1.062.058

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hagyományos magyar ételek

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 22 cm
ISBN: 963-242-952-4
Megjegyzés: 109 színes ételfotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Korpádi Péter magyar szakácsmester, gasztronómus és food designer, aki tudását előbb Magyarországon, később a világ számos nagy konyháján (Európa, Ázsia, Távol-Kelet, Afrika, Amerika) fejlesztette, és ma is több nemzetközi gasztronomiai szövetség tagja. A hagyományos magyar főzési stílusban ugyanúgy jártas, mint az egzotikus vagy klasszikus konyhák világában, egyszerre hagyományőrző és új értékeket teremtő, kreatív "ínyesmester". Korpádi évek óta népszerű és igényes szakácskönyvek és albumok elhivatott szerzője, aki szívesen és olvasmányosan osztja meg tudását, fortélyait olvasóival, és bevallott célja a széles körű ízlésformálás e téren. Számos gasztronómiai folyóirat termékeny írója; többek között kimagasló eredményeket ért el a Konyhaművészeti Magazinban, amelynek egyik alapító tagja.
Patyi Árpád, a Fotóművész Szövetség és a Művészeti alap tagja már négy önálló kiállításon is bemtuatkozott a nagyközönség előtt. A Pécsi József- és Balogh Rudolf-díjas fotóművész avatott szemmel,... Tovább

Fülszöveg

Korpádi Péter magyar szakácsmester, gasztronómus és food designer, aki tudását előbb Magyarországon, később a világ számos nagy konyháján (Európa, Ázsia, Távol-Kelet, Afrika, Amerika) fejlesztette, és ma is több nemzetközi gasztronomiai szövetség tagja. A hagyományos magyar főzési stílusban ugyanúgy jártas, mint az egzotikus vagy klasszikus konyhák világában, egyszerre hagyományőrző és új értékeket teremtő, kreatív "ínyesmester". Korpádi évek óta népszerű és igényes szakácskönyvek és albumok elhivatott szerzője, aki szívesen és olvasmányosan osztja meg tudását, fortélyait olvasóival, és bevallott célja a széles körű ízlésformálás e téren. Számos gasztronómiai folyóirat termékeny írója; többek között kimagasló eredményeket ért el a Konyhaművészeti Magazinban, amelynek egyik alapító tagja.
Patyi Árpád, a Fotóművész Szövetség és a Művészeti alap tagja már négy önálló kiállításon is bemtuatkozott a nagyközönség előtt. A Pécsi József- és Balogh Rudolf-díjas fotóművész avatott szemmel, kiváló technikai tudással és érzékkel készítette el a kötet illusztrációját. A fotók híven tükrözik alkotójuk specialitását: fények varázsolnak hangulatot képeire. A kiegészítő eszközök, edények, fűszerek formája, anyaga, színe harmonizál az elkészült ételek jellegével. A fotóművész a szöveges oldalakon elhelyezett kis méretű képekkel egyrészt a receptekhez felhasznált alapanyagokat illusztrálja, másrészt a régi és új konyhai eszközök ízlésesen komponált képeivel teremt sajátos hangulatot a könyv lapjain. Vissza

Tartalom

A hagyományos magyar konyha ízei8
"Paprikás" körkép10
Újházi tyúkhúsleves12
Alföldi gulyásleves15
Korhelyleves16
Csülkös bableves19
Halászlé tejjel és ikrával20
Tejszínes meggyleves23
Körözött kétféle túróból24
Házi disznósajt27
Sertéskocsonya28
Hortobágyi húsos palacsinta31
Tavaszi töltött karalábé32
Egészben sült süllő35
Dorozsmai molnárponty36
Bélszínjava Budapest módra39
Hagymás rostélyos40
Csáki töltött rostélyos galuskával43
Serpenyős rostélyos44
Marhapörkölt házi tarhonyával47
Pacalpörkölt48
Szalontüdő zsemlegombóccal51
Erdélyi fatányéros52
Kolbásszal töltött karaj tepsis burgonyával55
Temesvári sertésborda56
Sertéscsülök vele sült hagymás burgonyával59
Töltött dagadó60
Házi disznótoros sült oldalassal, párolt káposztával63
Sertéspörkölt galuskával64
Töltött káposzta67
Székelygulyás68
Bácskai rizses hús71
Töltött paprika72
Friss lecsó kolbásszal75
Körömpörkölt76
Paprikás csirke79
Rántott csirke uborkasalátával80
Gödöllői töltött csirke83
Vörösborban párolt szalonnás vaddisznócomb burgonyaropogóssal84
Vadkacsa krémmártásban, zsemlegombóccal87
Tarhonyás laskatészta (slambuc)88
Farsangi fánk91
Forgácsfánk92
Gundel-palacsinta95
Vegyes házi rétes96
Aranygaluska99
Máglyarakás100
Vargabéles103
Dobos-torta104
Rigójancsi107
Túrós csusza tepertővel108
Kapros túrós lepény111

Korpádi Péter

Korpádi Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Korpádi Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Hagyományos magyar ételek Hagyományos magyar ételek Hagyományos magyar ételek
Állapot:
3.240 ,-Ft
26 pont kapható
Kosárba