1.066.444

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Konyha 1982/1.

Gasztronómiai magazin - VI. évfolyam 1. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Az évad étele: Rakott kel
Elk. idő: 2 óra
Kal.-ért.: 3000/12600 J.
Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 15 dkg rizs, 1kg kelkáposzta, 2 dl tejföl, 5... Tovább

Előszó

Részlet:
Az évad étele: Rakott kel
Elk. idő: 2 óra
Kal.-ért.: 3000/12600 J.
Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 15 dkg rizs, 1kg kelkáposzta, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt vagy 10 dkg füstölt szalonna, só, 1 csapott evőkanál pirospaprika, kiskanálnyi piros arany krém
2 evőkanál olajon fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, átsütjük rajta a kockákra vágott húst, meghintjük pirospaprikával, és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. A piros arany krémmel ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk, majd rövid lére sütjük. A húst kivesszük belőle, és átdaráljuk. Közben sós vízben puhára főzzük a rizst, és egy másik edényben szintén sós vízben a leveleire szedett kelt.
A harmadik kanál olajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat vagy zománcos tepsit, és kibéleljük kellevelekkel. Vissza

Tartalom

Az évad étele: a rakott kel 3
Háztartás "dánul" 6-7
Feleki Kamill: Édesanyám főztje 10-11
Laktató levesek 16-17
Válogatott vadreceptek 19-22
Olcsó oldalak 26-27
Tüzes italok 36-37
Citrom, narancs, datolya 39-42
Sajttorta, sajtos ételek 44-45
Húsmentes étkezés 51
Jogi esetek a háztartásban 56
Dédik délutánjai (nosztalgiauzsonna) 59-62
Az 1981-es számok tárgymutatója 67-71
"Mindenki másképp csinálja..." 72-73
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem