1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gyermekélelmezési ismeretek

Szerző
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 161 oldal
Sorozatcím: Vendéglátóipari továbbképző tanfolyamok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a jegyzet a gyermekélelmezésre vonatkozóan nagyrészt az alapismereteket tartalmazza és ilyen értelemben hézagpótló szerepet tölt be a vendéglátóipari ismeretanyag körében.

Tartalom

Bevezetés7
A gyermekétkeztetés helye a társadalmi étkeztetésben9
A gyermekélelmezés társadalmi jelentősége10
A gyermekétkeztetésben résztvevő hazai és nemzetközi résztvevők aránya11
A gyermekélelmezés helye a társadalmi étkeztetésben14
A gyermekétkeztetés jelenlegi szervezeti formái16
A gyermekintézmények ellátás szerinti típusai17
A korszerű, egészséges gyermekétkeztetés követelményei21
Élettani szükségletek21
Az étlapszerkesztés elvei, irányétlapok39
Étkezési forintnorma felhasználása40
Különleges technológiai műveletek a gyermekélelmezésben43
A gyermekétkeztetésben felhasznált új élelmi anyagok félkész és késztermékei48
Új élelmi anyagok49
Szója fehérjék49
A szója eredete és elterjedése51
A szója felhasználási területei51
A szója fehérje szerepe az ember mai és jövőbeni táplálkozásában52
A szója fehérje az élelmiszerekben, ételekben54
A mikroorganizmusok, mint fehérjeforrások55
Az algák56
Az élesztőgombák57
Az élelmiszeripar szerepe a gyermekélelmezés fejlesztésében58
A gyermekétkeztetés felépítése és rendszere66
Termelőüzemek szervezése66
Étlaptervezés66
Kalkuláció67
Anyagkiszabati könyv67
Kódkönyv67
Árurendelés67
Expediálás68
Szállítás68
2000 főre főző bázisüzem létszámszükséglete68
A gyermekélelmezési vállalat szolgáltatási struktúrája69
Báziskonyha70
Főzőkonyha70
Befejezőkonyha70
Tárolókonyha70
A konyhaüzemet kiszolgáló helyiségek71
Extenzív, intenzív fejlesztés módozatai, modern nagyüzemi gépek, berendezések a gyermekétkeztetésben78
Extenzív és intenzív kapacitás bővítés a gyermekétkeztetésben79
Extenzív fejlesztés79
Intenzív fejlesztés80
Modern nagyüzemi gépek, berendezések a gyermekétkeztetésben93
Előkészítő - mosogatógépek93
Főző - pároló berendezések96
Korszerű sütőberendezések104
Cukrásztermékeket előállító berendezés105
207 SS típusú "Rheon" töltelék bevonó vagy gombóc készítő gép106
Kiemelt egészségügyi rendelkezések a gyermekétkeztetésben109
A konyhaüzemre vonatkozó közegészségügyi szabályok110
A csoportos étkeztetésre vonatkozó közegészségügyi szabályok116
19/1962. (V. 22.) sz. kormányrendelet a közétkeztetésről (kivonat)118
6/1962. (VIII. 7.) Bk. M. sz. rendelet a közétkeztetésről szóló 19/1962. (V. 22.) sz. kormányrendelet végrehajtásáról (kivonat)120
A magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány 50/1958. (IX. 6.) sz. rendelet az élelmiszerek és italok előállításáról és forgalmáról szóló 1958. évi 27. sz. törvényerejű rendelet végrehajtásáról (kivonat)122
5/1960. (VII. 27.) Eü. M. sz. rendelet az ételmérgezés esetén követendő eljárásról (kivonat)125
28/1960. (Eü. K. 16.) Eü. M. sz. utasítás az ételmérgezés esetén követendő eljárásról szóló, 5/1960. (VII. 27.) Eü. M. sz. rendelet végrehajtása tárgyában (kivonat)127
Függelék
Tápanyag táblázatok132
Irányétlapok136
Felhasznált irodalom160
Gyermekélelmezési üzem alaprajza (XIII: Reitter F. u.)
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Gyermekélelmezési ismeretek Gyermekélelmezési ismeretek

A borító enyhén kopott, töredezett és javított.

Állapot:
1.640 Ft
820 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba