kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Bevezetés | 7 |
A gyermekétkeztetés helye a társadalmi étkeztetésben | 9 |
A gyermekélelmezés társadalmi jelentősége | 10 |
A gyermekétkeztetésben résztvevő hazai és nemzetközi résztvevők aránya | 11 |
A gyermekélelmezés helye a társadalmi étkeztetésben | 14 |
A gyermekétkeztetés jelenlegi szervezeti formái | 16 |
A gyermekintézmények ellátás szerinti típusai | 17 |
A korszerű, egészséges gyermekétkeztetés követelményei | 21 |
Élettani szükségletek | 21 |
Az étlapszerkesztés elvei, irányétlapok | 39 |
Étkezési forintnorma felhasználása | 40 |
Különleges technológiai műveletek a gyermekélelmezésben | 43 |
A gyermekétkeztetésben felhasznált új élelmi anyagok félkész és késztermékei | 48 |
Új élelmi anyagok | 49 |
Szója fehérjék | 49 |
A szója eredete és elterjedése | 51 |
A szója felhasználási területei | 51 |
A szója fehérje szerepe az ember mai és jövőbeni táplálkozásában | 52 |
A szója fehérje az élelmiszerekben, ételekben | 54 |
A mikroorganizmusok, mint fehérjeforrások | 55 |
Az algák | 56 |
Az élesztőgombák | 57 |
Az élelmiszeripar szerepe a gyermekélelmezés fejlesztésében | 58 |
A gyermekétkeztetés felépítése és rendszere | 66 |
Termelőüzemek szervezése | 66 |
Étlaptervezés | 66 |
Kalkuláció | 67 |
Anyagkiszabati könyv | 67 |
Kódkönyv | 67 |
Árurendelés | 67 |
Expediálás | 68 |
Szállítás | 68 |
2000 főre főző bázisüzem létszámszükséglete | 68 |
A gyermekélelmezési vállalat szolgáltatási struktúrája | 69 |
Báziskonyha | 70 |
Főzőkonyha | 70 |
Befejezőkonyha | 70 |
Tárolókonyha | 70 |
A konyhaüzemet kiszolgáló helyiségek | 71 |
Extenzív, intenzív fejlesztés módozatai, modern nagyüzemi gépek, berendezések a gyermekétkeztetésben | 78 |
Extenzív és intenzív kapacitás bővítés a gyermekétkeztetésben | 79 |
Extenzív fejlesztés | 79 |
Intenzív fejlesztés | 80 |
Modern nagyüzemi gépek, berendezések a gyermekétkeztetésben | 93 |
Előkészítő - mosogatógépek | 93 |
Főző - pároló berendezések | 96 |
Korszerű sütőberendezések | 104 |
Cukrásztermékeket előállító berendezés | 105 |
207 SS típusú "Rheon" töltelék bevonó vagy gombóc készítő gép | 106 |
Kiemelt egészségügyi rendelkezések a gyermekétkeztetésben | 109 |
A konyhaüzemre vonatkozó közegészségügyi szabályok | 110 |
A csoportos étkeztetésre vonatkozó közegészségügyi szabályok | 116 |
19/1962. (V. 22.) sz. kormányrendelet a közétkeztetésről (kivonat) | 118 |
6/1962. (VIII. 7.) Bk. M. sz. rendelet a közétkeztetésről szóló 19/1962. (V. 22.) sz. kormányrendelet végrehajtásáról (kivonat) | 120 |
A magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány 50/1958. (IX. 6.) sz. rendelet az élelmiszerek és italok előállításáról és forgalmáról szóló 1958. évi 27. sz. törvényerejű rendelet végrehajtásáról (kivonat) | 122 |
5/1960. (VII. 27.) Eü. M. sz. rendelet az ételmérgezés esetén követendő eljárásról (kivonat) | 125 |
28/1960. (Eü. K. 16.) Eü. M. sz. utasítás az ételmérgezés esetén követendő eljárásról szóló, 5/1960. (VII. 27.) Eü. M. sz. rendelet végrehajtása tárgyában (kivonat) | 127 |
Függelék | |
Tápanyag táblázatok | 132 |
Irányétlapok | 136 |
Felhasznált irodalom | 160 |
Gyermekélelmezési üzem alaprajza (XIII: Reitter F. u.) |