Előételek - Hors D' Oeuvres | 5 |
Rákkanapé | 5 |
Kis osztriga aspik | 5 |
Rákaspik tejföllel | 6 |
Angolna saláta kagylóban | 6 |
Angolnával töltött kis aspik | 6 |
Tortácska ráksalátával | 7 |
Kocsonyázott tengerirák szeletek dobozkákban | 7 |
Tengerirák majonéz kagylóban | 7 |
Rák-ragout tortácskák | 8 |
Kenyérszelet rákkal | 8 |
Osztrigás kaviárszelet | 9 |
Kaviár kanapé | 9 |
Vadakból készült ételek | 10 |
Szalonkaszeletek erdei módra | 10 |
Szalonkadobozkák | 10 |
Szalonkaíz tekercs | 11 |
Szalonkafelfújt dobozkák | 11 |
Szalonka-kanapé | 12 |
Szalonkaíz szeletek | 12 |
Gombás szalonkaíz szeletek | 12 |
Szalonkapástétomok | 12 |
Ínyencfalat szalonkaízből | 13 |
Szalonka tortácska | 13 |
Király vágya | 13 |
Fácánmell dobozkák | 14 |
Sült fácánmell szeletek | 14 |
Fácántojás fészekben | 14 |
Sült fácánszeletkék | 15 |
Fenyvesmadár hálóban | 15 |
Fürj szeletek Lucullus módjára | 15 |
Fürj tésztában | 16 |
Pacsírta tésztában | 16 |
Pacsírta pirított kenyérszeleteken | 16 |
Fészkes pacsírta | 17 |
Pacsírta milánói módra | 17 |
Pacsírta hálóban | 18 |
Fogoly-tortácskák | 18 |
Fogolyszeletek szarvasgombával | 18 |
Fogoly epigramm | 19 |
Kis fogolypástétom | 19 |
Fogolyfalat hercegnő módjára | 19 |
Vadkacsa ragu kenyérszeleteken | 20 |
Előétkek erdei vadból | 21 |
Nyúlszeletkék | 21 |
Kis nyúlfelfújt dobozkák | 21 |
Magyar nyúltortácskák | 21 |
Tortácskák nyúlpürével | 22 |
Nyúl tejfölöskenyérkék | 22 |
Nyúl tejfölöskenyér | 22 |
Sült házinyúl-szeletkék | 23 |
Kis őz felfújt | 23 |
Őz hálóban | 23 |
Őzfelfújt-meglepetés | 24 |
Őzszeletkék | 24 |
Őz-falatkák | 24 |
Szarvasmáj-dobozkák vadász módra | 25 |
Dámszarvas aprólék királyi módra | 25 |
Dámszarvas aprólék tésztatekercsben | 25 |
Vaddisznó-epigramm | 26 |
Vaddisznómáj- hálóshurka | 26 |
Kis vaddisznó falatok ördögi módra | 27 |
Rénszarvasszeletek orosz módra | 27 |
Őzmáj-dobozkák vadász módra | 27 |
Sajtból készült meleg előételek | 28 |
Kis sajtdobozkák | 28 |
Sajt omlett | 28 |
Kis sajtpástétom génuai módra | 29 |
Sajtos rántotta | 29 |
Főzelékből készült előételek | 30 |
Burgonya bécsi módra | 30 |
Sült zeller | 30 |
Champignon-szeletkék | 31 |
Kövigomba dobozkák | 31 |
Kövigomba szeletkék | 31 |
Champignonragu dobozkák | 32 |
Töltött olajbogyók | 32 |
Néhány meleg mártás készítési módja | 33 |
Fehér alapmártás | 33 |
Béchamel mártás | 33 |
Barna alapmártás | 34 |
Madeira-mártás | 34 |
Savanyú tejföl mártás | 34 |
Bordeaui-mártás | 34 |
Vadecet | 35 |
Vadak elkészítési módja | 36 |
Őzgerinc szárazon kisütve | 36 |
Tejfölös őzgerinc | 37 |
Őzgerinc angol módra | 37 |
Őzcomb | 37 |
Hideg őzcomb | 38 |
Őzmáj olasz módra | 38 |
Paradicsomos őzkotlett | 38 |
Őzragu | 39 |
Vadász joga | 39 |
Őzeszkalop | 40 |
Őzmáj | 40 |
Őzfilé | 40 |
Őzlábak | 41 |
Szarvascomb | 41 |
Szarvascomb héjában | 41 |
Glaszírozott szarvascomb | 42 |
Hurka vadhúsból | 42 |
Vadhúsvagdalék | 43 |
Vaddisznó kotlett | 43 |
Vaddisznóragu | 43 |
Fasírozott vaddisznófej | 44 |
Kocsonyázott nyúl bécsi módra | 44 |
Hideg nyúl | 46 |
Aspikos nyúl | 46 |
Fazekas nyúl | 47 |
Nyúl Madeira-mártással | 47 |
Nyúlhús á la cérme | 47 |
Legfinomabb nyúlragu | 48 |
Nyúlpecsenye angol módra | 48 |
Nyúl-sondée | 49 |
Vadhúspüré rizsben | 49 |
Vad krokettek | 49 |
Hurka vaddisznóhúsból | 50 |
Szarvashús gőzben | 50 |
Szarvas-roastbeef | 51 |
Nyúlgerinc á la créme | 51 |
Kocsonyás nyúl | 51 |
Nyúl polentával | 52 |
Román nyúlragu | 52 |
Vaddisznóhús | 53 |
Szarvasgerinc | 53 |
Sült nyúl | 53 |
Nyúl szárazon sülve | 54 |
Nyúl-, vagy őzmáj | 54 |
Vadhúshaché rizsben | 54 |
Vadhúshaché zsemlében | 54 |
Szárnyasvad | 55 |
Fácán á la sainte Alliance; Brillat Savarin nyomán | 55 |
Aspikos fácán | 56 |
Fácánpecsenye | 56 |
Fácán savanyúkáposztával | 57 |
Fasírozott fácán | 57 |
Spékelt fácánmell | 58 |
Kocsonyázott fácán | 58 |
Fácánmell roston | 58 |
Fácánpüré vajastésztában | 59 |
Spékelt fogoly gombával | 59 |
Fogoly champignonnal | 60 |
Fogoly majonézzel | 60 |
Fogoly szalmival | 60 |
Fogolypüré | 61 |
Fogoly narancsmártással | 61 |
Spékelt fogoly | 62 |
Sült fogoly | 62 |
Fasírozott fürj | 62 |
Gombás fürj | 64 |
Fürj szalámi | 63 |
Sült fürj | 64 |
Mocsári jérce-becsinált | 64 |
Mocsári jérce orosz módra | 64 |
Mocsári jérce | 65 |
Szalonka timbale | 65 |
Mocsári szalonkák | 66 |
Supréme de bécasse | 66 |
Szalonka | 66 |
Szalonka-bonath | 67 |
Fajdkakas | 67 |
Fajdkakas szalmiban | 68 |
Fajd vadhús-mártásban | 68 |
Fajd orosz módra | 69 |
Fiatal varjú | 69 |
Túzok | 70 |
Nyírfajd | 70 |
Vadkacsa | 70 |
Sült vadkacsa olajbogyóval | 71 |
Vadkacsa-szalmi olajbogyóval | 71 |
Fiatal vadkacsa | 72 |
Vadliba | 72 |
Sült vadruca | 72 |
Vadgalamb | 72 |
Vadgalamb paradicsomban | 73 |
Fenyvesmadár-szalmi | 73 |
Fenyvesmadár | 73 |
Szárnyasvad-ragu | 74 |
Szárnyasvad-haché | 74 |
Kisebb madarak elkészítési módja | 74 |
Halak | 75 |
Sült csuka | 75 |
Csuka angol módra | 75 |
Csuka hollandi módra | 75 |
Töltött csuka | 76 |
Csuka makarónival | 76 |
Csuka ragu | 77 |
Csukaszeletek | 77 |
Csuka olasz módra | 78 |
Rántott csuka | 78 |
Csuka tormában | 78 |
Csuka szardínia mártással | 79 |
Csuka bádeni módra | 79 |
Csuka majonéz | 79 |
Garnírozott csuka | 79 |
Csuka kotlett | 80 |
Csuka hamburgi módra | 80 |
Savanyú csuka | 81 |
Cseh ponty | 81 |
Ponty magyar módra | 82 |
Ponty sörben | 82 |
Töltött ponty | 83 |
Töltött ponty más módon | 83 |
Ponty lengyel módra | 83 |
Hideg ponty | 84 |
Ponty-pie | 84 |
Ponty Chambord módjára | 85 |
Ponty Spreewaldi módra | 86 |
Ponty grenade | 86 |
Ponty vörösbor mártással | 87 |
Ponty-matelote | 87 |
Csuka roston | 87 |
Csuka szardíniával | 88 |
Paprikás ponty | 88 |
Kirántott ponty | 88 |
Sült harcsa | 89 |
Főtt harcsa | 89 |
Rántott harcsa | 89 |
Sült lazac | 89 |
Lazac francia módra | 90 |
Lazac-santé raguval | 90 |
Lazac matelot | 91 |
Marinirozott lazac | 91 |
Lazac szeletek | 91 |
Lazac majonézzel | 92 |
Angolna matelote | 92 |
Főtt angolna | 92 |
Marinirozott angolna | 93 |
Angolna-roulade | 93 |
Sült angolna | 94 |
Pirított angolna | 94 |
Pisztráng tokaji-borban | 94 |
Pisztráng burgundival | 95 |
Pisztráng olajban sütve | 95 |
Garnírozott pisztráng | 95 |
Rántott pisztráng | 96 |
Sügér sörben | 96 |
Sügér hollandi módra | 96 |
Sügér kirántva | 97 |
Fiatal sügér | 97 |
Kékre főtt márna | 97 |
Forrázott hal francia módra | 97 |
Lazac olasz módra | 98 |
Cigányhal | 98 |
Főtt cigányhal | 98 |
Pácolt cigányhal | 99 |
Tejfölös cigányhal | 99 |
Alföldi hal | 99 |
Halpörkölt | 100 |
Sült hal magyar módra | 100 |
Halkotlett | 100 |
Halfilé olasz módra | 101 |
Halgombócok | 101 |
Brodetta | 102 |
Kecsege vajban | 102 |
Kecsege hollandi módra | 102 |
Kecsege magyar módra | 103 |
Viza | 103 |
Kirántott viza | 103 |
Tokhal | 103 |
Halkotlett más módon | 104 |
Márna konstanci módra | 104 |
Halkocsonya | 104 |
Halas kagyló | 105 |
Halikra gombamártással | 105 |
Halfrikandó | 105 |
Tengeri halak | 106 |
Garnírozott tengeri pisztráng | 106 |
Sült tengeri pisztráng | 106 |
Kocsonyázott tengeri pisztráng | 107 |
Tengeri hal magyar módra | 107 |
Kecsege | 107 |
Kecsege magyar módra | 108 |
Sült kecsege | 108 |
Kecsege helgolandi módra | 108 |
Kecsege hamburgi módra | 109 |
Kirántott kecsege | 109 |
Kecsege finom fűszerfüvekkel | 109 |
Tőkehal párolva | 110 |
Tőkehal | 110 |
Tengeri csuka halász módra | 110 |
Csuka | 111 |
Tengernyelv francia módra | 111 |
Tengernyelv majonézben | 112 |
Rántott tengernyelv | 112 |
Tengernyelv | 112 |
Tengernyelv hamburgi módra | 113 |
Tőkehal | 113 |
Tőkehal olasz módra | 113 |
Tőkehal roston | 114 |
Tőkehal ragu | 114 |
Sült friss szardínia | 115 |
Rántott friss szardínia | 114 |
Szardínia hálóköntösben | 115 |
Garnírozott hering | 115 |
Friss hering | 116 |
Garnírozott friss sósheringek | 116 |
Marnírozott hering | 117 |
Sült hering | 117 |
Vadász hering | 117 |
Friss hering ecetben | 118 |
Delikatesz heringek | 118 |
Rántott hering | 119 |
Hering-tekercs | 119 |
Orosz hering | 120 |
Sóshering süldőheringek módjára | 120 |
Hering kocsonyában | 121 |
Kaviár | 121 |
Oroszhal | 121 |
Rákok | 122 |
Rák más módon | 122 |
Rák angol módra | 122 |
Rák bordói módra | 123 |
Rák ragu | 123 |
Rák-meridon | 123 |
Rántott rák | 124 |
Rák kotlett | 124 |
Rák haché | 125 |
Tortácskák rákraguval | 125 |
Rák hurka | 125 |
Tengerirák | 126 |
Rák kagylóban | 126 |
Tengerirák bordói módra | 126 |
Főtt tengeri rák | 127 |
Tengerirák ragu | 127 |
Ragu berakott tengerirákból | 128 |
Languszta (Nagy ollótlan tengerirák) | 129 |
Languszta chaud-froid | 129 |
Tengeripók | 129 |
Tengeripók más módon | 130 |
Ollótlan rák | 130 |
Teknősbéka | 130 |
Teknősbéka más módon | 131 |
Osztriga | 131 |
Fasírozott osztriga | 131 |
Töltött osztriga | 132 |
Tengeri kagyló | 132 |
Kagylók más módon | 132 |
Sült osztriga | 133 |
Pirított osztriga | 133 |
Rántott osztriga | 133 |
Osztriga amerikai módra | 133 |
Ál osztriga kisütve | 134 |
Osztriga kagylóban | 134 |
Békacomb francia módra | 135 |
Becsinált békacomb | 135 |
Békacomb paradicsomban | 135 |
Békacomb hálóköntösben | 136 |
Rántott békacomb | 136 |
Csiga | 136 |
Töltött csiga | 136 |
Csiga olasz módra | 137 |
Csiga ecetes olajjal | 137 |
Becsinált csiga | 138 |
Szardellavaj | 138 |
Rákvaj | 138 |
Maitre d' hotel vaj | 139 |
Vaj á la Nauheim | 139 |
Francia fűszernövény-vaj | 139 |
Champignonvaj | 140 |
Fűszeresvaj | 140 |
Legfinomabb mustárvaj | 140 |
Mustárvaj | 140 |
Fokhagymavaj | 141 |
Mogyoróvaj | 141 |
Vaníliavaj | 141 |
Töltelék marhahúsból | 141 |
Töltelék tyúkhúsból | 142 |
Töltelék borjúhúsból | 142 |
Hústöltelék szárnyas töltésére | 143 |
Töltelék borjúhúsból | 143 |
Töltelék disznóhúsból | 143 |
Töltelék májból | 143 |
Szalmi vagy húspüré | 144 |
Töltelék vadhúsból | 144 |
Töltelék vadmájból | 145 |
Rákhúsból készült töltelék | 145 |
Halhúsból készült töltelék | 145 |
Néhány tengerihalból és rákból készült előételek | 146 |
Tengerirák á la delmonico | 146 |
Tengerirák majonéz | 146 |
Csuka és tengerirák aspik | 147 |
Rák majonéz | 147 |
Hal majonézzel | 148 |
Szardella | 148 |
Szardínia kaviárral | 148 |
Halak tartása akváriumokban | 149 |
Rákok elkészítési módja | 151 |
Általános utasítás | 151 |
Főtt asztali rák | 152 |
Rák berlini módra | 153 |
Rák bordói módra I. (Legegyszerűbb mód) | 153 |
Rák bordói módra II. | 153 |
Rák bordói módra III. (Legfinomabb elkészítési mód) | 154 |
Rákleves (6 személy részére) | 154 |
Rák párizsi módra | 155 |
Rák laibachi módra (Igen híres elkészítési mód) | 156 |
Rák provencei módra | 156 |
Rák sörben | 157 |
Dinsztelt rák | 157 |
Gombóc rákleveshez | 157 |
Rizses rák | 158 |
Rákpástétom | 158 |
Rákserleg | 159 |
Kenyérszeletek rákfarkokkal | 159 |
Kelvirág rákmártással | 160 |
Rákfark osztrigamártással | 160 |
Fiatal tyúk és rákragu | 161 |
Rákragu | 162 |
Párizsi rákétel | 162 |
Rák hachée | 163 |
Rákpástétom | 163 |
Angol rákpuding | 164 |
Rákpuding | 165 |
Tojás ráktöltelékkel | 165 |
Rák flamand módra | 166 |
Rák court boullionban | 166 |
Rák megkenve | 166 |
Sült rák | 167 |
Francia rákleves | 167 |
Rákfark ánizsban | 168 |
Hüvelyes borsó rákfarkokkal | 169 |
Rántotta rákfarokkal | 169 |
Rákpástétom | 170 |
Rák borban főzve | 170 |
Rák spreewaldi módra | 170 |
Rákrizs | 171 |
Finom rákragu kagylóban | 171 |
Ragu rákmártással | 171 |
Tojásos rákhús dobozkákban | 172 |
Ráksaláta (6 személy számára) | 172 |
Ráksaláta | 172 |
Spárgasaláta rákkal | 172 |
Ráksaláta aspikkörítéssel | 173 |
Rák aspikban vagy kocsonyában | 173 |
Aspik | 174 |
Rákvaj | 174 |
Rákmártás I. | 175 |
Rákmártás II. | 175 |
Rákmártás III. | 176 |
Rákétel, halhús garnírozására | 176 |
Rák coulis | 176 |
Rákhús töltelékkel | 177 |
Rák-béchamel | 177 |
Rák krém | 177 |