A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hal hátán hal

Bácskai halételek a Bajai Halkommandó ajánlásával

Szerkesztő
Baja
Kiadó: Argumentum Plussz Bt.
Kiadás helye: Baja
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 54 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-2295-64-1
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A vendégfogadás, a vendéglátás egyidős lehet magával az emberrel, a táplálkozás mindig társas közösségi tevékenység volt. Napjainkban egyértelművé vált, hogy a magyar gasztronómia közös kulturális... Tovább

Előszó

A vendégfogadás, a vendéglátás egyidős lehet magával az emberrel, a táplálkozás mindig társas közösségi tevékenység volt. Napjainkban egyértelművé vált, hogy a magyar gasztronómia közös kulturális örökségünk elválaszthatatlan része. Baján és környékén a színes nemzetiségi lét által meghatározott halételek az évszázadok során tökéletesen illeszkedtek a magyar ízvilághoz, ami korántsem egységes, az egyes ételek magukon viselik a szerb, horvát, német és cigány konyha jellemző jegyeit.
A mi vidékünkön a terített asztal nem nélkülözheti a változatos, ízletes halételeket, köztük a híressé vált halászlevet. Generációk adják tovább a különböző recepteket, ételkészítési praktikákat, megőrizve egy-egy kis szeletet múltunkból. Ne feledjük, a halételek készítése gasztronómiai hagyományápolás és egyben hagyományteremtés is. A hagyományok kialakulása, gyakorlása és örökítése nem valósul meg egyik napról a másikra. A hagyományhoz közösség szükséges, család, baráti kör, egy város, kistérség összetartozó közössége. Kell valami, ami mindenkinek a sajátja, ami rájuk jellemző, amit ők tudnak a legjobban, ami mindenki számára örömforrás lehet... Vissza

Tartalom

Előszó / Kóstoló3
Hazai vizeink lakói4
Ikrapástétom6
Afrikai harcsacsíkok sörtésztában8
Rácos halsaláta10
Haltepertő12
Bajai halászlé ikrával gyúrt gyufatésztával14
Savanyú pontyleves Bartalis módra16
Szeremlei vegyes halászlé18
Halászlé sváb halgaluskával20
Böjti töltött csuka22
Göngyölt afrikai harcsafilé24
Töltött ponty26
Vegyes halpörkölt csuszával28
Csuka fokhagymásan30
Harcsapörkölt zöldfűszeres bácskai gombóccal32
Törpeharcsa pörkölt kárásszal34
Karikasüllő almával36
Csukapörkölt Tóbiás módra38
Tavaszi fűszeres harcsafilé40
Ráchal bajai módra42
Haltejpörkölt44
Szezámmagos rántott harcsafilé laskás csuszával46
Csukás kakaspörkölt túrós csuszával48
Töltött kárász50
Tartalomjegyzék54
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem