1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyümölcs- és zöldségfélék ipari fagyasztása

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Élelmiszeripari és Begyűjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 168 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 1000 példányban. Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A gyümölcs- és főzeléktermesztés jelentékeny megnövekedése folytán hazánkban egy igen fontos kérdés lépett előtérbe - hogyan lehet ezt a nagy mennyiséget tárolni és hogyan lehet elkerülni azokat a... Tovább

Előszó

A gyümölcs- és főzeléktermesztés jelentékeny megnövekedése folytán hazánkban egy igen fontos kérdés lépett előtérbe - hogyan lehet ezt a nagy mennyiséget tárolni és hogyan lehet elkerülni azokat a veszteségeket, amelyek a termékeknek a fogyasztási helyre való szállítása és tárolása révén bekövetkeznének.
A Szovjetunióban a gyümölcsök és főzelékek ipari gyorsfagyasztása nagy jövő előtt áll. A gyorsfagyasztás jól megőrzi a gyümölcsök és főzelékek táp- és izértéket és a vitaminokat. Világos, hogy a gyümölcsöknek és főzelékeknek ezt az értékes feldolgozási módját a lehető legnagyobb mértékben ki kell terjeszteni az iparban, és erre a célra tapasztalt szakember-gárdát kell nevelni. Ezzel az iparággal foglalkozó dolgozók számára készült A. G. Burmakin "A gyümölcsök és főzelékek ipari gyorsfagyasztása" című kézikönyve is. A könyvben a fagyasztott termékek előállításának összes fokozatait megtaláljuk. Vissza

Tartalom

Előszó3
Bevezetés4
Friss gyümölcsök és főzelékfélék
A gyümölcsök és főzelékek jelentősége a táplálkozásban6
A gyümölcs- és főzelékfélék kémiai összetétele7
A friss gyümölcs és főzelék leszedése
A gyorsfogyasztásra ajánlható gyümölcs- és főzelékfajták10
A gyümölcs- és főzelékfélék leszedése14
Bogyósgyümölcsök leszedése és előkészítése15
A csonthéjas gyümölcsök leszedése és előkészítése19
A magházas gyümölcsök szedése és előkészítése23
A citromfélék leszedése és előkészítése24
A gyümölcs- és főzelékfélék átvétele és csomagolása25
A friss gyümölcsök és főzelékfélék szállítása, előhűtése és tárolása
Rövid távolságra való szállítás29
Előhűtés30
Vasúti szállítás31
Friss gyümölcs- és főzelékfélék tárolása a feldolgozóüzemben31
A gyümölcs- és főzelékfélék gyorsfagyasztásánál használt csomagolóeszközök és csomagolóanyagok
Fahordók39
Üvegedények44
Papíranyagú csomagolóeszközök50
Fémdobozok54
Hőszigetelő kartondobozok55
Faládák57
A szirup és felöntőlé készítése
Cukorszirup59
Felöntőlé60
A gyorsfagyasztott gyümölcsök és főzelékfélék gyártásának technológiai vázlata
A gyorsfagyasztott gyümölcsök gyártási vázlata61
A gyorsfagyasztott főzelékek gyártási vázlata64
Gyümölcs- és főzelék-gyorsfagyasztó üzemek
Idényenként 500 t teljesítményű üzem65
Műszakonként 5 t teljesítményű gépesített üzem71
A gyümölcsök és főzelékek előkészítése gyorsfagyasztásra
Általános utasítások a gyümölcsök gyorsfagyasztására való előkészítésére72
Általános utasítások a főzelékek gyorsfagyasztásra való előkészítésére77
A gyümölcsök és főzelékek osztályozása, tisztítása és aprítása86
A gyümölcsök és főzelékek mosása96
A gyümölcsök és főzelékek előfőzése101
Csomagolás
A hordók megtöltése106
Az üvegedények megtöltése107
Csomagolás kartondobozokba109
A gyümölcsök tárolása gyorsfagyasztás előtt111
A gyümölcsök és főzelékek gyorsfagyasztása
A gyümölcs- és főzelékfélék fagyasztási módjai116
Fagyasztás légcirkulációs fagyasztókamrákban119
Fagyasztás gyorsfagyasztó készülékekben120
Gyümölcsök és főzelékek gyorsfagyasztása ömlesztett állapotban126
Gyorsfagyasztott kevertfőzelékek
A főzelékek előkészítése131
A dobozolt főzelékkeverékek előkészítése134
Főzelékkeverék-tömbök előállítása138
Gyorsfagyasztott gyümölcsök és főzelékek tárolása
Egészségügyi és biztonsági rendszabályok
Az egészségügy szabályai145
A dolgozók személyi higiénéje147
Biztonsági rendszabályok148
Gyártásellenőrzés
Érzékszervi minőségelbírálás149
Műszaki ellenőrzés150
Mikrobiológiai ellenőrzés152
Mintavételi és vizsgálati módszerek155
A gyorsfagyasztott gyümölcs- és zöldségfélék szállítása és forgalomhozatala
Szállítás hőszigetelt vagonokban157
Szállítás autófagyasztókban és autókban159
A gyorsfagyasztott gyümölcsök és zöldségfélék forgalombahozatala160
Kiszerelés kisebb csomagolási egységekbe161
Irodalom163

A. G. Burmakin

A. G. Burmakin műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: A. G. Burmakin könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem