1.067.056

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyökér- és gumós növények/Hüvelyesek/Olaj- és ipari növények/Takarmánynövények

Növénytermesztéstan 2.

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 595 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-286-206-6
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A szántóföldi növénytermesztés általános érvényű tudásanyagát tartalmazza a könyv első kötete. Tisztázza az alapfogalmakat, a talaj-termőhely-növény közötti összefüggéseket, az elővetemény, a vetésváltás, a vetésforgó hasznosságát, a talaj-előkészítés, talajművelés, tápanyagellátás jelentőségét, választ ad a növényápolás, az öntözés, a betakarítás, a tárolás alapkérdéseire. A gabonafélék termesztésének hazai feltételeit, módjait, lehetőségeit tartalmazza a zárófejezet.
A második kötetben a legfontosabb gyökér- és gumós növények, hüvelyesek, olaj- és ipari növények, valamint takarmánynövények termesztését részletezik a szerzők a következő felépítésben: a növény jelentősége, botanikája, fiziológiája, termőhelyigénye, termesztésének módszere.

Tartalom

Gyökér és gumós növények
Bevezető7
Cukorrépa8
Jelentősége8
Botanikája és fiziológiája11
Fontosabb minőségi tulajdonságok17
Biológiai alapok22
Termőhelyigény24
A termesztés módszere27
Burgonya51
Jelentősége51
Botanikája és fiziológiája53
Biológiai alapok57
Termőhelyigény58
A termesztés módszere60
Burgonya szaporítóanyag-termesztés77
A korai burgonya termesztése84
Cikória88
Jelentősége88
Botanikai és fiziológiája88
Biológiai alapok89
Termőhelyigény89
Termesztésének módszere90
Csicsóka93
Jelentősége93
Botanikája és fiziológiája94
Biológiai alapok96
Termőhelyigénye97
A termesztés módszere98
Hüvelyesek
Bevezető105
Borsó109
Jelentősége109
A növény botanikája és fiziológiája111
Biológiai alapok115
Termőhelyigénye117
A termesztés módszere118
Zöldborsó128
Őszi borsó134
Szója135
Jelentősége135
Botanikája és fiziológiája137
Biológiai alapok140
Termőhelyigénye141
A termesztés módszere143
Bab151
Jelentősége151
Botanikája és fiziológiája152
Biológiai alapok154
Termőhelyigénye154
A termesztés módszere155
Lencse161
A lencse jelentősége, termesztésének helyzete161
Botanikája, fiziológiája és egyedfejlődése161
Biológiai alapok161
Termőhelyigénye164
A termesztés módszere164
Lóbab168
Jelentősége168
Botanikája és fiziológiája169
Biológiai alapok169
Termőhelyigénye171
A termesztés módszere171
Csillagfürt175
Jelentősége175
Botanikája és fiziológiája176
Biológiai alapok179
Termőhelyigénye180
A termesztés módszere180
Csicseriborsó185
Jelentősége185
Botanikája és fiziológiája185
Biológiai alapok187
Termőhelyigénye187
A termesztés módszere188
Szegletes lednek192
Jelentősége192
Botanikája és fiziológiája192
Biológiai alapok194
Termőhelyigénye194
A termesztés módszere195
A termesztett növény minősége198
Homoki bab199
Jelentősége199
Botanikája és fiziológiája199
Biológiai alapok201
Termőhelyigénye201
A termesztés módszere201
Mungóbab206
Jelentősége206
Botanikája és fiziológiája206
Biológiai alapok207
Termőhelyigénye208
A termesztés módszere208
Elővetemény208
Talaj-előkészítés208
Tápanyagellátás209
Vetés209
Növényvédelem, növényápolás210
Érés és betakarítás210
A mungóbab minősége211
Vetőmagtermesztés211
Földimogyoró213
Jelentősége213
Botanikai és élettani jellemzői213
Termőhelyigénye214
Biológiai alapok214
Termesztésének módszere215
Olaj- és ipari növények
Olajnövények
Előszó az olajnövényekhez221
Napraforgó224
Jelentősége224
Botanikája és fiziológiája227
Biológiai alapok230
Termőhelyigénye231
A termesztés módszere233
Repce249
Jelentősége249
Botanikája és fiziológiája251
Biológiai alapok253
Termőhelyigénye254
A termesztés módszere255
Olajlen267
Jelentősége267
Botanikája és fiziológiája267
Biológiai alapok269
Termőhelyigénye269
A termesztés módszere269
Fehér mustár275
Jelentősége275
Botanikai és fiziológiai jellemzők275
Biológiai alapok277
Termőhelyigénye277
A termesztés módszere278
Étkezési mák283
Jelentősége283
Botanikája és fiziológiája284
Biológiai alapok285
Termőhelyigénye286
A termesztés módszere286
Olajtök292
Jelentősége292
Botanikája és fiziológiája293
biológiai alapok294
Termőhelyigénye294
A termesztés módszere295
Olajretek299
Jelentősége299
Botanikája és fiziológiája299
Biológiai alapok301
Termőhelyigénye301
A termesztés módszere301
Az olajretegmag minősége305
A vetőmag termesztése305
Ipari növények
Előszó az ipari növényekhez306
Rostkender308
Jelentősége308
Botanikája és fiziológiája309
Biológiai alapok312
Termőhelyigénye313
A termesztés módszere313
Rostlen319
Jelentősége319
Botanikája és fiziológiája319
Biológiai alapok321
Termőhelyigénye321
A termesztés módszere321
Seprűcirok326
Jelentősége326
Botanikája és fiziológiája326
Biológiai alapok328
Termőhelyigénye329
A termesztés módszere329
Dohány334
Jelentősége334
Botanikája és fiziológiája336
Biológiai alapok337
Termőhelyigénye338
A termesztés módszere339
Energiafű347
Jelentősége347
Botanikája és fiziológiája348
Biológiai alapok348
Termőhelyigénye348
A termesztés módszere349
Takarmánynövények
Előszó355
Pillangós szálastakarmányok
Lucerna357
Jelentősége357
Botanikája és fiziológiája359
Biológiai alapok365
Termőhelyigénye365
A termesztés módszere366
Vörös here386
Jelentősége386
Botanikája és fiziológiája386
Biológiai alapok389
Termőhelyigénye389
A termesztés módszere389
Baltacím398
Jelentősége398
Botanikája és fiziológiája398
Biológiai alapok400
Termőhelyigénye400
A termesztés módszere400
Tarka koronafürt406
Jelentősége406
botanikája és fiziológiája407
Biológiai alapok408
Termőhelyigénye408
A termesztés módszere409
Fehérvirágú somkóró414
Jelentősége414
Botanikája és fiziológiája414
Biológiai alapok415
Termőhelyigénye416
A termesztés módszere416
Bíborhere420
jelentősége420
Botanikája és fiziológiája420
Biológiai alapok422
Termőhelyigénye422
A termesztés módszere422
Görögszéna427
Jelentősége427
Botanikája és fiziológiája428
Biológiai alapok429
Termőhelyigénye429
A termesztés módszere430
Nyúlszapuka433
Jelentősége433
Botanikája és fiziológiája433
Biológiai alapok434
Termőhelyigénye434
A termesztés módszere435
Perzsa here438
Jelentősége438
Botanikája és fiziológiája438
Biológiai alapok439
Termőhelyigénye439
A termesztés módszere439
Magtermő fehér és lódi here443
Jelentősége443
Botanikája és fiziológiája443
Biológiai alapok444
Termőhelyigénye445
A termesztés módszere445
Maghozó tavaszi takarmánybükköny448
Jelentősége448
Botanikája és fiziológiája448
Biológiai alapok449
Termőhelyigénye449
A termesztés módszere450
Maghozó szöszös bükköny453
Jelentősége453
Botanikája és fiziológiája453
Biológiai alapok454
Termőhelyigénye454
A termesztés módszere455
Maghozó pannon bükköny457
Jelentősége457
Biológiája és fiziológiája458
Biológiai alapok458
Termőhelyigénye458
A termesztés módszere459
Szarvaskerep461
Jelentősége461
Botanikája és fiziológiája461
Biológiai alapok462
A termesztés módszere462
Egynyári és áttelelő szálastakarmányok
Tavaszi vetésűek466
Zabos bükköny466
Tavaszi takarmányrepce469
Réparepce473
Facélia476
Szudánifű482
Mohar487
Nyári másodvetésűek493
A kettős termesztés lehetőségei és módszerei493
Másodvetésű olajretek496
Másodvetésű fehér mustár499
Őszi vetésű áéttelelő keverék zöldtakarmányok502
Keverék zöldtakarmányok502
Csalamádék510
Kukorica és cirokfélék510
Lédús takarmányok518
Takarmnyrépa518
Takarmány sárgarépa525
Takarmánytök528
Takarmánykáposzta532
Tarlórépa539
Silótakarmányok546
Silókukorica546
Silócirok552
Szakirodalom559
Függelék566
A termőhely és a talajtípusok csoportjai566
A tápanyagellátás módszere és táblázatai568
A szerzőkről573
A szerzők és munkahelyük 2005-ben576
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem