| Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 81 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Bevezetés | 3 |
| Az élelmiszerek romlásának okai | 5 |
| Miként akadályozza meg a hideg az élelmiszerek romlását? | 7 |
| Miért gyorsfagyasztjuk az élelmiszereket? | 8 |
| Az élelmiszerek kiválasztása és előkészítése gyorsfagyasztásra | 11 |
| A minőségi kiválasztás a termőföldön kezdődik | 11 |
| Az áru szállítása a gyorsfagyasztóüzemekbe | 12 |
| Zöldségfélék | 14 |
| Gyümölcsök | 17 |
| A hús | 18 |
| Baromfi | 19 |
| Vadak | 20 |
| Halak | 21 |
| Tojás | 23 |
| Tej- és tejtermékek | 24 |
| Készételek | 24 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek csomagolása | 25 |
| A gépi gyorsfagyasztás alapelvei | 29 |
| Az élelmiszerek gyorsfagyasztása | 32 |
| Gyorsfagyasztási módszerek | 34 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek szállítása | 43 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek raktározása | 45 |
| Gyűjtő és tároló hűtőház | 45 |
| Az áru raktározásának és kirakásának menete | 47 |
| Az élelmiszer raktározásának ideje | 49 |
| Szállítás az elosztóhelyekre | 50 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek elosztása | 51 |
| Az áru kiállítása | 55 |
| A hűtőszekrénynél előforduló zavarok | 56 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek tápértéke | 57 |
| Vitaminveszteségek | 58 |
| A gyorsfagyasztott élelmiszerek házi elkészítése | 60 |
| Zöldségek | 60 |
| Gomba | 69 |
| Gyümölcsök | 69 |
| Húsok | 76 |
| Halak | 78 |
| Tojásételek | 81 |