1.060.331

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcsök befőzése - kandírozása, elrakása

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Gazda Kistermelői Lap- és Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 125 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 963-7445-60-9
Megjegyzés: Színes fotókkal, fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Tavaszváró rumos csupor, nyarat hozó baracklekvár, őszt idéző körte kompót, telet hajtó boros befőtt.
A házilag eltett gyümölcs jó ízű pillanatfelvétel napfényről, egészségről, természetről.
Az otthoni dunsztos üvegben minden valódi. Itt nincs természetazonos aroma, csak íz. Nem kell állományjavító, mert van tartalom. Fölösleges a színezék, az adalék, megmenekülünk az E-számoktól.
Mi a titka a nagymama lekvárjának?
Hogyan kandírozzuk a meggyet, a kajszit?
Milyen az egresíz bodzavirággal, a ribiszkedzsem mandulalevéllel, az őszibarack almapálinkában, a pikáns sárgabarack vagy az édes-savanyú körte?
Receptek a jóízű mindennapokhoz...
Házi tartósítás lépésről lépésre, a szürettől a kanálig.

Tartalom

Előszó5
Gyümölcsök természetes konzerválása9
Konzerválás hevítéssel, cukor hozzáadásával10
Konzerválás cukorfelvétellel10
Konzerválás alkohollal10
Konzerválás ecettel10
Minden módszernél fontos: a tisztaság11
Lekvár, dzsem, gyümölcsíz13
Milyen gyümölcsöt válasszunk?15
Szükséges eszközök19
A gyümölcsök előkészítése21
Hozzávalók és szerepük25
A zselépróba27
Üvegbe töltés és címkézés28
Tárolás28
Főzés mikrosütővel29
Alaprecept befőzési cukorral31
Alaprecept zseléporral32
Alaprecept folyékonyv zselésítőszerrel33
Alaprecept Agar-agarral34
Alaprecept zselésítőszer nélkül35
Nyersen kevert lekvárok35
Receptek főzött lekvárokhoz, dzsemekhez, gyümölcsízekhez36
Receptek nyersen kevert lekvárokhoz65
Kompót69
Szükséges eszközök69
Hozzávalók71
Gyümölcsök előkészítése72
Üvegek előkészítése74
Befőzött finomságok elkészítése74
Sterilizálás befőző edényben75
Sterilizálás sütőben76
Sterilizálás gyorsfőző edényben77
Receptek78
Kandírozott és cukormázzal bevont (glazírozott) finomságok84
Szükséges eszközök86
Kandírozható/cukormázzal bevonható gyümölcsök86
A gyümölcsök előkészítése86
Gyümölcsök kandírozása87
Citrusgyümölcsök héjának kandírozása90
Konzervgyümölcsök kandírozása90
Gyümölcsök cukormázzal való bevonása (glazírozása)91
Cukrozott gyümölcsök)92
Gyümölcsök alkoholban93
Szükséges eszközök93
A klasszikus "rumos csupor"94
Egy, a klasszikustól igen eltérő variáció: Az egzotikus rumos csupor96
Más gyümölcsök alkoholban98
Receptek99
Édes-savanyú kompótok107
Szükséges eszközök107
Hozzávalók107
Alkalmas gyümölcsök és előkészítésük108
A gyümölcsök elrakása109
Receptek111
Chutney-k116
Szükséges eszközök116
Hozzávalók116
Alkalmas gyümölcsök és előkészítésük116
Receptek119
Irodalomjegyzék, Receptmutató125
Tárgymutató128

Gabriele Lehari

Gabriele Lehari műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gabriele Lehari könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gyümölcsök befőzése - kandírozása, elrakása
Állapot:
1.940 ,-Ft
10 pont kapható
Kosárba