kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 215 oldal |
Sorozatcím: | Mezőgazdasági szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-231-972-9 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Bevezetőül | 5 |
Keltetés | 17 |
A természetes keltetés | 17 |
Milyen legyen a természetes keltetésre alkalmas kotlós? | 19 |
A kotlós gondozása | 19 |
Nagyüzemi gépi keltetés | 24 |
A lúdtojás legfontosabb tulajdonságai | 26 |
A lúdtojás összetétele és fizikai sajátságai | 27 |
A lúdtojások keltetésre való alkalmasságát befolyásoló tényezők | 31 |
A lúdtojások szakszerű tárolása és szállítása | 32 |
A lúdembrió fejlődése és a keltetési technológia | 35 |
A kikelt naposlibák kezelése, szexálása, szállítása | 49 |
A ludak fölnevelése | 57 |
A lúd előnevelése | 57 |
A nevelőól előkészítése | 60 |
Naposlibák fogadása, gondozása az előnevelés alatt | 63 |
Pecsenyeliba-előállítás | 70 |
Utónevelés, utónevelési rendszerek | 75 |
Törzslúdtartás és kiválogatás | 79 |
Milyen legyen a tenyésztésre szánt gúnár? | 82 |
Milyen legyen a továbbtenyésztésre szánt tojó lúd? | 84 |
Tömőalapanyag kiválogatása | 86 |
A törzslibák kora és a termelés | 88 |
Egy gúnárhoz hány tojót osszunk be? | 92 |
A törzsludak elhelyezése és gondozása, a törzsól | 93 |
A törzsól előkészítése, beólazás | 99 |
Napi teendők a tojóházban | 101 |
Időzített, irányított (provokált) tojástermelés | 105 |
A libák vedlése, tolltermelés, tépés | 109 |
Mikor és hányszor tépjük a ludakat? | 112 |
A ludak előkészítése a tépésre és a tépés | 115 |
A toll tárolása, kezelése | 117 |
A különböző korú és hasznosítású ludak takarmányozása | 118 |
Néhány táplálkozási sajátosság | 130 |
A törzsutánpótlásra szánt növendék ludak takarmányozása | 137 |
Libamájtermelés | 137 |
A hazánkban előforduló legfontosabb fajták | 137 |
A ludak májtermelését befolyásoló legfontosabb tényezők | 144 |
A fajta szerepe a májtermelésben | 145 |
A máj nagyságát befolyásoló tényezők néhány élettani vonatkozása | 147 |
A hízóba állított ludak korának hatása a májtermelésre | 151 |
A hízóba állított libák minősége | 153 |
A ludak előkészítése a tömésre | 155 |
A toll tépése és a hízlalás | 158 |
A környezeti tényezők hatása a lúdhízlalásra | 159 |
A takarmányok előkészítése a tömésre | 166 |
A tömési technológia és a májtermelés összefüggése | 170 |
Vitaminok, hormonok, antibiotikumok hatása a májtermelésre | 172 |
A töméshez felhasznált kukorica színének befolyása a máj minőségére | 175 |
A lúd nyelőcsövének anatómiai sajátosságai | 175 |
A tömést végző személy szerepe | 178 |
Tömési módok | 181 |
A hízott liba átvétele, szállítása, bontása | 191 |
Lúdbetegségek | 197 |
A ludak gyomorférgessége | 197 |
Libainfuenza (Derzsi-féle betegség) | 201 |
A betegség megelőzése, leküzdése | 201 |
Baromfikolera | 202 |
Megelőzés és a betegség leküzdése | 203 |
A kislibák paratífusza | 204 |
A betegség megelőzése és leküzdése | 204 |
A lúd fertőző kloáka- és péniszgyulladása | 205 |
A begegség klinikai képe | 206 |
A betegség megelőzése, védekezés, gyógykezelés | 207 |
Befejezésül | 210 |
Érdekességek a lúdtenyésztés területéről | 210 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.