kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Hogyf Editio |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 119 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-8484-12-8 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal és fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Előszó | 3 |
Bevezetés | 6 |
A gyümölcsfélék és felhasználásuk | 7 |
Általános követelmények | 7 |
Beltartalmi anyagok és jelentőségük a gyümölcslé és a bor készítésénél | 8 |
A gyümölcsfélék sajátosságai és útmutatás feldolgozásukhoz | 10 |
A gyümölcsök feldolgozásának hat alapszabálya | 24 |
A fontos mikroorganizmusok | 27 |
Élesztőgombák | 27 |
Penész gombák | 28 |
Baktériumok | 29 |
A lé kinyerése | 31 |
A gyümölcs előkészítése | 31 |
Hideg lékinyerés | 42 |
Fagyasztással történő lékinyerés | 42 |
Forrázással történő lékinyerés | 43 |
A gyümölcslevek tartósítása | 48 |
Alapvető fogalmak | 48 |
A palackok és záróelemek kiválasztása és előkészítése | 48 |
Forró letöltés | 51 |
Hevítés palackokban | 53 |
Forró letöltés nagyobb tartályokba | 54 |
Átfolyó rendszerű hevítő | 55 |
Tartósítás mélyhűtéssel | 56 |
Gyümölcsszirup készítése | 61 |
Derítés, keverés és italkészítés | 62 |
Derítés | 62 |
Gyümölcskeverékből készült levek | 63 |
Cukor- és vízhozzáadás | 63 |
A szabványos cukoroldat receptje | 65 |
Mérés és számolás a gyümölcslevek keverésénél és elkészítésénél | 66 |
A gyümölcsborok készítése | 72 |
Általános tudnivalók | 72 |
Mustkészítés | 73 |
Erjesztőedények | 74 |
Mustok feljavítása | 81 |
Az erjedés irányítása és folyamata | 83 |
Lefejtés és érlelés | 87 |
Palackozás | 90 |
Tárolás és érlelés palackokban | 92 |
Ecetkészítés | 94 |
Alapanyag | 94 |
Az ecetsav-baktériumok életfeltételei | 94 |
Ecetalja mint erjedésindító | 94 |
Az erjedés lefolyása | 95 |
Palackozás és palackban történő érlelés | 95 |
Finomítás | 95 |
Gyümölcslikőrök készítése | 97 |
Általános tudnivalók | 97 |
A hozzávalók kiválasztása és előkészítése | 98 |
A gyümölcslé-likőrök elkészítése | 100 |
Kevert likőrök készítése | 102 |
A likőrgyümölcsök erjesztése és a gyümölcsbor-likőrök elkészítése | 103 |
A gyümölcsitalok jelentősége | 104 |
Jó közérzet és egészség | 104 |
Tárgymutató | 112 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.