1.072.879

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyógyító táplálkozás

Sajátítsd el az étrenddel történő gyógyítás titkait

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Édesvíz Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 778 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-529-028-4
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

„Az étel mindig megfelelően működik, bár a hatása kevésbé markáns, sokkal gyengédebb, mint a gyógynövényeké és más gyógyszereké. Ugyan lassabban fejti ki a hatását, de sokkal alaposabban befolyásolja a test valamennyi rendszerét. Ha megelőzésre és kezelésre helyes étrendet állítunk össze, kevesebb gyógyszerre lesz szükség - ha szükség lesz egyáltalán."

A Gyógyító táplálkozás a kínai orvoslás és táplálkozástudomány hagyományait társítja a növényi étrend gyógyító hatásaival foglalkozó, modern nyugati kutatásokkal. Ez a korszakalkotó munka átfogó és értékes ismeretekkel gazdagítja olvasóit az egészséggel, az étrenddel, az alternatív gyógyítással, valamint számtalan növényi és állati eredetű táplálék gyógyító tulajdonságaival kapcsolatban.

- Megismertet a modern táplálkozási alapismeretekkel; a fehérjék és a vitaminok, a zsírok és az olajok, a cukrok és az édesítőszerek, a víz, a só, a tengeri növények, a „zöld ételek" (mikroalgák és gabonafüvek), a kalcium és az oxigén... Tovább

Fülszöveg

„Az étel mindig megfelelően működik, bár a hatása kevésbé markáns, sokkal gyengédebb, mint a gyógynövényeké és más gyógyszereké. Ugyan lassabban fejti ki a hatását, de sokkal alaposabban befolyásolja a test valamennyi rendszerét. Ha megelőzésre és kezelésre helyes étrendet állítunk össze, kevesebb gyógyszerre lesz szükség - ha szükség lesz egyáltalán."

A Gyógyító táplálkozás a kínai orvoslás és táplálkozástudomány hagyományait társítja a növényi étrend gyógyító hatásaival foglalkozó, modern nyugati kutatásokkal. Ez a korszakalkotó munka átfogó és értékes ismeretekkel gazdagítja olvasóit az egészséggel, az étrenddel, az alternatív gyógyítással, valamint számtalan növényi és állati eredetű táplálék gyógyító tulajdonságaival kapcsolatban.

- Megismertet a modern táplálkozási alapismeretekkel; a fehérjék és a vitaminok, a zsírok és az olajok, a cukrok és az édesítőszerek, a víz, a só, a tengeri növények, a „zöld ételek" (mikroalgák és gabonafüvek), a kalcium és az oxigén szerepével.

- Közérthetően tárgyalja a kínai orvoslás fizikai és lelki állapotokra vonatkozó gyakorlatát, többek között a nyolc alapelv (a jin és jang hat területe), az öt elem, valamint a belső szervek jellemzőit, szerepét és tünetegyütteseit.

- Ismerteti a húsközpontú étrendről a jó minőségű állati élelmiszerekkel kiegészített, gabonán és friss zöldségen alapuló táplálkozásra való zökkenőmentes átállás menetét.

- Részletes regenerációs étrendet kínál a rák, az ízületi gyulladás, a drog- és alkoholfüggőség, az AIDS és más degeneratív betegségek kezelésére. Speciális, parazitafertőzés elleni programját az egyéni testalkathoz igazítja.

A Gyógyító táplálkozás a fentieken kívül külön fejezetet szentel többek között a súlyproblémáknak, a szív- és érrendszer megújításának, a nők egészségének (különösen a terhesség és a változókor tekintetében), az emésztési zavaroknak, a böjtnek és a tisztításnak, a gyermekek, valamint az idősek táplálkozási szükségleteinek. Az elméleti ismereteket több mint háromszáz vegetáriánus recept teszi teljessé.

Paul Pitchford tanár, táplálkozáskutató az ősi hagyomány szellemében inaskodással, a kelet-ázsiai orvostudomány mestereinek személyes útmutatása mellett szerezte szakképzettségét. Több mint három évtizedes működése alatt a távol-keleti filozófia egyesítő, holisztikus megközelítését ötvözte a Nyugat főbb táplálkozásterápiai elméleteivel, amivel új távlatokat nyitott az egészség és a gyógyítás számára. A szellemi tudatosságot és az ebből fakadó útmutatást tartja a sokszínű élet, így a táplálkozás lényegének. Vissza

Tartalom

1. Kezdetek 27
Bevezetés a kötet használatába34
1. szakasz: Teljes tápértékű ételek35
A finomítatlan növényi ételek felbecsülhetetlen értéke - ásványhiány a bőség földjén35
Minőség: Ökológiai termesztés kontra génmódosítás46
2. szakasz: Integratív táplálkozás50
A fogalmi korlátok lerombolása50
Az érzelmi káosz csillapítása fenti és lenti gyógyszerekkel52
3. szakasz: Táplálkozási modellek és irányzatok54
Alacsony szénhidrát-, magas fehérje-, korlátlan zsírtartalmú étrend54
Egyenétrend mindenkinek?57
Kőkorszaki étrend - ma58
A növényi és a kínai falusi étrend60
Csak növényi étrendek64
Túlsúly, immun- és máj szindrómák: győzelem az eredet felett65
Egyesített táplálkozási piramis70
Személyes fejlesztő étrend és összegzés72
ELSŐ RÉSZ: A KÓRMEGÁLLAPÍTÁS ÉS A KEZELÉS ALAPJAI
2. Jin, jang - és ami mögöttük van77
A szélsőségek törvénye79
Támogatás és átalakulás80
Jin és jang meghaladása80
3. Csí-életerő84
4. A jin és a jang hat területe85
5. Meleg/hideg: az étel és az ember termikus jellege86
A melegítő és hűtő ételek élettana87
Meleg: minták és okok89
- A meleg jelei89
- Javallat idült meleg állapotra89
- Javallat heveny meleg állapotra91
Hiány és meleg91
- Jin-hiány: tünetek91
- Az érzékenység megőrzi a jint92
- Jin-hiány és vércukorzavarok93
- A jin-erősítés főbb ételei93
Hideg: minták és okok93
- A hideg jelei94
- Különleges gyógyszerek94
- Jellegzetes modellek95
6. Belső/külső: az ellenálló képesség megteremtése95
- A külső állapot jelei96
- Nátha, megfázás és más külső állapotok96
- Javallatok külső állapot kezelésére96
- A belső, mélyebb állapot jelei98
Ellenálló képesség99
- És a védő csí fogalma99
- Az immunrendszert gyengítő kandidaburjánzás99
- A kandidaproblémák oka100
- Kandidaszabályzó étrend101
- Más hasznos élelmiszerek103
- Kandidaszabályzó étrend: változatok104
- Oxigenizáció106
Az ellenálló képesség egyéb tényezői112
- A szabad gyök: védi és pusztítja az immunrendszert112
- Mozgás és ellenálló képesség113
- Nemi élet114
- A védő csí és a teljes ételek114
- Ellenálló képesség: a tökéletestől a pusztulásig114
- Egység és ellenálló képesség115
- A vágy körforgásának megszüntetése115
- Szemlélet115
7. Többlet és hiány117
Többlet117
- Étrendi tanácsok többlet esetére118
Hiány119
- Étrendi tanácsok hiány esetére119
- Állati eredetű élelmiszerek120
- Meleggel, hideggel és egyéb tényezőkkel fellépő hiány121
- A súlyos hiány kezelésének irányelvei121
A hat terület gyakorlati alkalmazása124
A kórmegállapítás egyéb alaptényezői: a hat hatás125
- A betegség úgy, ahogy van126
- A gyógyítás művészete128
MÁSODIK RÉSZ: A TÁPLÁLKOZÁS ALAPJAI
8. Étrendi átállás133
Csak egy kalap133
Gyógyulási reakció134
A klorofill és az étrendi átállás135
Méregtelenítő hatású ételek135
Ételcsoportok és arányok136
Áttérés húsközpontú étrendről a teljes értékű növényeket137
A gyógynövények elkészítésének alapjai138
Többlet és mérgek139
- Mérgező fémek139
- Sugárzás140
- Drogok141
- Élősködők142
- Nyálka143
- Túlsúly143
- A tartós fogyás irányelvei144
Érzelmi/lélektani kitörések147
- Az érzelmi-mentális kitöréseket enyhítő javaslatok összefoglalása149
Átállási modellek149
- Az átállás nehézségeinek gyakori okai149
9. Víz150
Hegyi patakok és falusi kutak150
Városi, újratisztított víz151
Klórozás151
Fluorozás141
- A fluorozás nemkívánatos hatásai152
Fluor az ételben153
Egyéb vegyi anyagok153
Saját vízhálózatunk153
Szűrők és tisztítók154
Tisztított víz mint tisztító közeg155
Szűrt víz155
A hús-víz kapcsolat155
Egyéni vízfogyasztás156
Többlet és hiány a vízfogyasztásban157
10. Fehérje és B12-vitamin157
Aminosavak157
A hús- és az állati eredetű ételek csábítása161
Tápláléklánc162
Vegetáriánusok164
A B12-vitamin és a mai vegetáriánus164
A B12-vitamin növényi forrásai166
- Erjesztett ételek166
- Algák: mikroalgák és tengeri növények167
- Étkezési élesztő167
B12-vitamin terhesség és szoptatás alatt168
Biztonsági határ vegetáriánusoknak169
További fehérjék170
Fehérjehiány172
- A fehérjehasznosítás javítása173
Növényi fehérjeforrások173
- Zöldek, A-provitamin és fehérje174
- A leggazdagabb fehérjeforrások175
- A fehérje és az agyműködés176
- Mikroalgák és hús: összehasonlítás176
Állati fehérjeforrások177
- Tejtermékek és nyálkaállapotok177
- Ajánlott tejtermékek178
- Természetes dolog-e tejet inni?178
- Erkölcsi megfontolások178
- Kecsketej179
- Virágpor és méhpempő179
- Tojás, hal, szárnyas- és emlőshús180
Választás - ha állati eredetű élelmiszerre van szükség182
A hal és a hús jellemzői, alkalmazásuk általános területei183
- Húskészítés hiány és étrendi átállás esetén186
11. Olajok és zsírok186
A zsírok természete187
A telített zsír-koleszterin kapcsolat188
Szív- és értisztítás190
Az omega-3 hatása a szívbajra, az immunhiányra, az agyfejlődésre és az alultápláltságra 191
- DHA és az agy/idegek megújulása191
- DHA és más zsírsavak az alultápláltság kezelésében191
- Az omega-3 zsírsav forrásai192
- Az omega-3 olajok további haszna194
A szív és az érrendszer megújítása194
A többszörösen telítetlen olajok és az esszenciális zsírsavak197
- A prosztaglandin: kitekintés az esszenciális zsírsavak világába199
Gamma-linolénsav (GLA) és a PGE1199
- A PGE1 betegségelhárító hatása199
A vegetáriánus étrend és a zsírsava202
- Az ősi étrend203
Együnk jobb minőségű zsírsavakat!205
Telített zsírok205
Egyszeresen telítetlen olajok205
Olajfajták207
- Finomítatlan olaj207
- Hidegen sajtolt és sajtolással előállított olaj207
- Finomított olajok208
A többszörösen telítetlen növényi olaj, a margarin és a vajkrém veszélyei209
Tisztított vaj210
Az olajhasználat irányelvei211
Olajtárolás214
Az élet olaj nélkül215
- Sütés serpenyőben, olaj nélkül215
12. Édesítők216
Az édességtöbblet-tünetegyüttes217
Cukorral élni és visszaélni217
Elsősegély édesszájúaknak218
Méz219
Édesítők összehasonlítása220
Javaslatok221
- Gabonamaláta211
- Finomítatlan cukor - finomítatlan nádlépor222
- Sztívia222
- Tejcukor és gyümölcskivonat223
- Az édesítők és a tudatosság223
13. Só 224
A nátrium-kálium kapcsolat228
A só - összefoglalás230
- Sótöbblet231
- Sóhiány231
- Nátriumegyensúly káliummal231
- Mértékletes sóhasználat231
- A só mint orvosság232
14. Ízesítők, koffein, fűszerek232
Ízesítők és kémiai adalékanyagok232
- Ecet232
- Fekete bors233
- Mustár234
- Sütőpor és szódabikarbóna234
- Mononátrium-glutamát235
Koffeintartalmú élelmiszerek235
- Kávé235
- Tea237
Fűszerek237
15. Vitaminok és táplálékkiegészítők239
C-vitamin-tabletta241
Táplálékkiegészítő mint gyógyszer243
Táplálékkiegészítő a megelőzésben243
Életmentő döntések243
16. Kalcium245
A magnéziumkapcsolat246
- A magnézium hormonális tevékenysége246
- Lazító hatás247
A kalciumszabályozó klorofill247
Három csonterősítő leves248
Az idősödő nő és a női sportoló kalciumigénye azonos249
Javaslatok a kalciumfelszívódás javítására252
A kalciumfelszívódás javítása szilíciummal253
- Ásványianyag-formula254
- Szilíciumtartalmú ételek254
Kiegyensúlyozott édességfogyasztás - egyenletes kalciumszint255
17. Zöld ételek255
A klorofill, a béta-karotin, a fehérje és egyéb tápanyagok kincsesbányái255
Mikroalgák257
- Spirulina258
- Klorella260
- Vad kékeszöld mikroalga261
- A karcsú páciens és a vad kékeszöld263
- Dunaliella264
- Mikroalgák: adagolás264
Búza- és árpafű267
- A búzafű nevelése268
A mikroalga és a gabonafű kiválasztása269
- Általános irányelvek269
- Szempontok és specifikus alkalmazási területek270
- Zöldek az étlapon273
A-vitamin és béta-karotin273
- Az általános A-vitamin-hiány oka274
- Az A-vitamin főbb tulajdonságai274
- A béta-karotin-tartalmú ételek specifikus hatása275
- Az A-vitamin-hiány jelei275
18. Vésztartalék egyszerűen277
19. Az étel öröme278
Túlevés és öregedés278
- A harmonikus étvágy megteremtése279
A rágás tudománya279
Az evés és a tápérték egyéb vonatkozásai280
Étkezési tervek: a napi egy, két és három étkezés sajátosságai281
- Két étkezés naponta282
- Háromszori étkezési terv283
- Reggeli elixír284
- Tisztító reggeli285
- Helyi ételek285
- Nassolás és alacsony vércukorszint285
- Minden étkezési tervhez287
20. Ételkombinációk287
Az ételtársítás fontossága287
A terv: emésztésjavító ételkombináció288
B terv: a tökéletes emésztést szolgáló ételtársítás291
- B ételkombinációs terv: kivételek291
C terv: az egytálétel291
A tálalás művészete297
Allergia és ételkombináció298
- Allergia és csíráztatás299
- Négynapos és hathetes program299
- Az allergia fizikai és lelki oka300
21. Böjt és tisztítás300
Tisztítás és építkezés301
- A böjt és a savasító, nyálkaképző ételek301
- Öt böjt303
- A jó böjt érdekében305
- A böjt indítékai307
- Mikor ne böjtöljünk?307
A spirituális gyakorlat és az elvonulás ételei308
22. Gyermekételek309
Helyes étkezési szokások310
Csecsemőételek311
- Amikor nincs anyatej312
- Nyers és pasztőrözött tej312
- Homogénezett tej313
- A tejtermék minősége313
- Állati tej vagy anyatej314
- Tehéntej314
- Kecsketej314
- Anyatej315
- Savanyított (fermentált) tejtermékek315
- Összefoglalás a tejről316
Ételcsoportok és arányok316
- Csecsemőételek elválasztás alatt és után317
- Állati eredetű élelmiszerek minősége318
- A vegetáriánus gyermek318
A hiány megelőzésének és kezelésének ételei319
- Szója320
- Mikroalga320
- Amaránt és quinoa321
- Méhpempő és más állati eredetű termékek321
- Óvatosságot igénylő ételek323
- Étel és viselkedés325
Fogantatás és terhesség326
- Taoista tilalmak fogamzás idején326
- Terhesség alatt327
Gyermekünk odabent327
- Gyógyulás és kötődés328
HARMADIK RÉSZ: AZ ÖT ELEM ÉS A SZERVRENDSZEREK
23. Öt elem: az évszakok változása, egészséges és beteg szerveink331
Az évszakok változása331
Egészséges és beteg szervek332
A teremtés és az ellenőrzés ciklusai333
24. Az öt íz gyógyászati alkalmazása334
Csípős (fanyar, fűszeres, erős, illatos ízek)336
Sós337
Savanyú338
Keserű339
Édes340
25. Fa elem342
Tavasz342
- Tavaszi ételek342
- Megújulás és nyers ételek343
- Tavasz a konyhában344
Az egészséges és a beteg máj344
- A máj-diszharmónia tünetei344
- Gyakori májműködési zavarok344
- A többlet hatása a szervek családjára346
- A szél és a máj-diszharmónia természete347
- Az epehólyag megújítása348
- A diszharmónia forrása349
- A máj gyógyítása táplálkozással351
- Az alkohol és drog májkárosító hatása355
26. Tűz elem356
Nyár356
- Nyári ételek és készítésük356
Az egészséges és a beteg szív357
- A szív-lélek zavarainak általános tünetei357
- Gyakori szív- és lélekzavarok358
- A szív gyógyítása360
- Az elme elcsitítása és összpontosítása361
- A teljes ételek nyugtató hatása363
27. Föld elem364
Nyárutó: az évszakok váltakozása364
- Évszakváltás364
- Nyárutó és változás: az étel és elkészítése365
Az egészséges és a beteg lép-hasnyálmirigy365
A lép-hasnyálmirigy jellegzetes funkciózavarai366
- Nedvesség, nyálka, mikrobák368
- Nedvesség és degeneratív betegség368
Pazarlás és a föld elem370
28. Fém elem371
Ősz371
- Őszi ételek371
- Szárazság371
Az egészséges és a beteg tüdő372
- A kötődés mint a tüdő vitalitásának fokmérője372
- A gyász és a bánat feldolgozása372
- A tüdő vitalitásának fizikai jelei373
- A gyakori tüdőbetegségek oka373
- Gyakori tüdőfunkció-zavarok374
- A tüdő és a vastagbél védelme376
- Védő és tisztító ételek376
29. Víz elem379
Tél379
- Téli ételek és elkészítésük379
- Sós és keserű: a hideg évszak íze379
Az egészséges és a beteg vese380
- A vese-diszharmónia általános tünetei380
- Gyakori vesefunkció-zavarok381
- Csing: a vese vitalitásának forrása384
- A csing táplálása385
- Személyre szabott csingerősítés386
- A megfelelő csing-tonik kiválasztása388
Az öregedés389
- Étrendi javaslat életerős időseknek390
NEGYEDIK RÉSZ: BETEGSÉGEK ÉS ÉTRENDI GYÓGYÍTÁSUK
30. Vércukor-rendellenességek397
Diabétesz397
- Jótékony olajok399
- A gyógyítás tényezői400
Hipoglikémia401
- A hipoglikémia tünetei401
- A hipoglikémiás személyiség403
31. A gyomor és a bélrendszer404
A „gyomor tüze" és a meleg eredetű fekélyek404
Nyelvlepedék és emésztés405
Vastag- és vékonybélhurut405
Divertikulózis és irritábilis bél tünetegyüttes406
Lisztérzékenység407
Vérhas408
Hasmenés409
Székrekedés409
32. Vérrendellenességek413
Vérhiány413
A haj és a vér minősége414
- Korunk, a „szorongás ideje"415
Vérzés416
- A vérzés főbb okai416
Pangó vér: nőgyógyászati és egyéb zavarok418
- A pangó vér jellegzetes betegségei419
Menstruációs zavarok420
- Megelőzés és helyes életmód420
- A táplálkozás általános elvei421
- Különleges menstruációs zavarok424
33. A rák és a regenerációs étrend430
A rák és a degeneratív betegségek regenerációs étrendje432
- A regenerációs étrend szempontjai433
Más gyógymódok434
Hagyományos és modern megközelítés435
Javasolt táplálékcsoportok441
- Az egészség megóvása449
34. Egyéb degeneratív betegségek449
Reumatikus és arthritises állapotok450
Alkoholizmus és más szerfüggőségek454
Asztma458
AIDS460
Szklerózis multiplex (SM)463
Genitális herpesz464
Súlyos bőrbetegségek465
Skizofrénia és más elmebetegségek467
ÖTÖDIK RÉSZ: RECEPTEK ÉS A NÖVÉNYÉTELEK HATÁSA
35. Vibrációs főzés473
Főzési módszerek475
Főzőedények478
Szójegyzék480
Gyógyító receptek480
36. Gabonafélék482
Az egyéni alkat harmonizálása gabonával483
- Amaránt485
- Árpa487
- Búza488
- Hajdina495
- Köles498
- Kukorica499
- Quinoa502
- Rizs504
- Rozs512
- Zab513
37. Kenyerek515
Lisztek és lisztkeverékek516
Természetesen kelesztett kenyér517
A rozs ajándéka528
Fekete rozskenyér530
38. Hüvelyesek: bab, borsó, lencse533
A hüvelyesek gyógyhatása534
- Adzukibab534
- Anasazibab534
- Bolita vagy rózsaszínű bab535
- Borsó535
- Csicseriborsó535
- Fekete bab535
- Feketeszemű borsó535
- Fekete szójabab535
- Lencse536
- Limabab536
- Lóbab536
- Mungóbab536
- Nagy északi és gyöngybab537
- Szójabab537
- Vesebab538
- Zöldbab538
A hüvelyesek emészthetőségének javítása538
Hüvelyesek főzése540
Miszó546
Tempeh550
Tofu553
39. Diófélék és magok557
A diófélék és magok gyógyhatása560
- Chíamag560
- Dió560
- Fekete szezámmag560
- Fenyőmag561
- Földimogyoró561
- Kókusz561
- Lenmag561
- Mandula562
- Napraforgómag562
- Pisztácia562
- Tökmag562
40. Zöldségek563
A zöldségek gyógyhatása564
- Brokkoli564
- Cékla564
- Csicsóka565
- Csucsorfélék565
- Burgonya565
- Padlizsán566
- Paradicsom567
Édesburgonya és jamszgyökér567
Fejes saláta568
Gomba568
Hagymák: elsődleges gyógyító tulajdonságok568
- Fokhagyma569
- Metélőhagyma570
- Mogyoróhagyma570
- Póréhagyma571
- Vöröshagyma571
Karalábé571
Káposzta571
Leveles kel572
Mustárzöld573
Pasztinák573
Petrezselyem573
Retek573
Sárgarépa574
Spárga575
Spenót575
Sütőtök576
Tarlórépa576
Tök576
Uborka576
Vízitorma577
Zellerszár577
Zöldségfőzés578
Darabolás580
41. Csírák596
Lucerna596
42. Saláták599
Élősködők és permetezőszerek600
Tavaszi saláták601
Nyári saláták602
Őszi saláták603
Téli saláták604
Öntetek605
43. Tengeri növények608
Agar-agar610
Dulse612
Hidzsiki és aramé614
Kombu és barnamoszat616
Nori619
Vakame620
Az ír moha és a korzikai moszat623
44. Levesek624
Tavaszi levesek625
Nyári levesek626
Őszi levesek627
Téli levesek628
45. Mártások630
46. Ízesítők634
Chutney és dip635
47. Szendvicskrémek és pástétomok636
48. Savanyúságok637
49. Gabona- és magtejek640
50. Rejuvelak és joghurt641
51. Gyümölcsök642
A gyümölcsök gyógyhatása644
- Alma644
- Ananász645
- Avokádó645
- Banán645
- Citrom (és zöldcitrom)645
- Cseresznye646
- Datolyaszilva646
- Eper647
- Faeper647
- Füge647
- Görögdinnye648
- Gránátalma 648
- Grépfrút648
- Körte649
- Málna649
- Narancs650
- Őszibarack650
- Papaja651
- Sárgabarack651
- Szilva651
- Szőlő651
52. Édességek652
53. Összefoglalás664
Szattva: a testet-lelket gyógyító táplálkozás664
Zárszó677
A függelék: Élősködők kihajtása678
B függelék: A gyökérkezelés hatása az egészségre691
Jegyzetek694
Ajánlott irodalom718
Receptmutató728
Növénymutató732
Név- és tárgymutató735

Paul Pitchford

Paul Pitchford műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Paul Pitchford könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem