1.067.285

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyógyító ételek - Ártalmas ételek

Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Reader's Digest
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 390 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-289-332-7
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

JAVÍTSA A HANGULATÁT, TÖLTŐDJÖN FEL ENERGIÁVAL ÉS ÉLJEN TOVÁBB - MINDEN FALATTÓL!
Nem tudja eldönteni, hogy zsírszegény vagy szénhidrátszegény étrendet válasszon-e? Azon töpreng, vajon a sör vagy a bor az egészségesebb? Tart attól, hogy az étrendje esetleg súlyosbítja meglévő betegségét? A Gyógyító ételek, ártalmas ételek segít tájékozódni, miket érdemes fogyasztani a legkülönfélébb panaszok megelőzése vagy kezelése céljából.
Ezen úttörő jelentőségű könyv első kiadása olvasók millióinak változtatta meg az élelmiszerekkel és azok szervezetre gyakorolt hatásával kapcsolatos nézeteit. A kutatók azóta újabb és újabb összefüggéseket fedeztek fel - kedvezőeket és kedvezőtleneket egyaránt - a táplálékok és a rákbetegség, a stressz, a bélgyulladásos és egyéb gyakori rendellenességek között.
E tökéletesen felújított, teljesen átdolgozott és szerkezetében is gyökeresen átalakított kiadás az alábbiakat kínálja olvasóinak.
Az almától a zellerig több mint 170 élelmiszer rövid ismertetését,... Tovább

Fülszöveg

JAVÍTSA A HANGULATÁT, TÖLTŐDJÖN FEL ENERGIÁVAL ÉS ÉLJEN TOVÁBB - MINDEN FALATTÓL!
Nem tudja eldönteni, hogy zsírszegény vagy szénhidrátszegény étrendet válasszon-e? Azon töpreng, vajon a sör vagy a bor az egészségesebb? Tart attól, hogy az étrendje esetleg súlyosbítja meglévő betegségét? A Gyógyító ételek, ártalmas ételek segít tájékozódni, miket érdemes fogyasztani a legkülönfélébb panaszok megelőzése vagy kezelése céljából.
Ezen úttörő jelentőségű könyv első kiadása olvasók millióinak változtatta meg az élelmiszerekkel és azok szervezetre gyakorolt hatásával kapcsolatos nézeteit. A kutatók azóta újabb és újabb összefüggéseket fedeztek fel - kedvezőeket és kedvezőtleneket egyaránt - a táplálékok és a rákbetegség, a stressz, a bélgyulladásos és egyéb gyakori rendellenességek között.
E tökéletesen felújított, teljesen átdolgozott és szerkezetében is gyökeresen átalakított kiadás az alábbiakat kínálja olvasóinak.
Az almától a zellerig több mint 170 élelmiszer rövid ismertetését, valamint egyszerű módszereket a fogyasztásukra, elkészítésükre és tárolásukra vonatkozóan, hogy gyógyító, kedvező hatásukat minél jobban ki tudják aknázni. Az AIDS-től a visszerességig több mint 100 egészségi probléma rövid leírását és világos, egyszerűen követhető útmutatást, hogy miket egyenek és miket kerüljenek e betegségek megelőzése, illetve kezelése céljából.
Vadonatúj áttekintést a tápanyagokról és az élelmiszer-biztonságról - például a fitovegyületek szerepéről, a növényvédőszer-maradványok, az adalékanyagok és a génmódosított növények potenciális veszélyeiről, valamint a legkíméletesebb, legegészségesebb főzési technikákról.
Kiemelt cikkek foglalkoznak számos témával, mint a D-vitamin kedvező hatásai, bizonyos ételek és gyógyszerek kölcsönhatásának veszélyei, hogy mi is az a glikémiás index és glikémiás terhelés, vagy hogy tényleg olyan jók-e a szuperételek...
Legyen az étele a gyógyszere, és legyen a Gyógyító ételek, ártalmas ételek hozzá a recept! Vissza

Tartalom

Tartalom

1. Rész
Táplálkozás
Mindaz, amit az ételek gyógyító és ártalmas
Amit a táplálkozásról tudni kell 2
Hogyan árthatnak és gyógyíthatnak a szénhidrátok? 3
MI AZ IGAZSÁG? Magas fruktóztartalmú kukoricaszirup 3
Mi módon árthatnak és gyógyíthatnak a zsírok? 5
Hogyan árthatnak és gyógyíthatnak a fehérjék? 7
MI AZ IGAZSÁG? Fogyókúradivatok 8
Hogyan árthatnak és gyógyíthatnak a vitaminok és az ásványi anyagok? 8
Hogyan gyógyíthatnak az antioxidánsok és az egyéb növényi vegyületek?... 9
MI AZ IGAZSÁG? D-vitamin 14
Amit az élelmiszer-biztonságról tudni kell.. 18
Hogyan gyógyíthatnak az antioxidánsok és az egyéb növényi vegyületek?. 19
MI AZ IGAZSÁG? Higany 19
Gyógyítanak vagy ártanak az adalékanyagok? 22
MI AZ IGAZSÁG? Funkcionális ételek 22
Gyógyítanak vagy ártanak a génmódosított ételek? 25
MI AZ IGAZSÁG? BPA 25
MI AZ IGAZSÁG? Nagyüzemi állattartás 26
Hogyan ártanak az ételekben lévő kórokozók? 26
Amit a gyógyító étkezésről tudni kell 28
Mennyit egyen az egészségért? 29
Hogyan táplálkozzon egészségesen? 30
Hogyan tárolja az ételeket? 31
Hogyan készítse el az ételeket? 31
Hogyan főzzön az egészségéért? 33
MI AZ IGAZSÁG? Grillezés és rákbetegség 33

2. Rész
Ételek
Betűrendes útmutató az ártalmas és gyógyító ételekhez
Áfonya 38
Agávészirup 38
Alkohol 38
Alma 40
Ananász 41
Árpa 43
Articsóka 44
Aszalt szilva 45
Avokádó 45
Babcsíra 46
Babok és hüvelyesek 47
Bacon 50
Banán 50
Bárányhús 51
Baromfihús 52
Belsőségek 53
Bogyós gyümölcsök 55
Bor 57
Bors 57
Borsó és cukorborsó 57
Brokkoli 58
Bulgur 60
Burgonya 60
Búza és búzacsíra 61
Cékla 65
Chiamag 66
Chips és kréker 66
Citrom és lime 66
Cukkini 68
Cukor és más édesítők 69
Cukorkák 70
Cseresznye és meggy 71
Csicseriborsó 72
Csilipaprika 72
Csirkehús 73
Csokoládé 73
Csomagolt és feldolgozott ételek 75
Datolya 76
Datolyaszilva 78
Dinnyék 79
Ecet 80
Edamame 81
Édesburgonya és jamszgyökér 82
Édeskömény 83
Eper 84
Fejes saláta és más zöldsaláták 84
Felvágottak 85
Fokhagyma 86
Földimogyoró és mogyoróvaj 88
Főzőtök 89
Füge 89
Füstölt és pácolt húsok 90
Fűszerek és fűszernövények 92
Gabonafélék 95
Gabonapelyhek 97
Garnéla 98
Gombák 98
Görögdinnye 100
Gránátalma 100
Grépfrút 101
Guava 103
Gyömbér 104
Gyümölcs-és zöldséglevek 105
Hagymák 106
Hajdina 108
Halak 108
Homár 111
Hummusz 111
Hüvelyesek 111
Ízesítők 111
Jamszgyökér 112
Jégrém 112
Jicama 113
Joghurt 114
Jukka 115
Kacsahús 116
Kagyló 116
Káposzta 116
Karalábé 118
Karfiol 119
Kávé 120
Kelbimbó 121
Kenyér 125
Ketchup 126
Kivi 126
Kókuszdió 127
Kolbászfélék 129
Korpa 129
Körte 130
Kukorica 131
Lekvárok, dzsemek,gyümölcskocsonyák és édes krémek 133
Lencse 134
Lenmag 135
Leveles kel és más levélzöldségek 137
Lime 138
Liszt 138
Magok és olajos magvak 138
Máj 140
Majonéz 141
Málna 142
Mandarin 142
Mandula 142
Mangó 142
Maracuja 143
Margarin 144
Marha- és borjúhús 144
Mazsola 146
Méz 146
Moszatok és algák 148
Mustár 149
Mustárlevél 150
Müzli 150
Narancs és mandarin 153
Nektarin 155
Okra 155
Olajbogyó és olívaolaj 156
Olajok 158
Osztriga 159
Őszibarack és nektarin 159
Padlizsán 160
Papaya 161
Paprika 163
Paradicsom 164
Pasztinák 165
Pekándió 166
Póréhagyma 166
Quinoa 167
Rákok és kagylók 169
Rebarbara 170
Retek 171
Rizs 172
Rozs 174
Sajt 174
Saláta 176
Sárgabarack 176
Sárgadinnye 177
Sárgarépa 177
Savanyúságok 178
Sertéshús 179
Só és nátrium 181
Sör 182
Spárga 182
Spenót 183
Sütemények, torták, kekszek 185
Sütőtök 187
Szeder 188
Szilva és aszalt szilva 188
Szója 189
Szószok és salátaöntetek 191
Szőlő és mazsola 192
Tarlórépa 194
Tea 195
Tej és tejtermékek 197
Tészta 199
Tofu 201
Tojás 201
Tökök 203
Uborka 204
Üdítőitalok 205
Vaj és margarin 206
Víz 207
Í Vörös áfonya 209
Zab 212
Zellergumó 214
Zellerszár 215
Zöldbab 215

3. Rész
Betegségek
Tételes útmutató arról, mely ételek tesznek jót az egyes betegségek esetén, és melyek ártanak
Afta 218
AIDS és HIV-fertőzés 218
Ajakherpesz 220
Alkoholizmus 220
Álmatlanság 221
Alvászavarok 222
Alzheimer-kór 222
Anorexia nervosa 224
Aranyér 225
Asztma 226
Bőrfarkas 228
Bulimia 230
Cisztásfibrózis 231
Cöliákia 233
Crohn-betegség 234
Cukorbetegség 234
Csalánkiütés 236
Csontritkulás 237
Csökkent libidó 239
Depresszió 240
Divertikulitisz 242
Égések 243
Ekcéma 244
Élesztőgomba-fertőzések (Candida) 245
Elhízás 246
Emfizéma 262
Emlékezetromlás 262
Epekövek 263
Epilepszia 265
Érelmeszesedés 266
Ételallergia 268
Ételmérgezés 270
Fájdalmas hólyag szindróma 272
Fekélyes vastagbélgyulladás 273
Felfúvódás 273
Fibróma 274
Figyelemhiányos hiperaktivitászavar (ADHD) 275
Fogproblémák 276
Gyomor-bél hurut 279
Gyomorégés 279
Gyomorfekély 279
Gyomorhurut 283
Gyomorpanaszok és gyomorégés 283
Gyulladásos bélbetegségek 285
Hangulatzavarok 289
Hasmenés 291
Herpesz 292
Hipertireózis 293
Hipoglikémia 294
Hipotireózis 295
Hörghurut 296
Húgyúti fertőzések 296
Időskori makuladegeneráció 298
Impotencia 298
Irritábilis bél szindróma 298
Izomgörcsök 299
ízületi gyulladás 300
Jetlag 302
Kellemetlen lehelet 304
Keringési betegségek 305
Keringési rendellenességek 307
Kéztőalagút-szindróma 308
Körömproblémák 308
Köszvény 309
Krónikus fáradtság szindróma 313
Laktózintolerancia 315
Láz 316
Légzőszervi problémák 317
Magas koleszterinszint 319
Magas vérnyomás 320
Májzsugor 323
Meghűlés és influenza 324
Menopauza 325
Menstruációs problémák 327
Metabolikus szindróma 329
Migrén és egyéb fejfájások 329
Neuralgia 331
Övsömör 332
Parkinson-kór 333
Pattanásosság 334
Pikkelysömör 336
Policisztás petefészek szindróma (PCOS) 337
Premenstruációs szindróma 338
Prosztataproblémák 338
Rák 339
Refluxbetegság 343
Rekeszsérv 343
Rozácea 343
Sárgaság 344
Stressz 345
Székrekedés 346
Szélütés 347
Szemproblémák 349
Szénanátha 350
Szezonális allergia 352
Szklerózis multiplex 352
Szorongás 354
Szürke hályog 354
Terméketlenség 354
Torokfájás 356
Tüdőgyulladás 357
Utazási betegség 357
Vastúltengés 358
Véralvadási zavarok 359
Vérszegénység 360
Vesebetegség 362
Visszeresség 363
Kislexikon 366
Név- és tárgymutató 372
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem