Gyógyító diéták 2.
8 betegség - 201 recept/Vitaminforrások/Segítenek az ételek/Időskorúak táplálkozása/Diéták betegségekhez/Receptek
Szerző
Debrecen
Kiadó: | Puedlo Kiadó |
Kiadás helye: | Debrecen |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: |
Ragasztott papírkötés
|
Oldalszám: | 166
oldal
|
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar
|
Méret: |
20 cm x 12 cm
|
ISBN: | 978-963-249-083-0 |
| |
Értesítőt kérek a kiadóról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
Fülszöveg
Az első kötet után most azokat a betegségeket vettem sorra, amelyek leggyakrabban fordulnak elő, a legtöbb embert sújtják ma Magyarországon. A magas vérnyomás, a fekély- és májbetegségék vagy a székrekedés ugyan a világon mindenütt "előkelő" helyezést kapna a betegségek rangsorában, nálunk azonban különösen sok embert érintenek.
A betegségnek számos oka lehet, de szinte biztos, hogy kialakulásában, illetve a gyógyulásban is fontos szerepet játszik a táplálkozás. A megfelelően alkalmazott diéta sokat segíthet az állapot fenntartásában, javításában is. A diéta - nem lehet eleget hangsúlyozni - nem a „se íze, se bűze", alig élvezhető ételek kötelező fogyasztását jelenti, hanem igenis élvezeti forrás lehet! Annak, aki zsíros, erősen fűszeres ételekhez szokott, eleinte nehezebb lesz elfogadni az új ízeket. Ha másért nem, próbálja meg a gyógyulásért!
Ebben a kötetben is olyan recepteket igyekeztem összeállítani, amelyek az adott betegségben szenvedőknek kifejezetten hasznosak, de...
Tovább
Fülszöveg
Az első kötet után most azokat a betegségeket vettem sorra, amelyek leggyakrabban fordulnak elő, a legtöbb embert sújtják ma Magyarországon. A magas vérnyomás, a fekély- és májbetegségék vagy a székrekedés ugyan a világon mindenütt "előkelő" helyezést kapna a betegségek rangsorában, nálunk azonban különösen sok embert érintenek.
A betegségnek számos oka lehet, de szinte biztos, hogy kialakulásában, illetve a gyógyulásban is fontos szerepet játszik a táplálkozás. A megfelelően alkalmazott diéta sokat segíthet az állapot fenntartásában, javításában is. A diéta - nem lehet eleget hangsúlyozni - nem a „se íze, se bűze", alig élvezhető ételek kötelező fogyasztását jelenti, hanem igenis élvezeti forrás lehet! Annak, aki zsíros, erősen fűszeres ételekhez szokott, eleinte nehezebb lesz elfogadni az új ízeket. Ha másért nem, próbálja meg a gyógyulásért!
Ebben a kötetben is olyan recepteket igyekeztem összeállítani, amelyek az adott betegségben szenvedőknek kifejezetten hasznosak, de élvezheti őket bárki, akinek nem kimondottan ellenjavalltak. Az is bátran válogasson tehát a receptek közül, aki egészséges, szereti a könnyű, tápláló ételeket. Fedezzük fel, hogy az evés örömforrás, élvezet is lehet!
Vissza
Tartalom
Előszó..............................................................................7
Vitaminok és forrásaik...................................................9
Egyes zöldségek vitamintartalma.............................10
Egyes gyümölcsök vitamintartalma..........................10
Természetes vitaminforrások....................................13
Milyen hatásuk van az egyes vitaminoknak?............14
Miben segíthet néhány étel?.....................................15
7 tipp, mit ne tegyen evés után................................. 19
Bélhurut........................................................................20
Mit igen, mit nem?....................................................21
Jótékony gyógyteák...................................................23
Receptek...................................................................23
Fekélybetegségek..........................................................37
Enyhe tünetekkel is menjünk orvoshoz!....................38
Tanácsok a diétához.................................................39
Fogyasztható ételek..................................................40
Népi gyógymódok, gyógynövények...........................41
Receptek...................................................................42
Az időskorúak táplálkozása..........................................56
Milyen legyen az étrend?..........................................57
Receptek............................ .......................................59
Irritábilis bél szindróma (IBS).........74
Okok, megoldások........................75
Receptek.......................................76
Magas vérnyomás............................90
Miért is fontos a diéta?................91
Megelőzés: étrend, gyógynövények,
táplálékkiegészítők.......................93
Gyógynövények............................93
Táplálékkiegészítők......................94
Sót helyettesítő ízesítők................94
Receptek.......................................95
Májbetegségek.................................109
Életmód.......................................109
A májbetegségek és okaik...........110
Tünetek, amelyekre figyelni kell 111
A gyógynövények segítsége.........113
A diéta szempontjai.....................115
Receptek......................................116
Székrekedés.....................................130
Hogyan segíthetünk magunkon.131
Receptek.....................................132
Vashiányos vérszegénység.............148
Mi segít, ha valaki vérszegény ?.149
Táplálékkiegészítők, házi szerek 150
Gyógynövények..........................151
Receptek.....................................152
Felhasznált és ajánlott irodalom 165