kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 169 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-231-436-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
A dohány szárítása | 5 |
A zölddohány szárításra való alkalmassága | 6 |
Az érett dohánylevél külső és belső jellemzői | 6 |
A szabvány fogalma | 8 |
A zölddohányra vonatkozó termékszabvány fő elveinek ismertetése | 10 |
A dohány és a víz kapcsolata | 12 |
Az egyensúlyi nedvességtartalom | 12 |
A sejtanyagok és a víz kapcsolódási formái | 15 |
A nedvességleadás külső és belső mechanizmusa | 16 |
A szárítás szakaszai | 18 |
A szárítási diagramok | 21 |
A szárítás alatti fizikai és kémiai változások | 24 |
A dohánylevél mint szárítandó anyag | 24 |
A szárítás alatti fizikai változások | 26 |
A szárítás alatti kémiai változások | 30 |
A természetes dohányszárítás | 34 |
A zölddohány természetes szárításra való előkészítése | 34 |
A természetes szárítópajták | 37 |
A természetes szárítás lefolyása | 41 |
A természetes szárított dohányok termelői manipulációja | 47 |
A mesterséges dohányszárítás | 52 |
A zölddohány mesterséges szárításra való előkészítése | 52 |
A mesterséges szárítóberendezések hazai típusai | 57 |
A mesterséges dohányszárítás folyamata | 61 |
A mesterségesen szárított dohányok manipulációja, utószínesítése | 67 |
A dohányszárítás gazdaságossági kérdései | 70 |
A szárítás gazdaságosságát befolyásoló tényezők | 70 |
A természetes és a mesterséges szárítás gazdaságosságának összehasonlítása | 74 |
A dohány fermentálása | 76 |
A fermentálás elméleti kérdései | 76 |
A dohányfermentálás célja | 76 |
A fermentálás történeti fejlődése | 77 |
Fermentálási elméletek | 79 |
A fermentálás alatti fizikai változások | 81 |
A fermentálás alatti kémiai változsok | 84 |
A szárított dohányok fermentálásra való előkészítése | 87 |
A dohánybeváltás | 87 |
A szárított dohányokkal kapcsolatos fogalmak | 78 |
A szárított dohányokra vonatkozó minőségi követelmények | 90 |
A természetes (asztagos) dohányfermentálás | 92 |
Az asztagos fermentálás hely-, munkaerő- és klímagénye | 93 |
Az asztagkészítés, az asztagméretek | 95 |
A fermentáció lefolyása | 97 |
A TUF dohányok végválogatása, minőségi tulajdonságai | 99 |
A mesterséges dohányfermentálás elmélete | 101 |
A redrying (újraszárító) kezelés | 101 |
A gépi kezelésnél alkalmazott hőmérsékletek | 102 |
A bálázási nedvességtartalom, a klimatikus viszonyok | 103 |
A szárított dohányok fermentálás előtti kocsányozása | 105 |
A fermentálás előtti kocsányozás célszerűsége | 105 |
A kocsányozásra történő előkészítés | 107 |
A kocsányozás folyamata | 108 |
A kocsányozás minőségi követelményei | 115 |
A szárított dohányok redrying (gépi) kezelése | 118 |
A redrying gép működési elve | 118 |
A gépi kezelés technológiai szakaszai | 118 |
A leveles, a kocsányozott dohány és a kocsány gépi kezelése | 123 |
A bálakészítés | 125 |
A gépi kezelést követő fermentálás | 128 |
A gépi kezelést követő heves fermentáció | 128 |
A bálavizsga | 132 |
A fermentált dohányok érlelése | 134 |
A gépi kezelésű fermentált dohányok legfontosabb jellemzői | 135 |
A fermentált dohányok minősítése | 137 |
A dohányfólia gyártása | 142 |
A mesterséges dohányok és a műdohányok | 142 |
A mesterséges dohányok | 142 |
A műdohányok | 144 |
A szivargyártási célra előállított dohányfólia tulajdonságai | 145 |
A vágófólia | 146 |
A vágófólia gazdasági jelentősége | 146 |
A vágófólia minőségi kérdései | 147 |
A vágófólia gyártásának eljárásai | 148 |
A hazai vágófólia-gyártás technológiája | 150 |
A szivargyártás | 154 |
A szivarokkal kapcsolatos általános ismeretek | 154 |
A hazai és nemzetközi szivarfogyasztás alakulása | 154 |
A szivarok csoportosítása minőségi jellemzők és formájuk alapján | 155 |
A szivargyártás technológiája | 157 |
A boríték- és burokkitermelés | 157 |
A bélválaszték előállítása | 158 |
A bábkészítés | 160 |
A fonás | 163 |
A csomagolás és az érlelés | 165 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.