kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gazda Kistermelői Lap- és Könyvkiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 125 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-7445-60-9 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal, fekete-fehér ábrákkal. |
Előszó | 5 |
Gyümölcsök természetes konzerválása | 9 |
Konzerválás hevítéssel, cukor hozzáadásával | 10 |
Konzerválás cukorfelvétellel | 10 |
Konzerválás alkohollal | 10 |
Konzerválás ecettel | 10 |
Minden módszernél fontos: a tisztaság | 11 |
Lekvár, dzsem, gyümölcsíz | 13 |
Milyen gyümölcsöt válasszunk? | 15 |
Szükséges eszközök | 19 |
A gyümölcsök előkészítése | 21 |
Hozzávalók és szerepük | 25 |
A zselépróba | 27 |
Üvegbe töltés és címkézés | 28 |
Tárolás | 28 |
Főzés mikrosütővel | 29 |
Alaprecept befőzési cukorral | 31 |
Alaprecept zseléporral | 32 |
Alaprecept folyékonyv zselésítőszerrel | 33 |
Alaprecept Agar-agarral | 34 |
Alaprecept zselésítőszer nélkül | 35 |
Nyersen kevert lekvárok | 35 |
Receptek főzött lekvárokhoz, dzsemekhez, gyümölcsízekhez | 36 |
Receptek nyersen kevert lekvárokhoz | 65 |
Kompót | 69 |
Szükséges eszközök | 69 |
Hozzávalók | 71 |
Gyümölcsök előkészítése | 72 |
Üvegek előkészítése | 74 |
Befőzött finomságok elkészítése | 74 |
Sterilizálás befőző edényben | 75 |
Sterilizálás sütőben | 76 |
Sterilizálás gyorsfőző edényben | 77 |
Receptek | 78 |
Kandírozott és cukormázzal bevont (glazírozott) finomságok | 84 |
Szükséges eszközök | 86 |
Kandírozható/cukormázzal bevonható gyümölcsök | 86 |
A gyümölcsök előkészítése | 86 |
Gyümölcsök kandírozása | 87 |
Citrusgyümölcsök héjának kandírozása | 90 |
Konzervgyümölcsök kandírozása | 90 |
Gyümölcsök cukormázzal való bevonása (glazírozása) | 91 |
Cukrozott gyümölcsök) | 92 |
Gyümölcsök alkoholban | 93 |
Szükséges eszközök | 93 |
A klasszikus "rumos csupor" | 94 |
Egy, a klasszikustól igen eltérő variáció: Az egzotikus rumos csupor | 96 |
Más gyümölcsök alkoholban | 98 |
Receptek | 99 |
Édes-savanyú kompótok | 107 |
Szükséges eszközök | 107 |
Hozzávalók | 107 |
Alkalmas gyümölcsök és előkészítésük | 108 |
A gyümölcsök elrakása | 109 |
Receptek | 111 |
Chutney-k | 116 |
Szükséges eszközök | 116 |
Hozzávalók | 116 |
Alkalmas gyümölcsök és előkészítésük | 116 |
Receptek | 119 |
Irodalomjegyzék, Receptmutató | 125 |
Tárgymutató | 128 |