kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Növényvédelem és Kertészet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 59 oldal |
Sorozatcím: | Növényvédelem és Kertészet Könyvtára |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Stephaneum nyomda nyomása, Budapest. |
Előhang | 3 |
Gyümölcskonzerválás | |
Élet a gyümölcsön s a gyümölcs élete | 4 |
Konzervek és konzerválási eljárások | 6 |
Néhány szó a konzerválószerekről | 8 |
A befőttkészítés tízparancsolata | 9 |
Bővebb magyarázatok a tízparancsolathoz | 10 |
Részletes előírások befőttek készítésére | 16 |
Különleges, befőttszerű gyümölcskészítmények | 20 |
Sűrű cukorban eltett gyümölcskészítmények | 21 |
Cukrozott, más néven kandírozott gyümölcs készítése | 23 |
Mi is az a "pektin"? | 24 |
Gyümölcskocsonya, kocsonyás gyümölcsíz, lekvár | 27 |
A gyümölcskocsonyafőzés tízparancsolata | 28 |
Rövid magyarázat a tízparancsolathoz | 28 |
Néhány gyümölcskocsonyarecept | 30 |
Kocsonyás gyümölcsízek főzésének tízparancsolata | 30 |
Részletes előírások kocsonyás gyümölcsízek készítésére | 31 |
Lekvárfőzés | 33 |
Hűsítő italok gyümölcsből | 37 |
Gyümölcskonzerválás cukor nélkül | 39 |
Hullott gyümölcs értékesítése | 40 |
Zöldségkonzerválás | |
Hasonlóságok és különbségek a gyümölcs és zöldség konzerválásában | 42 |
Gőzben sterilizált főzelékkonzervek | 43 |
Sóval készült zöldségkonzervek | 44 |
Ecettel készült zöldségkonzervek | 46 |
Tejsav mint főzelékkonzerváló anyag | 50 |
A káposztasavanyítás tudománya | 50 |
Kovászos uborka, sós uborka | 52 |
Besűrítéssel készülő főzelékkonzervek | 53 |
Házi gyümölcs és zöldségaszalás | 55 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.