1.060.342

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyermekkori dietetika

Egészségügyi szakiskolák tankönyve

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 290 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 18 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó7
Táplálkozásélettani ismeretek (Dr. Dobszay László)9
Alapfogalmak9
A tápanyagok élettani szerepe10
Fehérje10
Szénhidrát13
Zsír15
Vitaminok18
Ásványi anyagok21
Víz23
Az emésztés és felszívódás24
Anyagcsere27
Tápanyagszükséglet és tolerantia29
Psychés hatások jelentősége a táplálkozásban31
Az élelmiszerek (Dr. Sárkány Jenő)37
Tej és tejtermékek37
Tojás45
Hús és húsneműek48
Zsiradékok58
Liszt és lisztneműek60
Főzelékek és zöldségfélék63
Gyümölcsök70
Ízesítők és fűszerek74
Élelmezés-higiene (Dr. Sárkány Jenő)79
Általános tudnivalók35
Személyi higiene80
Az élelmiszerek tartósítása87
Tejkonyha (Dr. Dobszay László)91
Tejkonyha üzeme91
Tejkonyhai készítmények93
Alapanyagok93
Egészséges csecsemők tartós táplálására használt tápszerek94
Gyógytápszerek96
Az ételkészítés technológiája (Langfelder sándorné)99
A konyhai műveletek eszközei99
Konyhatechnikai eljárások101
Előkészítés102
Az elkészítés műveletei104
Az élelem felhasználása111
Befejező-tálalókonyha116
Készen tartás117
Maradékértékesítés118
Változások az anyag sajátságaiban a konyhatechnikai műveletek során118
Az élelmezésvezetés néhány teendője121
Az egészséges csecsemő táplálása (Dr. Sárkány Jenő)183
Természetes táplálás134
Hozzátáplálás135
Elválasztás137
Mesterséges táplálása140
A mesterséges táplálás anyaga141
A mesterséges táplálás rendje146
Az adagok nagysága147
Az étkezések száma és időbeosztása148
A ksoraszülött táplálása149
Az egészséges gyermek élelmezése (Dr. Dobszay László)153
Az egyes élelmiszerek jelentősége a gyermek táplálkozásában154
Az étlapszerkesztés néhány irányító szempontja156
A betegélelmezés (Dr. Dobszay László)163
A betegélelmezésről általában163
Néhány csecsemőkori betegség étrendi kezelése165
Alapelvek165
A hasmenés étrendi kezelése165
A toxicosis étrendjének elvei167
A sorvadás egyes formáinak kezelése167
Étrendi kezelés a gyermekkorban169
A gyomor- és bélrendszer betegségeinek étrendi kezelése183
A májgyulladás és epekőbetegség étrendi kezelése193
Anyagcsere-betegségek étrendi kezelése201
Soványító étrend208
Hízlaló étrend210
Étrend idült keringési elégtelenségben212
A vesebetegségek étrendi kezelése214
Néhány kóros állapot étrendi vonatkozása223
Az ételek összetétele és elkészítése (Langfelder Sándorné)233
Fiatal kisdedek (13-24 hónapdosok) részére javasolt ételek jegyzéke234
Kisgyermekek (25-36 hónaposok) részére javasolt ételek jegyzéke239
Óvodás-, iskoláskorú, 3-14 éves gyermekek részére javasolt ételek jegyzéke244
Különleges összetétel és elkészítési módok279
Vesebetegek részére279
Coleiaklások részére281
Tápanyagtáblázat284
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gyermekkori dietetika Gyermekkori dietetika Gyermekkori dietetika

A borító kissé sérült, foltos, a gerinc enyhén elszíneződött.

Állapot:
2.540 Ft
1.270 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba