kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 111 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 64 fekete-fehér ábrával illusztrált. |
ELŐSZÓ | 5 |
MIÉRT FONTOS A GYÜMÖLCSLEVEK FOGYASZTÁSA? | 7 |
MILYEN GYÜMÖLCSÖKBŐL KÉSZÍTHETÜNK GYÜMÖLCSLEVEKET? | 11 |
Termesztett gyümölcsök | 13 |
Bogyóscsümölcsűek | 13 |
Csonthéjasok | 14 |
Almagyümölcsűek | 14 |
Erdei, vadon termő gyümölcsök | 15 |
Különleges, gyógy- és fűszernövények | 16 |
Déligyümölcsök | 16 |
A GYÜMÖLCSLEVEK KÉSZÍTÉSÉNEK ÁLTALÁNOS MŰVELETEI | 17 |
Válogatás, mosás | 17 |
A gyümölcs zúzása és pihentetése | 18 |
Lényerés | 22 |
Lényerés hideg úton | 23 |
Lényerés meleg úton | 28 |
Lényerés extrakció útján | 29 |
A gyümölcslevek tisztítása | 29 |
HÁZILAG KÉSZÍTHETŐ GYÜMÖLCSLEVEK | 33 |
ERJEDÉSMENTES GYÜMÖLCSLEVEK | 35 |
A folyékony gyümölcs | 35 |
A folyékony gyümölcs gyógyító hatásai | 36 |
A folyékony gyümölcs a sportolók itala | 39 |
A folyékony gyümölcs mint szépítőszer | 39 |
Az egyes gyümölcslevek különleges hatásai | 39 |
A folyékony gyümölcs felhasználása a konyhában | 40 |
A folyékony gyümölcs készítése | 41 |
A folyékony gyümölcs tárolására szolgáló edények és lezárásuk | 42 |
A folyékony gyümölcs házi tartósítása | 43 |
A folyékony gyümölcs hibái és betegségei | 45 |
Cukorral tartósított gyümölcslé a szörp és a gyümölcskocsonya | 46 |
A gyümölcsszörpök | 46 |
Hogyan készítsük a gyümölcsszörpöket? | 47 |
Szörpkészítés meleg úton | 47 |
Szörpkészítés hideg úton | 47 |
Ízesített szörpök | 48 |
A szörpfőzés edényei | 49 |
A gyümölcskocsonyák | 50 |
ERJESZTETT GYÜMÖLCSLEVEK | |
Alkoholosan erjesztett gyümölcslevek (gyümölcsborok) | 53 |
Az alkoholos erjedés elmélete | 54 |
A gyümölcsborok készítése | 60 |
A gyümölcsborok készítésének alapvető szabályai | 60 |
A borkészítés alapanyagai | 62 |
A gyümölcslevek erjesztését megelőző tudnivalók | 64 |
Az erjesztés edényei | 66 |
A száraz, asztali gyümölcsborok készítése | 71 |
A fejtés | 72 |
Az édes gyümölcsborok készítése | 77 |
A pasztőrözés | 78 |
A gyümölcsborok palackozása | 80 |
A gyümölcsborok hibái és betegségei | 81 |
A leggyakoribb borhibák | 82 |
A leggyakoribb borbetegségek | 83 |
MILYEN GYÜMÖLCSBOROKAT ISMERÜNK? | |
Almabor | 84 |
Szamócabor | 85 |
Ribiszkebor | 86 |
Köszmétebor | 87 |
Szederbor | 87 |
Meggybor | 88 |
Csipkebogyóbor | 89 |
Egyéb termesztett gyümölcsök borai | 90 |
Szilvabor | 90 |
Birsbor | 90 |
A vadon termő gyümölcsök borai | 90 |
Áfonyabor | 90 |
Berkenyebor | 90 |
Bodzabor | 90 |
Borbolyabor | 91 |
Kökénybor | 91 |
Sombor | 91 |
A déligyümölcsök borai | 91 |
Narancsbor | 91 |
Mazsolabor | 92 |
Fügebor | 92 |
Ananászbor | 92 |
Egyéb gyümölcsborok | 92 |
Mézbor | 92 |
Rebarbarabor | 93 |
Különleges gyümölcsitalok | 94 |
Szénsavas gyümölcsitalok | 94 |
Seprő nélküli gyümölcspezsgő | 94 |
Seprős gyümölcspezsgő | 95 |
Szénsavval impregnált gyümölcsitalok | 95 |
Gyümölcsbólék | 96 |
Szamócabólé | 96 |
Őszibarackbólé | 96 |
Citrombólé | 96 |
Gyümölcsbefőttek | 96 |
Májusi bólé | 96 |
Puncs | 97 |
Gyümölcslikőrök | 97 |
Ribiszkelikőr | 98 |
Feketeribiszke-likőr | 98 |
Meggylikőr | 99 |
Szamócalikőr | 99 |
Málnalikőr | 99 |
Fűszerezett gyümölcsitalok | 100 |
Ürmös bor | 100 |
Turmix italok | 100 |
ECETESEN ERJESZTETT GYÜMÖLCSLEVEK (GYÜMÖLCSECETEK) | 102 |
Az ecetes erjedés elmélete | 102 |
A gyümölcsecetek készítése | 103 |
Gyümölcsecet készítése borból | 103 |
Gyümölcsecet készítése cefréből | 106 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.