kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Integra-Projekt Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 177 oldal |
Sorozatcím: | Termelők Kiskönyvtára |
Kötetszám: | 4 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-7812-11-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrák és táblázatokat tartalmaz. |
Bíró Oszkár: A vállalkozás elhatározása | 9 |
A kis- és középméretű élelmiszer-ipari üzemek múltjáról | 9 |
A vállalkozóvá válás indítékai | 12 |
A vállalkozás jogi formái | 13 |
Az 1988. évi VI. törvény által szabályozott társaségi formák | 14 |
Az 1959. évi Polgári Törvénykönyv és az azt korszerűsítő rendeletek adta vállalkozási lehetőségek | 15 |
Az 1991. évi korszerűsített szövetkezeti törvény | 16 |
A működtetés időbelisége | 16 |
Gyümölcslé, gyümölcsbor és szörpkészítő, -palackozó, valamint gyümölcsecetgyártó kisüzemmel kapcsolatos engedélyezések | 17 |
Kiss Lászlóné. Élelmiszer-előállító hely (üzem, telephely) és tevékenység engedélyezése | 17 |
Simon József: Berendezések, gépek élelmezés-egészségügyi alkalmassága, higéniai minősítése | 19 |
Kiss Lászlóné: Az előállításra kerülő élelmiszerrel kapcsolatos enedélyezések | 21 |
Simon József: Egészségügyi alkalmasság, képzettség | 22 |
Kiss Lászlóné: Tisztító-, fertőtlenítőszerek | 23 |
Horváth György: Az élelmiszer-előállítás feltételrendszere az elképzeléstől a megvalósulásig | 24 |
Gyümölcslevek, gyümölcsborok és szörpök készítése és palackozása; gyümölcsecetek gyártása | 28 |
Bíró György: A gyümölcs- (és zöldség-) levek helye a korszerű táplálkozásban | 28 |
Fehérjék a gyümölcs- és zöldséglevekben | 28 |
Zsírok a gyümölcs- és zöldséglevekben | 28 |
Szénhidrátok a gyümölcs- és zöldséglevekben | 28 |
Vitaminok a gyümölcs- és zöldséglevekben | 29 |
Ásványi anyagok a gyümölcs- és zöldséglevekben | 32 |
Összegzés: előnyök és hátrányok | 32 |
Nagy Ákosné: A gyümölcslégyártás nyersanyagai | 34 |
A légyümölcs minőségével szemben támasztott követelmények | 34 |
Légyártásra alkalmas gyümölcsök | 35 |
A légyártás technológiai műveletei | 38 |
Derített, szűrt gyümölcslé alapanyagának gyártás | 38 |
Rostos gyümölcslé alapanyagának gyártása | 57 |
Gyümölcslé-alapanyagok (félkésztermékek) tartósítása | 62 |
Fizikai tartósító eljárások | 62 |
Kémiai tartósító eljárások | 64 |
Biológiai tartósító eljárások | 64 |
Gyümölcslé-késztermékek gyártása | 64 |
Szűrt gyümölcslevek, gyümölcskészítmények | 64 |
Rostos gyümölcslevek, gyümölcskészítmények | 67 |
Gyümölcsszörpök | 69 |
Szenes Endréné: Sűrített gyümölcslevek | 69 |
Nagy Ákosné: Gyümölcsborok gyártása | 73 |
A gyümölcsborokkal szemben támasztott követelmények | 74 |
A gyümölcsborok gyártástechnológiája | 75 |
A gyümölcslevek és gyümölcsborok vizsgálata | 88 |
Pándi Ferenc: Gyümölcsecetek gyártása | 89 |
Az ecet szerepe a táplálkozásban | 89 |
Az ecet fajtái | 90 |
Az ecetsavképződés elmélete | 90 |
Az ecetgyártás alap- és segédanyagai | 91 |
Ecetgyártási technológiák | 92 |
Az ecet kezelése | 99 |
Az ecetkészítmények minőségének jellemzői, vizsgálata. a gyártásközi ellenőrzés és a késztermékek minősítése | 102 |
Szenes Endréné: Tároló- és szállítóedényzetek; fogyasztói csomagolás; forgalmazás | 105 |
Tároló és szállítóedényzet | 105 |
Palackok | 107 |
Az élelmiszerek minőségbiztosítása | 112 |
Fábri Ilona: Mit értünk élelmiszerminőség-biztosításon | 112 |
A élelmiszer-minőség fogalma | 112 |
Az élelmiszerek egészségügyi biztonsága | 112 |
Az élelmiszerek romlásos jelenségei és tartósításuk | 113 |
Az élelmiszerek mikrobiológiai minőségbiztosítása | 114 |
A mikroorganizmusok jellemzése | 114 |
A termék mikroflóráját meghatározó tányezők | 115 |
A mikrobiológiai minőségbiztosítás alapelvei | 119 |
A jó gyártási és jó higéniai gyakorlat | 119 |
A gyümölcslé és gyümölcslékészítmények előállításának mikrobiológiája | 121 |
A gyümölcslevek mikroflórája | 121 |
A mikroorganizmusok hatása a termék előállítására és minőségére | 122 |
A gyümölcslé előállításának mikrobiológiája | 124 |
A gyümölcs ivólevek pasztőrözése | 125 |
A gyümölcszörp-készítés mikrobiológiája | 126 |
Az élelmiszertermelés higéniai gyakorlata | 126 |
Sós Józsefné: A készterméke minőség iránti követelmények | 128 |
Sohár Pálné: Gyümölcslevek és -borok, szörpök készítésének, palackozásának, és a gyümölcsecetek gyártásának élelmezéstoxikológiai vonatkozásai | 130 |
A környezeti szennyezőanyagok | 130 |
A növényvédőszer-maradékok | 134 |
Mikrotoxinok | 134 |
A technológiai eredetű szennyezőanyagok | 135 |
Az élelmiszer-adalékanyagok és technológiai segédanyagok | 135 |
Csomagolóanyagok | 136 |
Simon József: A gazdaságosság, a költség, a jövedelmezőség tényezői | 137 |
Bíró Oszkár: A gazdaságosság, a költség, a jövedelmezőség tényezői | 141 |
Telepítés, a telephely megválasztása | 141 |
A gyártási (tevékenységi) profil megválasztása | 143 |
A piac szerepe és a verseny hatása | 143 |
A piaci kapcsolatok szerepe a vállalkozás jövedelmezőségének megalapozásában | 143 |
Az élelmiszer gyártó vállalkozáshoz szükséges piaci ismeretek | 144 |
A tőkebefektetés hatékonyságát befolyásoló tényezők | 144 |
A tárgyi eszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők | 144 |
A forgóeszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők | 146 |
Az egyéb költségek | 147 |
A beszezési és az értékesítési piac hatása a jövedelmezőségre | 150 |
Beszerzési piac | 151 |
Értékesítési piac | 151 |
Az állami szabályozás hatása a vállakozás jövedelemezőségére | 152 |
Gyümölcslevek, gyümölcsborok, szörpök és gyümölcsecetek gyártásának elhatározását befolyásoló tényezők | 153 |
A gyümölcsfélék mint élelmiszer-ipari nyersanyagok | 153 |
Gyümölcslevek, -borok, szörpök gyártásának főbb jellemzői | 153 |
Ki vállalkozzon gyümölcslé, gyümölcsbor, szörp, gyümölcsecet gyártására és forgalmazására? | 154 |
Függelék | 157 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.