1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcs, zöldség házi feldolgozása

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Növényvédelem és Kertészet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 59 oldal
Sorozatcím: Növényvédelem és Kertészet Könyvtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Stephaneum nyomda nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Számtalan háziasszony hiszi és vallja, hogy a zöldség- és gyümölcskonzervek készítéséhez kitűnően ért. Mégis milyen nagymennyiségű házikonzerv pusztul el minden esztendőben s mily ritkán találunk a... Tovább

Előszó

Számtalan háziasszony hiszi és vallja, hogy a zöldség- és gyümölcskonzervek készítéséhez kitűnően ért. Mégis milyen nagymennyiségű házikonzerv pusztul el minden esztendőben s mily ritkán találunk a háztartások konyháiról származó készítmények között olyanokat, melyek nemcsak jók, de kifogástalanul szépek is !
Mi az oka annak, ha nem szép, nem jó a konzerv, s mi idézi elő, hogy a terített asztal helyett gyakran a szemétbe kell kerülnie ? Legtöbbször nem hanyagság, nem gondatlanság, hanem az a körülmény, hogy a háziasszony gépiesen hajtotta végre egy-egy régi eltartási előírás hiányosan megadott tennivalóit s nem gondolván arra, mit miért csinál a legjobb szándék ellenére is súlyos hibákat követett el. Vissza

Tartalom

Előhang3
Gyümölcskonzerválás
Élet a gyümölcsön s a gyümölcs élete4
Konzervek és konzerválási eljárások6
Néhány szó a konzerválószerekről8
A befőttkészítés tízparancsolata9
Bővebb magyarázatok a tízparancsolathoz10
Részletes előírások befőttek készítésére16
Különleges, befőttszerű gyümölcskészítmények20
Sűrű cukorban eltett gyümölcskészítmények21
Cukrozott, más néven kandírozott gyümölcs készítése23
Mi is az a "pektin"?24
Gyümölcskocsonya, kocsonyás gyümölcsíz, lekvár27
A gyümölcskocsonyafőzés tízparancsolata28
Rövid magyarázat a tízparancsolathoz28
Néhány gyümölcskocsonyarecept30
Kocsonyás gyümölcsízek főzésének tízparancsolata30
Részletes előírások kocsonyás gyümölcsízek készítésére31
Lekvárfőzés33
Hűsítő italok gyümölcsből37
Gyümölcskonzerválás cukor nélkül39
Hullott gyümölcs értékesítése40
Zöldségkonzerválás
Hasonlóságok és különbségek a gyümölcs és zöldség konzerválásában42
Gőzben sterilizált főzelékkonzervek43
Sóval készült zöldségkonzervek44
Ecettel készült zöldségkonzervek46
Tejsav mint főzelékkonzerváló anyag50
A káposztasavanyítás tudománya50
Kovászos uborka, sós uborka52
Besűrítéssel készülő főzelékkonzervek53
Házi gyümölcs és zöldségaszalás55

Osztrovszkyné Dr. Németh Ágnes

Osztrovszkyné Dr. Németh Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Osztrovszkyné Dr. Németh Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem