1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Főzzünk okosan

Szerző
Grafikus
Budapest
Kiadó: Officina
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Nyomtatta az Officina nyomdája, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Őnagysága tompa puffanására ébred. Valami szépet álmodott, ami most elillant és amit nem tud többé visszaidézni, de az íze még a szájában van. Egy pillantás az órára meggyőzi arról, hogy még hajnal... Tovább

Előszó

Őnagysága tompa puffanására ébred. Valami szépet álmodott, ami most elillant és amit nem tud többé visszaidézni, de az íze még a szájában van. Egy pillantás az órára meggyőzi arról, hogy még hajnal van és a gyerekszobából átszűrődő sértő kitételek amellett tanuskodnak, hogy az előbbi zaj annak eredménye, hogy gyermekei egy becsületbeli kérdést tettlegesen intéztek el. Az asszony este későn feküdt le és most elhatározza, hogy a robajt nem veszi tudomásul és megkísérli az előbbi szép álmot még kissé folytatni, mert van még egy negyedórája a felkelésig.
Nem könnyű úgy beosztani a háztartáspénzt, hogy mindenre fussa, hogy az étel elég, ízletes és változatos legyen. Az ember annyi mindent hall manapság kalóriáról és vitaminokról, hogy ki sem ismeri magát benne. Hát még ha a Mama is azt mondja: "Ugyan kérlek, hagyjátok már abba azt a sok bolondságot, én hét gyereket neveltem fel és mind makkegészséges volt, pedig nem tudtuk, hogy mi fán terem az a ti híres vitamintok." Ellenben a férj, az ő tanáros modorában, minden alkalommal utal arra, hogy a főzés nem elég korszerű. De honnan a csudából tanulja meg egy szegény asszony, hogy mi is hát az a korszerű főzés, ha erre nem tanítja meg senki. A régi jó szakácskönyv, amelyet még akkor kapott, amikor férjhezment, egy szóval sem említ ilyesmit, tankönyvben nincs, ujságban nincs, legfeljebb akkor, ha egy új találmány lát napvilágot. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
Minden rendellenesség orvosra tartozik5
A táplálkozásról általában6
A helyes táplálkozás tízparancsolata8
Mi történik a táplálékkal szervezetünkben?10
A helytelen táplálkozás13
Mire van szüksége az emberi testnek?15
Mi a kalória?17
A vitaminok19
Az ember napi kalória- és fehérjeszükséglete23
Az étvágy24
A bevásárlás27
Kenyér és gabonaneműek30
Hús33
Zsír35
Tej, tejtermékek és tojás38
Főzelék41
Gyümölcs44
Az ember napi vitaminszükséglete45
Hústalan napok46
A konzerválás48
Mit és hogyan tegyünk el télire53
1 fillérért mennyi tápanyagot kapunk a különféle élelmiszerekben54
Az étrend helyes összeállítása58
A tavaszi, nyári, őszi és téli étrend62
Táblázat fehérje, szénhydrát, zsír, kalória, A, B1, B2, C és D vitaminra vonatkozólag64
Mintatábla étlapok összeállítására72
Példa73
A másállapotos és szoptató asszony életmódja74
A csecsemő étmódja76
A gyerek étmódja78
A serdülő gyermek étmódja80
A dolgozó ember étmódja81
Az idősebb ember étmódja83
A testsúly84
Költségvetés86
Költségvetési táblázatok88
Nemzetgazdasági szempontok91

Hajdú Ernőné

Hajdú Ernőné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hajdú Ernőné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Főzzünk okosan Főzzünk okosan Főzzünk okosan Főzzünk okosan Főzzünk okosan

A címlap hiányzik. Néhány lapon aláhúzások találhatók.

Állapot:
7.480 ,-Ft
60 pont kapható
Kosárba