Tartalom | 5 |
Bevezető | 9 |
Az ételkészítés meggyorsításának módszerei | 11 |
Néhány jó tanács a sütés-főzés meggyorsítására | 11 |
Eszközök és gépek | 14 |
Segítőtársunk, a hűtőszekrény | 16 |
Kuktafazék | 17 |
Egyéb eszközök az ételkészítés meggyorsítására | 17 |
Gyorsan készíthető ételek | 19 |
Levesek | 19 |
A gyors levesekről | 19 |
Néhány jó tanács a levesekre vonatkozólag | 19 |
Mártások | 29 |
A gyors mártáskészítésről | 29 |
Főzelékek, köretek | 35 |
A gyors főzelékkészítésről | 35 |
A salátákról | 43 |
Tojásételek | 51 |
A tojásételekről általában | 51 |
Rántották | 51 |
Omlettek | 54 |
Habart tojások | 59 |
Tálon sült tojások | 62 |
Egyéb tojásételek | 66 |
Rizses ételek és makarónifélék | 71 |
A rizses ételekről általában | 71 |
A szárított tésztákról általában | 76 |
A gyors hidegkonyha | 81 |
Hideg mártások | 82 |
Hideg sültek és egyéb húsfélék | 82 |
Hideg halfélék | 85 |
Összetett saláták | 87 |
Egyéb gyorsan készíthető saláták | 94 |
Egyéb hideg ételek | 96 |
Sajtfélék | 98 |
Gyors szendvicskészítés | 99 |
Halételek | 105 |
A halételekről általában | 105 |
Süllőből készíthető halételek | 106 |
Pontyból készíthető halételek | 109 |
Húsok | 113 |
Sertéshúsételek | 113 |
Főtt sonkából, füstölt húsfélékből és felvágottakból készíthető ételek | 124 |
Virslivel készíthető ételek | 126 |
Páros debreceni vagy füstölt kolbász | 127 |
Marhahúsételek | 133 |
Hátszínszeletekről és rostélyosokrl | 139 |
Borjúhúsételek | 142 |
Bárány- és ürühúsból készíthető gyorsételek | 145 |
Belsőségekből készíthető gyorsételek | 147 |
Szárnyasból készíthető gyorsételek | 151 |
Vadak húsából készíthető gyorsételek | 155 |
Gyorstészták | 159 |
A szárított gyári tésztákról általában | 159 |
A félkész piskótatorták | 163 |
Édes mártások | 167 |
Réteslapból készíthető rétesek | 168 |
Egyéb félkész tészták | 169 |
Néhány házilag készíthető gyorstészta | 170 |
Gyümölcskészítmények | 177 |
Gyümölcssaláták | 178 |
Egyéb gyümölcskészítmények | 181 |
Hideg krémek | 189 |
Gyors házi parfékészítés | 193 |
Üdítőitalok | 195 |
Gyümölcslevek | 195 |
Egyéb hűsítő italok | 196 |
Hasznos tanácsok az ételek gyors elkészítéséhez | 201 |
Konzervek felhasználása és feljavítása | 211 |
Hasznos tanácsok az ételkonzervek gyors elkészítésére | 211 |
Gyorsfagyasztott (mirelit) készítmények gyors elkészítése | 235 |
Néhány jó tanács a mirelit készítmények felhasználásához | 235 |
Idény szerinti gyors menük összeállítása és elkészítése | 241 |
Étrendminták évszakonként összeállítva | 241 |
Nyári menük | 242 |
Őszi menük | 243 |
Téli menük | 244 |
Tavaszi menük | 245 |
Nyári menük elkészítésének részletezése | 246 |
Őszi menük elkészítésének részletezése | 255 |
Téli menük elkészítésének részletezése | 263 |
Tavaszi menük elkészítésének részletezése | 272 |
Gyors egytálételek és reggeliminták | 281 |
Egytálételek | 281 |
Néhány változatos reggeli-összeállítás | 292 |
Melegszendvicsek és hideg-meleg gyorsfalatok | 295 |
Melegszendvicsek | 295 |
Hideg-meleg gyorsfalatok | 299 |
Tárgymutató | 307 |