kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 312 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz. Tankönyvi szám: 30203. |
Előszó | 5 |
A gyümölcslé- és üdítőitalgyártás kialakulása és helyzete | 15 |
Történeti adatok, termelési statisztika | 17 |
Gyártmányféleségek | 21 |
Szűrt (derített) levek, kereskedelmileg steril állapotban | 21 |
Rostos gyümölcs- és zöldséglevek, kereskedelmileg steril állapotban | 22 |
Szénsavas üdítőitalok | 23 |
Turmix-italok | 23 |
Gyenge alkoholtartalmú gyümölcslevek, üdítőitalok | 23 |
Védőitalok | 24 |
Közvetlen fogyasztásra nem alkalmas féltermék jellegű készítmények | 24 |
A gyümölcs- és zöldséglevek és üdítőitalok élettani jelentősége | 25 |
Történeti adatok | 27 |
A gyümölcs- és zöldséglevek tápértéke | 28 |
A gyümölcs- és zöldséglevek táplálkozásélettani (biológiai) értéke | 29 |
A gyümölcs- és zöldséglevek élvezeti értéke, üdítő hatása | 33 |
A gyümölcs- és zöldséglevek jelentősége az italfogyasztásban | 34 |
Általános gyártásismeret | 37 |
A légyártás nyersanyagai | 39 |
A nyersanyagforrás | 39 |
A légyártási nyersanyagok minősége | 41 |
Gyümölcsök | 42 |
Zöldségfélék | 50 |
Lényerés | 53 |
Előválogatás, mosás | 53 |
Válogatás | 55 |
Zúzás, aprítás, előkezelés | 56 |
Préselés | 64 |
Áttörés | 80 |
Kilúgozás (diffúzió) | 81 |
A létisztítás | 83 |
Önderülés | 87 |
Derítőlevek | 88 |
Vegyszeres derítés | 88 |
Enzimes derítés | 91 |
Centrifugálás | 93 |
Szűrés | 103 |
Homogénezés | 110 |
A levek tartósítása | 115 |
Hőközléses tartósítás | 116 |
Sűrítéses tartósítás | 130 |
Tartósítás dehidrálással | 154 |
Tartósítás hűtéssel és fagyasztással | 159 |
Tartósítás széndioxiddal | 165 |
Csírátlanító szűrés | 169 |
Vegyszeres tartósítás | 170 |
Egyéb tartósítási módok | 171 |
A tartósító eljárások kombinálása | 172 |
A gyümölcslevek tárolása | 172 |
A gyümölcslevek tárolás alatti változásai | 172 |
A gyümölcslevek tároló edényzetei | 175 |
A gyümölcslevek töltése és zárása | 181 |
A gyümölcslevek és üdítőitalok palackozása | 181 |
Gyümölcslevek töltése egyéb edényzetbe | 206 |
Légyártó- és feldolgozóüzemek telepítése és belső elrendezése | 208 |
A gyümölcsléüzemek telepítése | 208 |
A gyümölcsléüzemek tervezése | 209 |
Gyártási vonalak kialakítása | 212 |
A gyártási vonalak segédberendezései | 220 |
A hulladékok feldolgozása | 224 |
Részletes gyártásismeret | 227 |
Gyümölcslevek | 229 |
Derített, szűrt gyümölcslevek gyártástechnológiája | 229 |
Különböző szűrt gyümölcslevek gyártása | 236 |
Gyümölcslevek összetételének beállításával kapcsolatos számítások | 252 |
Rostos gyümölcslevek | 256 |
Citrusfélék feldolgozása | 262 |
Zöldséglevel | 267 |
Paradicsomlé gyártása | 267 |
Egyéb zöldséglevek gyártása | 269 |
Sűrített gyümölcslevek | 271 |
A gyümölcslevek sűrítésének általános irányelvei | 271 |
A gyümölcslevek sűrítésének technológiája | 272 |
A gyümölcslevek aromaanyagainak kémiája, kinyerése és dúsítása | 274 |
Gyümölcsszörpök | 276 |
Valódi gyümölcsből készült szörpök | 277 |
Ízesített szörpök | 279 |
Szénsavas üdítőitalok gyártása | 279 |
Egyéb italok | 284 |
Alkoholtartalmú gyümölcsitalok gyártása | 284 |
Stimuláló-italok | 284 |
Turmix-italok | 285 |
Védőitalok | 285 |
Üzemellenőrzés, minőségvizsgálat | 287 |
Üzemellenőrzés | 289 |
A nyersanyag ellenőrzése | 289 |
A gyártás ellenőrzése | 289 |
Minőségellenőrzés | 290 |
A légyártás mikrobiológiai vonatkozásai | 295 |
A nyersanyagokon levő mikrobák csoportosítása | 295 |
A gyümölcslevek mikroflórája | 295 |
Mikrobiológiai szempontból fontosabb tartósítási módszerek | 296 |
A hőkezeléses tartósítás mikrobiológiai tudnivalói | 297 |
A gyártási vonal ellenőrzése, fázisvizsgálatok | 300 |
Romlott gyümölcslékészítémények mikroflórája | 302 |
Tartós gyümölcslevek maradék mikroflórája | 302 |
Az üzemi berendezések és csomagolás anyagok (üvegek, dugók) fertőtlenítése | 303 |
Felhasznált irodalom | 305 |
Név- és tárgymutató | 309 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.