kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 251 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
A közétkeztetés | 3 |
A közétkeztetésről általában | 3 |
A közétkeztetés és feladatai | 3 |
A közétkeztetés jelentősége | 3 |
A közétkeztetés ágai | 4 |
A közétkeztetés szervezete | 5 |
A közétkeztetési vállalat szervezete | 6 |
A közétkeztetési vállalat üzlettípusai | 8 |
A közétkeztetési üzem helyiségei, berendezése és felszerelése | 11 |
Áruátvevő helyiségek | 12 |
Raktárak | 13 |
Előkészítők | 21 |
Konyhák | 23 |
Értékesítési helyiségek | 32 |
Igazgatási és jóléti helyiségek | 36 |
Technikai helyiségek | 36 |
Konyhatechnikai eljárások és ételismeret | 37 |
Konyhatechnikai eljárások | 37 |
Előkészítő műveletek | 37 |
Az ételkészítés műveletei | 38 |
Adagolás, tálalás | 39 |
Étlapszerkesztés | 40 |
Menük | 42 |
Ételismeret | 43 |
Az ételek csoportosítása | 43 |
Levesek | 43 |
Mártások | 46 |
Hideg előételek | 50 |
Hideg ételek | 54 |
Meleg előételek | 55 |
Hideg és meleg halételek és rákételek | 60 |
Húsételek | 65 |
Főzelékek | 86 |
Köretek | 88 |
Saláták | 91 |
Tészták | 92 |
Sajtok és gyümölcsök | 99 |
A felszolgálás | 100 |
Az éttermi felszerelések | 100 |
Ezüstneműek | 113 |
Ezüst tálak, kannák | 114 |
Poharak, üvegneműek | 119 |
Porcelán edények | 122 |
Éttermi textíliák | 123 |
A felszolgáló magatartása | 124 |
Talált tárgyak | 125 |
Az éttermi munka | 126 |
Az éttermi előkészületek | 126 |
A vendég fogadása | 130 |
A rendelés felvétele | 131 |
Az étlap | 133 |
A ételek felszolgálása | 135 |
Az italok felszolgálása | 158 |
Az elhasznált felszerelések eltávolítása | 168 |
A számla | 170 |
A bár | 170 |
A bár berendezése és felszerelése | 170 |
A báritalok keverése | 172 |
A bár-kiszolgálás | 175 |
Szállodai felszolgálás | 177 |
Az emeleti tálaló (office) | 178 |
Az emeleti felszolgálás | 181 |
Felszolgálás a hallban | 184 |
Rendezvények, fogadások, díszterítések | 187 |
Rendezvények | 187 |
Fogadóestélyek, büfék | 201 |
A házon kívüli rendelések | 212 |
A szálloda | 214 |
A szálloda fogalma. Szállodatípusok és jellegzetességek | 214 |
A szálloda épülete, beosztása és közös helyiségei | 217 |
Bejáratok | 219 |
Az előcsarnok (vesztibül) és az ebből nyíló helyiségek | 220 |
A hall és az ebből nyíló helyiségek | 224 |
Emeleti folyosók és az ezekből nyíló helyiségek | 226 |
A vendégszobák és berendezéseik | 230 |
A vendégszoba és az előszoba beépített berendezése | 231 |
A vendégszoba, fürdőszoba műszaki berendezése | 233 |
A vendégszobák bútorzata | 236 |
Takarítás, karbantartás | 239 |
A szálloda dolgozói | 240 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.