kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Édesvíz Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 778 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 26 cm x 20 cm |
ISBN: | 978-963-529-028-4 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
1. Kezdetek | 27 |
Bevezetés a kötet használatába | 34 |
1. szakasz: Teljes tápértékű ételek | 35 |
A finomítatlan növényi ételek felbecsülhetetlen értéke - ásványhiány a bőség földjén | 35 |
Minőség: Ökológiai termesztés kontra génmódosítás | 46 |
2. szakasz: Integratív táplálkozás | 50 |
A fogalmi korlátok lerombolása | 50 |
Az érzelmi káosz csillapítása fenti és lenti gyógyszerekkel | 52 |
3. szakasz: Táplálkozási modellek és irányzatok | 54 |
Alacsony szénhidrát-, magas fehérje-, korlátlan zsírtartalmú étrend | 54 |
Egyenétrend mindenkinek? | 57 |
Kőkorszaki étrend - ma | 58 |
A növényi és a kínai falusi étrend | 60 |
Csak növényi étrendek | 64 |
Túlsúly, immun- és máj szindrómák: győzelem az eredet felett | 65 |
Egyesített táplálkozási piramis | 70 |
Személyes fejlesztő étrend és összegzés | 72 |
ELSŐ RÉSZ: A KÓRMEGÁLLAPÍTÁS ÉS A KEZELÉS ALAPJAI | |
2. Jin, jang - és ami mögöttük van | 77 |
A szélsőségek törvénye | 79 |
Támogatás és átalakulás | 80 |
Jin és jang meghaladása | 80 |
3. Csí-életerő | 84 |
4. A jin és a jang hat területe | 85 |
5. Meleg/hideg: az étel és az ember termikus jellege | 86 |
A melegítő és hűtő ételek élettana | 87 |
Meleg: minták és okok | 89 |
- A meleg jelei | 89 |
- Javallat idült meleg állapotra | 89 |
- Javallat heveny meleg állapotra | 91 |
Hiány és meleg | 91 |
- Jin-hiány: tünetek | 91 |
- Az érzékenység megőrzi a jint | 92 |
- Jin-hiány és vércukorzavarok | 93 |
- A jin-erősítés főbb ételei | 93 |
Hideg: minták és okok | 93 |
- A hideg jelei | 94 |
- Különleges gyógyszerek | 94 |
- Jellegzetes modellek | 95 |
6. Belső/külső: az ellenálló képesség megteremtése | 95 |
- A külső állapot jelei | 96 |
- Nátha, megfázás és más külső állapotok | 96 |
- Javallatok külső állapot kezelésére | 96 |
- A belső, mélyebb állapot jelei | 98 |
Ellenálló képesség | 99 |
- És a védő csí fogalma | 99 |
- Az immunrendszert gyengítő kandidaburjánzás | 99 |
- A kandidaproblémák oka | 100 |
- Kandidaszabályzó étrend | 101 |
- Más hasznos élelmiszerek | 103 |
- Kandidaszabályzó étrend: változatok | 104 |
- Oxigenizáció | 106 |
Az ellenálló képesség egyéb tényezői | 112 |
- A szabad gyök: védi és pusztítja az immunrendszert | 112 |
- Mozgás és ellenálló képesség | 113 |
- Nemi élet | 114 |
- A védő csí és a teljes ételek | 114 |
- Ellenálló képesség: a tökéletestől a pusztulásig | 114 |
- Egység és ellenálló képesség | 115 |
- A vágy körforgásának megszüntetése | 115 |
- Szemlélet | 115 |
7. Többlet és hiány | 117 |
Többlet | 117 |
- Étrendi tanácsok többlet esetére | 118 |
Hiány | 119 |
- Étrendi tanácsok hiány esetére | 119 |
- Állati eredetű élelmiszerek | 120 |
- Meleggel, hideggel és egyéb tényezőkkel fellépő hiány | 121 |
- A súlyos hiány kezelésének irányelvei | 121 |
A hat terület gyakorlati alkalmazása | 124 |
A kórmegállapítás egyéb alaptényezői: a hat hatás | 125 |
- A betegség úgy, ahogy van | 126 |
- A gyógyítás művészete | 128 |
MÁSODIK RÉSZ: A TÁPLÁLKOZÁS ALAPJAI | |
8. Étrendi átállás | 133 |
Csak egy kalap | 133 |
Gyógyulási reakció | 134 |
A klorofill és az étrendi átállás | 135 |
Méregtelenítő hatású ételek | 135 |
Ételcsoportok és arányok | 136 |
Áttérés húsközpontú étrendről a teljes értékű növényeket | 137 |
A gyógynövények elkészítésének alapjai | 138 |
Többlet és mérgek | 139 |
- Mérgező fémek | 139 |
- Sugárzás | 140 |
- Drogok | 141 |
- Élősködők | 142 |
- Nyálka | 143 |
- Túlsúly | 143 |
- A tartós fogyás irányelvei | 144 |
Érzelmi/lélektani kitörések | 147 |
- Az érzelmi-mentális kitöréseket enyhítő javaslatok összefoglalása | 149 |
Átállási modellek | 149 |
- Az átállás nehézségeinek gyakori okai | 149 |
9. Víz | 150 |
Hegyi patakok és falusi kutak | 150 |
Városi, újratisztított víz | 151 |
Klórozás | 151 |
Fluorozás | 141 |
- A fluorozás nemkívánatos hatásai | 152 |
Fluor az ételben | 153 |
Egyéb vegyi anyagok | 153 |
Saját vízhálózatunk | 153 |
Szűrők és tisztítók | 154 |
Tisztított víz mint tisztító közeg | 155 |
Szűrt víz | 155 |
A hús-víz kapcsolat | 155 |
Egyéni vízfogyasztás | 156 |
Többlet és hiány a vízfogyasztásban | 157 |
10. Fehérje és B12-vitamin | 157 |
Aminosavak | 157 |
A hús- és az állati eredetű ételek csábítása | 161 |
Tápláléklánc | 162 |
Vegetáriánusok | 164 |
A B12-vitamin és a mai vegetáriánus | 164 |
A B12-vitamin növényi forrásai | 166 |
- Erjesztett ételek | 166 |
- Algák: mikroalgák és tengeri növények | 167 |
- Étkezési élesztő | 167 |
B12-vitamin terhesség és szoptatás alatt | 168 |
Biztonsági határ vegetáriánusoknak | 169 |
További fehérjék | 170 |
Fehérjehiány | 172 |
- A fehérjehasznosítás javítása | 173 |
Növényi fehérjeforrások | 173 |
- Zöldek, A-provitamin és fehérje | 174 |
- A leggazdagabb fehérjeforrások | 175 |
- A fehérje és az agyműködés | 176 |
- Mikroalgák és hús: összehasonlítás | 176 |
Állati fehérjeforrások | 177 |
- Tejtermékek és nyálkaállapotok | 177 |
- Ajánlott tejtermékek | 178 |
- Természetes dolog-e tejet inni? | 178 |
- Erkölcsi megfontolások | 178 |
- Kecsketej | 179 |
- Virágpor és méhpempő | 179 |
- Tojás, hal, szárnyas- és emlőshús | 180 |
Választás - ha állati eredetű élelmiszerre van szükség | 182 |
A hal és a hús jellemzői, alkalmazásuk általános területei | 183 |
- Húskészítés hiány és étrendi átállás esetén | 186 |
11. Olajok és zsírok | 186 |
A zsírok természete | 187 |
A telített zsír-koleszterin kapcsolat | 188 |
Szív- és értisztítás | 190 |
Az omega-3 hatása a szívbajra, az immunhiányra, az agyfejlődésre és az alultápláltságra | 191 |
- DHA és az agy/idegek megújulása | 191 |
- DHA és más zsírsavak az alultápláltság kezelésében | 191 |
- Az omega-3 zsírsav forrásai | 192 |
- Az omega-3 olajok további haszna | 194 |
A szív és az érrendszer megújítása | 194 |
A többszörösen telítetlen olajok és az esszenciális zsírsavak | 197 |
- A prosztaglandin: kitekintés az esszenciális zsírsavak világába | 199 |
Gamma-linolénsav (GLA) és a PGE1 | 199 |
- A PGE1 betegségelhárító hatása | 199 |
A vegetáriánus étrend és a zsírsava | 202 |
- Az ősi étrend | 203 |
Együnk jobb minőségű zsírsavakat! | 205 |
Telített zsírok | 205 |
Egyszeresen telítetlen olajok | 205 |
Olajfajták | 207 |
- Finomítatlan olaj | 207 |
- Hidegen sajtolt és sajtolással előállított olaj | 207 |
- Finomított olajok | 208 |
A többszörösen telítetlen növényi olaj, a margarin és a vajkrém veszélyei | 209 |
Tisztított vaj | 210 |
Az olajhasználat irányelvei | 211 |
Olajtárolás | 214 |
Az élet olaj nélkül | 215 |
- Sütés serpenyőben, olaj nélkül | 215 |
12. Édesítők | 216 |
Az édességtöbblet-tünetegyüttes | 217 |
Cukorral élni és visszaélni | 217 |
Elsősegély édesszájúaknak | 218 |
Méz | 219 |
Édesítők összehasonlítása | 220 |
Javaslatok | 221 |
- Gabonamaláta | 211 |
- Finomítatlan cukor - finomítatlan nádlépor | 222 |
- Sztívia | 222 |
- Tejcukor és gyümölcskivonat | 223 |
- Az édesítők és a tudatosság | 223 |
13. Só | 224 |
A nátrium-kálium kapcsolat | 228 |
A só - összefoglalás | 230 |
- Sótöbblet | 231 |
- Sóhiány | 231 |
- Nátriumegyensúly káliummal | 231 |
- Mértékletes sóhasználat | 231 |
- A só mint orvosság | 232 |
14. Ízesítők, koffein, fűszerek | 232 |
Ízesítők és kémiai adalékanyagok | 232 |
- Ecet | 232 |
- Fekete bors | 233 |
- Mustár | 234 |
- Sütőpor és szódabikarbóna | 234 |
- Mononátrium-glutamát | 235 |
Koffeintartalmú élelmiszerek | 235 |
- Kávé | 235 |
- Tea | 237 |
Fűszerek | 237 |
15. Vitaminok és táplálékkiegészítők | 239 |
C-vitamin-tabletta | 241 |
Táplálékkiegészítő mint gyógyszer | 243 |
Táplálékkiegészítő a megelőzésben | 243 |
Életmentő döntések | 243 |
16. Kalcium | 245 |
A magnéziumkapcsolat | 246 |
- A magnézium hormonális tevékenysége | 246 |
- Lazító hatás | 247 |
A kalciumszabályozó klorofill | 247 |
Három csonterősítő leves | 248 |
Az idősödő nő és a női sportoló kalciumigénye azonos | 249 |
Javaslatok a kalciumfelszívódás javítására | 252 |
A kalciumfelszívódás javítása szilíciummal | 253 |
- Ásványianyag-formula | 254 |
- Szilíciumtartalmú ételek | 254 |
Kiegyensúlyozott édességfogyasztás - egyenletes kalciumszint | 255 |
17. Zöld ételek | 255 |
A klorofill, a béta-karotin, a fehérje és egyéb tápanyagok kincsesbányái | 255 |
Mikroalgák | 257 |
- Spirulina | 258 |
- Klorella | 260 |
- Vad kékeszöld mikroalga | 261 |
- A karcsú páciens és a vad kékeszöld | 263 |
- Dunaliella | 264 |
- Mikroalgák: adagolás | 264 |
Búza- és árpafű | 267 |
- A búzafű nevelése | 268 |
A mikroalga és a gabonafű kiválasztása | 269 |
- Általános irányelvek | 269 |
- Szempontok és specifikus alkalmazási területek | 270 |
- Zöldek az étlapon | 273 |
A-vitamin és béta-karotin | 273 |
- Az általános A-vitamin-hiány oka | 274 |
- Az A-vitamin főbb tulajdonságai | 274 |
- A béta-karotin-tartalmú ételek specifikus hatása | 275 |
- Az A-vitamin-hiány jelei | 275 |
18. Vésztartalék egyszerűen | 277 |
19. Az étel öröme | 278 |
Túlevés és öregedés | 278 |
- A harmonikus étvágy megteremtése | 279 |
A rágás tudománya | 279 |
Az evés és a tápérték egyéb vonatkozásai | 280 |
Étkezési tervek: a napi egy, két és három étkezés sajátosságai | 281 |
- Két étkezés naponta | 282 |
- Háromszori étkezési terv | 283 |
- Reggeli elixír | 284 |
- Tisztító reggeli | 285 |
- Helyi ételek | 285 |
- Nassolás és alacsony vércukorszint | 285 |
- Minden étkezési tervhez | 287 |
20. Ételkombinációk | 287 |
Az ételtársítás fontossága | 287 |
A terv: emésztésjavító ételkombináció | 288 |
B terv: a tökéletes emésztést szolgáló ételtársítás | 291 |
- B ételkombinációs terv: kivételek | 291 |
C terv: az egytálétel | 291 |
A tálalás művészete | 297 |
Allergia és ételkombináció | 298 |
- Allergia és csíráztatás | 299 |
- Négynapos és hathetes program | 299 |
- Az allergia fizikai és lelki oka | 300 |
21. Böjt és tisztítás | 300 |
Tisztítás és építkezés | 301 |
- A böjt és a savasító, nyálkaképző ételek | 301 |
- Öt böjt | 303 |
- A jó böjt érdekében | 305 |
- A böjt indítékai | 307 |
- Mikor ne böjtöljünk? | 307 |
A spirituális gyakorlat és az elvonulás ételei | 308 |
22. Gyermekételek | 309 |
Helyes étkezési szokások | 310 |
Csecsemőételek | 311 |
- Amikor nincs anyatej | 312 |
- Nyers és pasztőrözött tej | 312 |
- Homogénezett tej | 313 |
- A tejtermék minősége | 313 |
- Állati tej vagy anyatej | 314 |
- Tehéntej | 314 |
- Kecsketej | 314 |
- Anyatej | 315 |
- Savanyított (fermentált) tejtermékek | 315 |
- Összefoglalás a tejről | 316 |
Ételcsoportok és arányok | 316 |
- Csecsemőételek elválasztás alatt és után | 317 |
- Állati eredetű élelmiszerek minősége | 318 |
- A vegetáriánus gyermek | 318 |
A hiány megelőzésének és kezelésének ételei | 319 |
- Szója | 320 |
- Mikroalga | 320 |
- Amaránt és quinoa | 321 |
- Méhpempő és más állati eredetű termékek | 321 |
- Óvatosságot igénylő ételek | 323 |
- Étel és viselkedés | 325 |
Fogantatás és terhesség | 326 |
- Taoista tilalmak fogamzás idején | 326 |
- Terhesség alatt | 327 |
Gyermekünk odabent | 327 |
- Gyógyulás és kötődés | 328 |
HARMADIK RÉSZ: AZ ÖT ELEM ÉS A SZERVRENDSZEREK | |
23. Öt elem: az évszakok változása, egészséges és beteg szerveink | 331 |
Az évszakok változása | 331 |
Egészséges és beteg szervek | 332 |
A teremtés és az ellenőrzés ciklusai | 333 |
24. Az öt íz gyógyászati alkalmazása | 334 |
Csípős (fanyar, fűszeres, erős, illatos ízek) | 336 |
Sós | 337 |
Savanyú | 338 |
Keserű | 339 |
Édes | 340 |
25. Fa elem | 342 |
Tavasz | 342 |
- Tavaszi ételek | 342 |
- Megújulás és nyers ételek | 343 |
- Tavasz a konyhában | 344 |
Az egészséges és a beteg máj | 344 |
- A máj-diszharmónia tünetei | 344 |
- Gyakori májműködési zavarok | 344 |
- A többlet hatása a szervek családjára | 346 |
- A szél és a máj-diszharmónia természete | 347 |
- Az epehólyag megújítása | 348 |
- A diszharmónia forrása | 349 |
- A máj gyógyítása táplálkozással | 351 |
- Az alkohol és drog májkárosító hatása | 355 |
26. Tűz elem | 356 |
Nyár | 356 |
- Nyári ételek és készítésük | 356 |
Az egészséges és a beteg szív | 357 |
- A szív-lélek zavarainak általános tünetei | 357 |
- Gyakori szív- és lélekzavarok | 358 |
- A szív gyógyítása | 360 |
- Az elme elcsitítása és összpontosítása | 361 |
- A teljes ételek nyugtató hatása | 363 |
27. Föld elem | 364 |
Nyárutó: az évszakok váltakozása | 364 |
- Évszakváltás | 364 |
- Nyárutó és változás: az étel és elkészítése | 365 |
Az egészséges és a beteg lép-hasnyálmirigy | 365 |
A lép-hasnyálmirigy jellegzetes funkciózavarai | 366 |
- Nedvesség, nyálka, mikrobák | 368 |
- Nedvesség és degeneratív betegség | 368 |
Pazarlás és a föld elem | 370 |
28. Fém elem | 371 |
Ősz | 371 |
- Őszi ételek | 371 |
- Szárazság | 371 |
Az egészséges és a beteg tüdő | 372 |
- A kötődés mint a tüdő vitalitásának fokmérője | 372 |
- A gyász és a bánat feldolgozása | 372 |
- A tüdő vitalitásának fizikai jelei | 373 |
- A gyakori tüdőbetegségek oka | 373 |
- Gyakori tüdőfunkció-zavarok | 374 |
- A tüdő és a vastagbél védelme | 376 |
- Védő és tisztító ételek | 376 |
29. Víz elem | 379 |
Tél | 379 |
- Téli ételek és elkészítésük | 379 |
- Sós és keserű: a hideg évszak íze | 379 |
Az egészséges és a beteg vese | 380 |
- A vese-diszharmónia általános tünetei | 380 |
- Gyakori vesefunkció-zavarok | 381 |
- Csing: a vese vitalitásának forrása | 384 |
- A csing táplálása | 385 |
- Személyre szabott csingerősítés | 386 |
- A megfelelő csing-tonik kiválasztása | 388 |
Az öregedés | 389 |
- Étrendi javaslat életerős időseknek | 390 |
NEGYEDIK RÉSZ: BETEGSÉGEK ÉS ÉTRENDI GYÓGYÍTÁSUK | |
30. Vércukor-rendellenességek | 397 |
Diabétesz | 397 |
- Jótékony olajok | 399 |
- A gyógyítás tényezői | 400 |
Hipoglikémia | 401 |
- A hipoglikémia tünetei | 401 |
- A hipoglikémiás személyiség | 403 |
31. A gyomor és a bélrendszer | 404 |
A „gyomor tüze" és a meleg eredetű fekélyek | 404 |
Nyelvlepedék és emésztés | 405 |
Vastag- és vékonybélhurut | 405 |
Divertikulózis és irritábilis bél tünetegyüttes | 406 |
Lisztérzékenység | 407 |
Vérhas | 408 |
Hasmenés | 409 |
Székrekedés | 409 |
32. Vérrendellenességek | 413 |
Vérhiány | 413 |
A haj és a vér minősége | 414 |
- Korunk, a „szorongás ideje" | 415 |
Vérzés | 416 |
- A vérzés főbb okai | 416 |
Pangó vér: nőgyógyászati és egyéb zavarok | 418 |
- A pangó vér jellegzetes betegségei | 419 |
Menstruációs zavarok | 420 |
- Megelőzés és helyes életmód | 420 |
- A táplálkozás általános elvei | 421 |
- Különleges menstruációs zavarok | 424 |
33. A rák és a regenerációs étrend | 430 |
A rák és a degeneratív betegségek regenerációs étrendje | 432 |
- A regenerációs étrend szempontjai | 433 |
Más gyógymódok | 434 |
Hagyományos és modern megközelítés | 435 |
Javasolt táplálékcsoportok | 441 |
- Az egészség megóvása | 449 |
34. Egyéb degeneratív betegségek | 449 |
Reumatikus és arthritises állapotok | 450 |
Alkoholizmus és más szerfüggőségek | 454 |
Asztma | 458 |
AIDS | 460 |
Szklerózis multiplex (SM) | 463 |
Genitális herpesz | 464 |
Súlyos bőrbetegségek | 465 |
Skizofrénia és más elmebetegségek | 467 |
ÖTÖDIK RÉSZ: RECEPTEK ÉS A NÖVÉNYÉTELEK HATÁSA | |
35. Vibrációs főzés | 473 |
Főzési módszerek | 475 |
Főzőedények | 478 |
Szójegyzék | 480 |
Gyógyító receptek | 480 |
36. Gabonafélék | 482 |
Az egyéni alkat harmonizálása gabonával | 483 |
- Amaránt | 485 |
- Árpa | 487 |
- Búza | 488 |
- Hajdina | 495 |
- Köles | 498 |
- Kukorica | 499 |
- Quinoa | 502 |
- Rizs | 504 |
- Rozs | 512 |
- Zab | 513 |
37. Kenyerek | 515 |
Lisztek és lisztkeverékek | 516 |
Természetesen kelesztett kenyér | 517 |
A rozs ajándéka | 528 |
Fekete rozskenyér | 530 |
38. Hüvelyesek: bab, borsó, lencse | 533 |
A hüvelyesek gyógyhatása | 534 |
- Adzukibab | 534 |
- Anasazibab | 534 |
- Bolita vagy rózsaszínű bab | 535 |
- Borsó | 535 |
- Csicseriborsó | 535 |
- Fekete bab | 535 |
- Feketeszemű borsó | 535 |
- Fekete szójabab | 535 |
- Lencse | 536 |
- Limabab | 536 |
- Lóbab | 536 |
- Mungóbab | 536 |
- Nagy északi és gyöngybab | 537 |
- Szójabab | 537 |
- Vesebab | 538 |
- Zöldbab | 538 |
A hüvelyesek emészthetőségének javítása | 538 |
Hüvelyesek főzése | 540 |
Miszó | 546 |
Tempeh | 550 |
Tofu | 553 |
39. Diófélék és magok | 557 |
A diófélék és magok gyógyhatása | 560 |
- Chíamag | 560 |
- Dió | 560 |
- Fekete szezámmag | 560 |
- Fenyőmag | 561 |
- Földimogyoró | 561 |
- Kókusz | 561 |
- Lenmag | 561 |
- Mandula | 562 |
- Napraforgómag | 562 |
- Pisztácia | 562 |
- Tökmag | 562 |
40. Zöldségek | 563 |
A zöldségek gyógyhatása | 564 |
- Brokkoli | 564 |
- Cékla | 564 |
- Csicsóka | 565 |
- Csucsorfélék | 565 |
- Burgonya | 565 |
- Padlizsán | 566 |
- Paradicsom | 567 |
Édesburgonya és jamszgyökér | 567 |
Fejes saláta | 568 |
Gomba | 568 |
Hagymák: elsődleges gyógyító tulajdonságok | 568 |
- Fokhagyma | 569 |
- Metélőhagyma | 570 |
- Mogyoróhagyma | 570 |
- Póréhagyma | 571 |
- Vöröshagyma | 571 |
Karalábé | 571 |
Káposzta | 571 |
Leveles kel | 572 |
Mustárzöld | 573 |
Pasztinák | 573 |
Petrezselyem | 573 |
Retek | 573 |
Sárgarépa | 574 |
Spárga | 575 |
Spenót | 575 |
Sütőtök | 576 |
Tarlórépa | 576 |
Tök | 576 |
Uborka | 576 |
Vízitorma | 577 |
Zellerszár | 577 |
Zöldségfőzés | 578 |
Darabolás | 580 |
41. Csírák | 596 |
Lucerna | 596 |
42. Saláták | 599 |
Élősködők és permetezőszerek | 600 |
Tavaszi saláták | 601 |
Nyári saláták | 602 |
Őszi saláták | 603 |
Téli saláták | 604 |
Öntetek | 605 |
43. Tengeri növények | 608 |
Agar-agar | 610 |
Dulse | 612 |
Hidzsiki és aramé | 614 |
Kombu és barnamoszat | 616 |
Nori | 619 |
Vakame | 620 |
Az ír moha és a korzikai moszat | 623 |
44. Levesek | 624 |
Tavaszi levesek | 625 |
Nyári levesek | 626 |
Őszi levesek | 627 |
Téli levesek | 628 |
45. Mártások | 630 |
46. Ízesítők | 634 |
Chutney és dip | 635 |
47. Szendvicskrémek és pástétomok | 636 |
48. Savanyúságok | 637 |
49. Gabona- és magtejek | 640 |
50. Rejuvelak és joghurt | 641 |
51. Gyümölcsök | 642 |
A gyümölcsök gyógyhatása | 644 |
- Alma | 644 |
- Ananász | 645 |
- Avokádó | 645 |
- Banán | 645 |
- Citrom (és zöldcitrom) | 645 |
- Cseresznye | 646 |
- Datolyaszilva | 646 |
- Eper | 647 |
- Faeper | 647 |
- Füge | 647 |
- Görögdinnye | 648 |
- Gránátalma | 648 |
- Grépfrút | 648 |
- Körte | 649 |
- Málna | 649 |
- Narancs | 650 |
- Őszibarack | 650 |
- Papaja | 651 |
- Sárgabarack | 651 |
- Szilva | 651 |
- Szőlő | 651 |
52. Édességek | 652 |
53. Összefoglalás | 664 |
Szattva: a testet-lelket gyógyító táplálkozás | 664 |
Zárszó | 677 |
A függelék: Élősködők kihajtása | 678 |
B függelék: A gyökérkezelés hatása az egészségre | 691 |
Jegyzetek | 694 |
Ajánlott irodalom | 718 |
Receptmutató | 728 |
Növénymutató | 732 |
Név- és tárgymutató | 735 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.