kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyűjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 168 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 1000 példányban. Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 3 |
Bevezetés | 4 |
Friss gyümölcsök és főzelékfélék | |
A gyümölcsök és főzelékek jelentősége a táplálkozásban | 6 |
A gyümölcs- és főzelékfélék kémiai összetétele | 7 |
A friss gyümölcs és főzelék leszedése | |
A gyorsfogyasztásra ajánlható gyümölcs- és főzelékfajták | 10 |
A gyümölcs- és főzelékfélék leszedése | 14 |
Bogyósgyümölcsök leszedése és előkészítése | 15 |
A csonthéjas gyümölcsök leszedése és előkészítése | 19 |
A magházas gyümölcsök szedése és előkészítése | 23 |
A citromfélék leszedése és előkészítése | 24 |
A gyümölcs- és főzelékfélék átvétele és csomagolása | 25 |
A friss gyümölcsök és főzelékfélék szállítása, előhűtése és tárolása | |
Rövid távolságra való szállítás | 29 |
Előhűtés | 30 |
Vasúti szállítás | 31 |
Friss gyümölcs- és főzelékfélék tárolása a feldolgozóüzemben | 31 |
A gyümölcs- és főzelékfélék gyorsfagyasztásánál használt csomagolóeszközök és csomagolóanyagok | |
Fahordók | 39 |
Üvegedények | 44 |
Papíranyagú csomagolóeszközök | 50 |
Fémdobozok | 54 |
Hőszigetelő kartondobozok | 55 |
Faládák | 57 |
A szirup és felöntőlé készítése | |
Cukorszirup | 59 |
Felöntőlé | 60 |
A gyorsfagyasztott gyümölcsök és főzelékfélék gyártásának technológiai vázlata | |
A gyorsfagyasztott gyümölcsök gyártási vázlata | 61 |
A gyorsfagyasztott főzelékek gyártási vázlata | 64 |
Gyümölcs- és főzelék-gyorsfagyasztó üzemek | |
Idényenként 500 t teljesítményű üzem | 65 |
Műszakonként 5 t teljesítményű gépesített üzem | 71 |
A gyümölcsök és főzelékek előkészítése gyorsfagyasztásra | |
Általános utasítások a gyümölcsök gyorsfagyasztására való előkészítésére | 72 |
Általános utasítások a főzelékek gyorsfagyasztásra való előkészítésére | 77 |
A gyümölcsök és főzelékek osztályozása, tisztítása és aprítása | 86 |
A gyümölcsök és főzelékek mosása | 96 |
A gyümölcsök és főzelékek előfőzése | 101 |
Csomagolás | |
A hordók megtöltése | 106 |
Az üvegedények megtöltése | 107 |
Csomagolás kartondobozokba | 109 |
A gyümölcsök tárolása gyorsfagyasztás előtt | 111 |
A gyümölcsök és főzelékek gyorsfagyasztása | |
A gyümölcs- és főzelékfélék fagyasztási módjai | 116 |
Fagyasztás légcirkulációs fagyasztókamrákban | 119 |
Fagyasztás gyorsfagyasztó készülékekben | 120 |
Gyümölcsök és főzelékek gyorsfagyasztása ömlesztett állapotban | 126 |
Gyorsfagyasztott kevertfőzelékek | |
A főzelékek előkészítése | 131 |
A dobozolt főzelékkeverékek előkészítése | 134 |
Főzelékkeverék-tömbök előállítása | 138 |
Gyorsfagyasztott gyümölcsök és főzelékek tárolása | |
Egészségügyi és biztonsági rendszabályok | |
Az egészségügy szabályai | 145 |
A dolgozók személyi higiénéje | 147 |
Biztonsági rendszabályok | 148 |
Gyártásellenőrzés | |
Érzékszervi minőségelbírálás | 149 |
Műszaki ellenőrzés | 150 |
Mikrobiológiai ellenőrzés | 152 |
Mintavételi és vizsgálati módszerek | 155 |
A gyorsfagyasztott gyümölcs- és zöldségfélék szállítása és forgalomhozatala | |
Szállítás hőszigetelt vagonokban | 157 |
Szállítás autófagyasztókban és autókban | 159 |
A gyorsfagyasztott gyümölcsök és zöldségfélék forgalombahozatala | 160 |
Kiszerelés kisebb csomagolási egységekbe | 161 |
Irodalom | 163 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.