kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szaktudás Kiadó Ház |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 179 oldal |
Sorozatcím: | Családi gazdaságokból az Unióba |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9553-34-4 |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér fotóval, ábrával. |
Előszó | 9 |
Bevezetés | 11 |
Hagymafélék | 13 |
Vöröshagyma | 14 |
A vöröshagyma-termesztés helyzete, nagysága és viszonyai | 14 |
A tájtermő területek meghatározó szerepe | 16 |
A termesztett vöröshagymák | 18 |
A dughagyma előállítása és termesztése | 28 |
A vöröshagyma tárolása | 30 |
A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 32 |
A vöröshagyma-termesztés gazdaságossága | 37 |
A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 38 |
A vöröshagyma termelői és exportcsomagolása | 43 |
Metélőhagyma | 44 |
A metélőhagyma termesztésének hazai elterjedése és jelentősége | 44 |
A metélőhagyma termesztett fajtái | 45 |
A metélőhagyma termesztése | 45 |
A metélőhagyma értékesítése | 45 |
Téli sarjadékhagyma | 46 |
A téli sarjadékhagyma hazai termesztésének jelentősége | 46 |
A téli sarjadékhagyma termesztése | 46 |
A téli sarjadékhagyma szedése, értékesítésre előkészítése | 46 |
Salottahagyma | 47 |
A Salottahagyma hazai termesztése | 47 |
A zöldhagyma áruismerete | 47 |
Fokhagyma | 49 |
A fokhagymatermelés helyzete, nagysága és viszonyai | 49 |
A tájtermő területek meghatározó szerepe | 53 |
A termesztett fokhagymafajták | 55 |
A fokhagyma termesztése | 56 |
A friss fokhagyma ipari feldolgozása | 60 |
A termékre vonatkozó felvásárlási árak | 62 |
A fokhagymatermesztés gazdaságossága | 67 |
A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 68 |
A fokhagyma szedése, értékesítésre történő előkészítése és exportcsomagolása | 75 |
Póréhagyma | 77 |
A póréhagyma-termelés helyzete, nagysága és viszonyai | 77 |
A tájtermő területek meghatározó szerepe | 77 |
A termesztett póréhagymafajták | 78 |
A póréhagyma szabadföldi termesztése | 81 |
A termékre vonatkozó árak elemzése | 82 |
A póréhagyma-termesztés gazdaságossága | 84 |
A termékre vonatkozó EU minőségi előírások | 86 |
A póréhagyma betakarítása és értékesítésre történő előkészítése | 90 |
Gyöngyhagyma | 91 |
A gyöngyhagyma termelésének helyzete | 91 |
A termesztett gyöngyhagymafajták | 92 |
A hagymafélék szárítása | 93 |
A hagymafélék szárításának technológiája | 93 |
Az előkészítő műveletek ismertetése | 94 |
A szárítási műveletek ismertetése | 104 |
A szárítást követő műveletek ismertetése | 110 |
A hagymafélék szárítóipari jelentősége | 119 |
A vöröshagyma szárítása | 121 |
A fokhagyma szárítása | 138 |
A póréhagyma szárítása | 138 |
A metélőhagyma szárítása | 146 |
A szárított hagymafélék szabványelőírása (MSZ-08 1457-80) | 147 |
A szárított hagymafélék minőség-ellenőrzése és a tárolás | 156 |
Melléklet | 167 |
Irodalom | 178 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.