1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcs- és zöldséglevek, üdítőitalok

Szerző
Budapest
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 312 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókat, illusztrációkat tartalmaz. Tankönyvi szám: 30203.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
A gyümölcslé- és üdítőitalgyártás kialakulása és helyzete15
Történeti adatok, termelési statisztika17
Gyártmányféleségek21
Szűrt (derített) levek, kereskedelmileg steril állapotban21
Rostos gyümölcs- és zöldséglevek, kereskedelmileg steril állapotban22
Szénsavas üdítőitalok23
Turmix-italok23
Gyenge alkoholtartalmú gyümölcslevek, üdítőitalok23
Védőitalok24
Közvetlen fogyasztásra nem alkalmas féltermék jellegű készítmények24
A gyümölcs- és zöldséglevek és üdítőitalok élettani jelentősége25
Történeti adatok27
A gyümölcs- és zöldséglevek tápértéke28
A gyümölcs- és zöldséglevek táplálkozásélettani (biológiai) értéke29
A gyümölcs- és zöldséglevek élvezeti értéke, üdítő hatása33
A gyümölcs- és zöldséglevek jelentősége az italfogyasztásban34
Általános gyártásismeret37
A légyártás nyersanyagai39
A nyersanyagforrás39
A légyártási nyersanyagok minősége41
Gyümölcsök42
Zöldségfélék50
Lényerés53
Előválogatás, mosás53
Válogatás55
Zúzás, aprítás, előkezelés56
Préselés64
Áttörés80
Kilúgozás (diffúzió)81
A létisztítás83
Önderülés87
Derítőlevek88
Vegyszeres derítés88
Enzimes derítés91
Centrifugálás93
Szűrés103
Homogénezés110
A levek tartósítása115
Hőközléses tartósítás116
Sűrítéses tartósítás130
Tartósítás dehidrálással154
Tartósítás hűtéssel és fagyasztással159
Tartósítás széndioxiddal165
Csírátlanító szűrés169
Vegyszeres tartósítás170
Egyéb tartósítási módok171
A tartósító eljárások kombinálása172
A gyümölcslevek tárolása172
A gyümölcslevek tárolás alatti változásai172
A gyümölcslevek tároló edényzetei175
A gyümölcslevek töltése és zárása181
A gyümölcslevek és üdítőitalok palackozása181
Gyümölcslevek töltése egyéb edényzetbe206
Légyártó- és feldolgozóüzemek telepítése és belső elrendezése208
A gyümölcsléüzemek telepítése208
A gyümölcsléüzemek tervezése209
Gyártási vonalak kialakítása212
A gyártási vonalak segédberendezései220
A hulladékok feldolgozása224
Részletes gyártásismeret227
Gyümölcslevek229
Derített, szűrt gyümölcslevek gyártástechnológiája229
Különböző szűrt gyümölcslevek gyártása236
Gyümölcslevek összetételének beállításával kapcsolatos számítások252
Rostos gyümölcslevek256
Citrusfélék feldolgozása262
Zöldséglevel267
Paradicsomlé gyártása267
Egyéb zöldséglevek gyártása269
Sűrített gyümölcslevek271
A gyümölcslevek sűrítésének általános irányelvei271
A gyümölcslevek sűrítésének technológiája272
A gyümölcslevek aromaanyagainak kémiája, kinyerése és dúsítása274
Gyümölcsszörpök276
Valódi gyümölcsből készült szörpök277
Ízesített szörpök279
Szénsavas üdítőitalok gyártása279
Egyéb italok284
Alkoholtartalmú gyümölcsitalok gyártása284
Stimuláló-italok284
Turmix-italok285
Védőitalok285
Üzemellenőrzés, minőségvizsgálat287
Üzemellenőrzés289
A nyersanyag ellenőrzése289
A gyártás ellenőrzése289
Minőségellenőrzés290
A légyártás mikrobiológiai vonatkozásai295
A nyersanyagokon levő mikrobák csoportosítása295
A gyümölcslevek mikroflórája295
Mikrobiológiai szempontból fontosabb tartósítási módszerek296
A hőkezeléses tartósítás mikrobiológiai tudnivalói297
A gyártási vonal ellenőrzése, fázisvizsgálatok300
Romlott gyümölcslékészítémények mikroflórája302
Tartós gyümölcslevek maradék mikroflórája302
Az üzemi berendezések és csomagolás anyagok (üvegek, dugók) fertőtlenítése303
Felhasznált irodalom305
Név- és tárgymutató309
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem