-lakomák
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba