1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcsborok, gyümölcslevek házi készítése

Borkészítés egyszerűen/Üdítő üdítők/Zamatos ecetek

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím: Házunk táján
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-286-721-2
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Negyedik, javított és átdolgozott kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A kert gyümölcsfái évről évre egyre terebélyesebbek és egyre több gyümölcsöt szedhetünk róluk. A friss gyümölcs fogyasztása főleg a gyümölcs érési idejére korlátozódik, de hogyan őrizhetjük meg a gyümölcsök ízét és zamatát a késő őszi, téli időszakokra is?

A lekvárokon, befőtteken kívül házi tartósítással gyümölcsleveket is előállíthatunk. Könyvünk a legegyszerűbb módszereket ismerteti, amelyhez nem szükéges különleges felszerelés, de mégis készíthetünk egyedi ízű, különleges italokat is.

A könyv részletesen leírja a gyümölcslevek gyógyító hatását, a termesztett és vadon termő gyümölcsökből készíthető gyümölcslevek, gyümölcsborok, alkoholos gyümölcsitalok és a házi gyümölcsecet készítésének módjait.

A szerzők az egyszerű és könnyen megoldható módszereket, recepteket adják közre, hogy a házikertben termett gyümölcsök íz- és zamatanyagait, vitaminjait, ásványi anyagait, tápanyagait minél tovább megőrizhessük.

Tartalom

Ajánlás9
A gyümölcslé és feldolgozása
A gyümölcslé13
A gyümölcslé gyógyító hatásai25
A gyümölcslé mint szépítőszer28
Egyes gyümölcslevek különleges hatásai29
A gyümölcslé felhasználása a konyhában30
Milyen gyümölcsökből és zöldségekből készíthetünk üdítőitalokat?35
Gyümölcsök35
Zöldségek42
A gyümölcslékészítés műveletei és eszközei44
Válogatás, mosás44
A gyümölcs zúzása és pihentetése45
Lényerés49
A gyümölcslevek tisztítása55
Gyümölcslevel tartósítása56
A gyümölcslé tárolására szolgáló edények és lezárásuk58
A gyümölcslé hibái és betegségei60
Gyümölcslevek
Almalé65
Szőlőlé66
Meggylé66
Ribiszkelé67
Szamócalé67
Málnalé67
A gyümölcslevek típusai68
Erjedésmentes gyümölcslevek70
Cukorral tartósított szörp71
Rostos gyümölcslevek (nektárok)74
Az előfőzött gyümölcsök zúzása, áttörése76
Turmixok77
Gyümölcsborok, alkoholos gyümölcsitalok, gyümölcsecetek
Gyümölcsborok81
Az alkoholos erjedés81
A gyümölcsborok készítése89
Száraz, asztali gyümölcsborok készítése101
Édes gyümölcsborok készítése103
A gyümölcsborok kezelése105
Töltögetés105
A gyümölcsborok palackozása110
A gyümölcsborok hibái és betegségei111
A leggyakoribb borhibák111
A leggyakoribb borbetegségek112
Milyen gyümölcsborokat ismerünk?115
Almabor115
Szamócabor116
Ribiszkebor117
Köszmétebor119
Szederbor120
Meggybor120
Csipkebogyóbor121
Szilvabor122
Birsbor122
Áfonyabor123
Berkenyebor123
Bodzabor123
Borbolyabor124
Kökénybor124
Sombor124
A déligyümölcsök borai124
Egyéb borok127
Gyümölcspezsgők128
Alkoholos gyümölcsitalok130
Gyümölcsbólék130
Gyümölcslikőrök132
Fűszerezett gyümölcsitalok135
Gyümölcsecetek
Az ecetes erjedés139
Gyümölcsecetek készítése140
Irodalom143
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem