kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 595 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-286-206-6 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Gyökér és gumós növények | |
Bevezető | 7 |
Cukorrépa | 8 |
Jelentősége | 8 |
Botanikája és fiziológiája | 11 |
Fontosabb minőségi tulajdonságok | 17 |
Biológiai alapok | 22 |
Termőhelyigény | 24 |
A termesztés módszere | 27 |
Burgonya | 51 |
Jelentősége | 51 |
Botanikája és fiziológiája | 53 |
Biológiai alapok | 57 |
Termőhelyigény | 58 |
A termesztés módszere | 60 |
Burgonya szaporítóanyag-termesztés | 77 |
A korai burgonya termesztése | 84 |
Cikória | 88 |
Jelentősége | 88 |
Botanikai és fiziológiája | 88 |
Biológiai alapok | 89 |
Termőhelyigény | 89 |
Termesztésének módszere | 90 |
Csicsóka | 93 |
Jelentősége | 93 |
Botanikája és fiziológiája | 94 |
Biológiai alapok | 96 |
Termőhelyigénye | 97 |
A termesztés módszere | 98 |
Hüvelyesek | |
Bevezető | 105 |
Borsó | 109 |
Jelentősége | 109 |
A növény botanikája és fiziológiája | 111 |
Biológiai alapok | 115 |
Termőhelyigénye | 117 |
A termesztés módszere | 118 |
Zöldborsó | 128 |
Őszi borsó | 134 |
Szója | 135 |
Jelentősége | 135 |
Botanikája és fiziológiája | 137 |
Biológiai alapok | 140 |
Termőhelyigénye | 141 |
A termesztés módszere | 143 |
Bab | 151 |
Jelentősége | 151 |
Botanikája és fiziológiája | 152 |
Biológiai alapok | 154 |
Termőhelyigénye | 154 |
A termesztés módszere | 155 |
Lencse | 161 |
A lencse jelentősége, termesztésének helyzete | 161 |
Botanikája, fiziológiája és egyedfejlődése | 161 |
Biológiai alapok | 161 |
Termőhelyigénye | 164 |
A termesztés módszere | 164 |
Lóbab | 168 |
Jelentősége | 168 |
Botanikája és fiziológiája | 169 |
Biológiai alapok | 169 |
Termőhelyigénye | 171 |
A termesztés módszere | 171 |
Csillagfürt | 175 |
Jelentősége | 175 |
Botanikája és fiziológiája | 176 |
Biológiai alapok | 179 |
Termőhelyigénye | 180 |
A termesztés módszere | 180 |
Csicseriborsó | 185 |
Jelentősége | 185 |
Botanikája és fiziológiája | 185 |
Biológiai alapok | 187 |
Termőhelyigénye | 187 |
A termesztés módszere | 188 |
Szegletes lednek | 192 |
Jelentősége | 192 |
Botanikája és fiziológiája | 192 |
Biológiai alapok | 194 |
Termőhelyigénye | 194 |
A termesztés módszere | 195 |
A termesztett növény minősége | 198 |
Homoki bab | 199 |
Jelentősége | 199 |
Botanikája és fiziológiája | 199 |
Biológiai alapok | 201 |
Termőhelyigénye | 201 |
A termesztés módszere | 201 |
Mungóbab | 206 |
Jelentősége | 206 |
Botanikája és fiziológiája | 206 |
Biológiai alapok | 207 |
Termőhelyigénye | 208 |
A termesztés módszere | 208 |
Elővetemény | 208 |
Talaj-előkészítés | 208 |
Tápanyagellátás | 209 |
Vetés | 209 |
Növényvédelem, növényápolás | 210 |
Érés és betakarítás | 210 |
A mungóbab minősége | 211 |
Vetőmagtermesztés | 211 |
Földimogyoró | 213 |
Jelentősége | 213 |
Botanikai és élettani jellemzői | 213 |
Termőhelyigénye | 214 |
Biológiai alapok | 214 |
Termesztésének módszere | 215 |
Olaj- és ipari növények | |
Olajnövények | |
Előszó az olajnövényekhez | 221 |
Napraforgó | 224 |
Jelentősége | 224 |
Botanikája és fiziológiája | 227 |
Biológiai alapok | 230 |
Termőhelyigénye | 231 |
A termesztés módszere | 233 |
Repce | 249 |
Jelentősége | 249 |
Botanikája és fiziológiája | 251 |
Biológiai alapok | 253 |
Termőhelyigénye | 254 |
A termesztés módszere | 255 |
Olajlen | 267 |
Jelentősége | 267 |
Botanikája és fiziológiája | 267 |
Biológiai alapok | 269 |
Termőhelyigénye | 269 |
A termesztés módszere | 269 |
Fehér mustár | 275 |
Jelentősége | 275 |
Botanikai és fiziológiai jellemzők | 275 |
Biológiai alapok | 277 |
Termőhelyigénye | 277 |
A termesztés módszere | 278 |
Étkezési mák | 283 |
Jelentősége | 283 |
Botanikája és fiziológiája | 284 |
Biológiai alapok | 285 |
Termőhelyigénye | 286 |
A termesztés módszere | 286 |
Olajtök | 292 |
Jelentősége | 292 |
Botanikája és fiziológiája | 293 |
biológiai alapok | 294 |
Termőhelyigénye | 294 |
A termesztés módszere | 295 |
Olajretek | 299 |
Jelentősége | 299 |
Botanikája és fiziológiája | 299 |
Biológiai alapok | 301 |
Termőhelyigénye | 301 |
A termesztés módszere | 301 |
Az olajretegmag minősége | 305 |
A vetőmag termesztése | 305 |
Ipari növények | |
Előszó az ipari növényekhez | 306 |
Rostkender | 308 |
Jelentősége | 308 |
Botanikája és fiziológiája | 309 |
Biológiai alapok | 312 |
Termőhelyigénye | 313 |
A termesztés módszere | 313 |
Rostlen | 319 |
Jelentősége | 319 |
Botanikája és fiziológiája | 319 |
Biológiai alapok | 321 |
Termőhelyigénye | 321 |
A termesztés módszere | 321 |
Seprűcirok | 326 |
Jelentősége | 326 |
Botanikája és fiziológiája | 326 |
Biológiai alapok | 328 |
Termőhelyigénye | 329 |
A termesztés módszere | 329 |
Dohány | 334 |
Jelentősége | 334 |
Botanikája és fiziológiája | 336 |
Biológiai alapok | 337 |
Termőhelyigénye | 338 |
A termesztés módszere | 339 |
Energiafű | 347 |
Jelentősége | 347 |
Botanikája és fiziológiája | 348 |
Biológiai alapok | 348 |
Termőhelyigénye | 348 |
A termesztés módszere | 349 |
Takarmánynövények | |
Előszó | 355 |
Pillangós szálastakarmányok | |
Lucerna | 357 |
Jelentősége | 357 |
Botanikája és fiziológiája | 359 |
Biológiai alapok | 365 |
Termőhelyigénye | 365 |
A termesztés módszere | 366 |
Vörös here | 386 |
Jelentősége | 386 |
Botanikája és fiziológiája | 386 |
Biológiai alapok | 389 |
Termőhelyigénye | 389 |
A termesztés módszere | 389 |
Baltacím | 398 |
Jelentősége | 398 |
Botanikája és fiziológiája | 398 |
Biológiai alapok | 400 |
Termőhelyigénye | 400 |
A termesztés módszere | 400 |
Tarka koronafürt | 406 |
Jelentősége | 406 |
botanikája és fiziológiája | 407 |
Biológiai alapok | 408 |
Termőhelyigénye | 408 |
A termesztés módszere | 409 |
Fehérvirágú somkóró | 414 |
Jelentősége | 414 |
Botanikája és fiziológiája | 414 |
Biológiai alapok | 415 |
Termőhelyigénye | 416 |
A termesztés módszere | 416 |
Bíborhere | 420 |
jelentősége | 420 |
Botanikája és fiziológiája | 420 |
Biológiai alapok | 422 |
Termőhelyigénye | 422 |
A termesztés módszere | 422 |
Görögszéna | 427 |
Jelentősége | 427 |
Botanikája és fiziológiája | 428 |
Biológiai alapok | 429 |
Termőhelyigénye | 429 |
A termesztés módszere | 430 |
Nyúlszapuka | 433 |
Jelentősége | 433 |
Botanikája és fiziológiája | 433 |
Biológiai alapok | 434 |
Termőhelyigénye | 434 |
A termesztés módszere | 435 |
Perzsa here | 438 |
Jelentősége | 438 |
Botanikája és fiziológiája | 438 |
Biológiai alapok | 439 |
Termőhelyigénye | 439 |
A termesztés módszere | 439 |
Magtermő fehér és lódi here | 443 |
Jelentősége | 443 |
Botanikája és fiziológiája | 443 |
Biológiai alapok | 444 |
Termőhelyigénye | 445 |
A termesztés módszere | 445 |
Maghozó tavaszi takarmánybükköny | 448 |
Jelentősége | 448 |
Botanikája és fiziológiája | 448 |
Biológiai alapok | 449 |
Termőhelyigénye | 449 |
A termesztés módszere | 450 |
Maghozó szöszös bükköny | 453 |
Jelentősége | 453 |
Botanikája és fiziológiája | 453 |
Biológiai alapok | 454 |
Termőhelyigénye | 454 |
A termesztés módszere | 455 |
Maghozó pannon bükköny | 457 |
Jelentősége | 457 |
Biológiája és fiziológiája | 458 |
Biológiai alapok | 458 |
Termőhelyigénye | 458 |
A termesztés módszere | 459 |
Szarvaskerep | 461 |
Jelentősége | 461 |
Botanikája és fiziológiája | 461 |
Biológiai alapok | 462 |
A termesztés módszere | 462 |
Egynyári és áttelelő szálastakarmányok | |
Tavaszi vetésűek | 466 |
Zabos bükköny | 466 |
Tavaszi takarmányrepce | 469 |
Réparepce | 473 |
Facélia | 476 |
Szudánifű | 482 |
Mohar | 487 |
Nyári másodvetésűek | 493 |
A kettős termesztés lehetőségei és módszerei | 493 |
Másodvetésű olajretek | 496 |
Másodvetésű fehér mustár | 499 |
Őszi vetésű áéttelelő keverék zöldtakarmányok | 502 |
Keverék zöldtakarmányok | 502 |
Csalamádék | 510 |
Kukorica és cirokfélék | 510 |
Lédús takarmányok | 518 |
Takarmnyrépa | 518 |
Takarmány sárgarépa | 525 |
Takarmánytök | 528 |
Takarmánykáposzta | 532 |
Tarlórépa | 539 |
Silótakarmányok | 546 |
Silókukorica | 546 |
Silócirok | 552 |
Szakirodalom | 559 |
Függelék | 566 |
A termőhely és a talajtípusok csoportjai | 566 |
A tápanyagellátás módszere és táblázatai | 568 |
A szerzőkről | 573 |
A szerzők és munkahelyük 2005-ben | 576 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.