1.067.691

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gusto 2009/6.

Ízek, borok, emberek - IX. évfolyam 6. szám

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Gusto Produkcion Magyarország Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 110 oldal
Sorozatcím: Gusto
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. Angol nyelvű összefoglalóval. További szerzők a magazinban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A világ legcsípősebb ételei
A csípős ételek esetében viszonylag kevés ember hajlik a kompromisszumra. Aki nem szereti, ha lángol a szája, borzadva nézi, amint asztaltársai... Tovább

Előszó

A világ legcsípősebb ételei
A csípős ételek esetében viszonylag kevés ember hajlik a kompromisszumra. Aki nem szereti, ha lángol a szája, borzadva nézi, amint asztaltársai csilit/borsot/cseresznyepaprikát/erőspistát adagolnak az ételükhöz. A csípősség rajongóinak viszont semmi sem elég, ők úgy gondolják, 20 ezer Scoville-egység (SHU - ez a szám azt mutatja meg, mennyire csípős az adott paprika, vagyis a lángolásért felelős kapszaicin relatív mennyiségét jelzi) felett kezdődik az élet, és folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy egyre csípősebb ételeket próbáljanak ki. Elsősorban nekik szól a Forbestraveler.com összeállítása, amelyben a világ legcsípősebb ételeit veszik sorra, de azoknak sem árt tudni, mit ne egyenek külföldön járva, akik nem szeretik a lángolást.
A legfűszeresebb ételek nagy része Közép- és Délkelet-Ázsiából származik, ahol a különféle curryk tekintélyes mennyiségű csilipaprikát tartalmaznak. (Itt persze a curry nem currylevelet és fűszerkeveréket jelent, hanem egytálételt is.) A csípős íz rajongóinak leghőbb vágya lehet a phaal (phall) curry, amely minimum tíz különböző paprikát tartalmaz. A laktató dél-indiai fogás „legdurvább" alkotóeleme a bhut jolokia (máshol naja jolokia) csilipaprika, amely a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legerősebb paprikája, elfogyasztása után garantált a mindent elborító égés. Vissza

Tartalom

LAPSZEMLE 6
BORHÍREK 10
H. Bárdon 12
NAGY BOROK MARGÓJÁRA 20
SPIRITUSZ - Málnapálinkák 22
SZORTIMENT - Rózsák háborúja 24
Különleges sörök boltja 30
Eleven - Joachim Koerper 36
Szardínia gasztronómiája 44
Baba ganuzs, mekdusz, sis tauk 50
Még mindig lélek és áldás 58
Mandula 66
A saltimbocca és a rozé 72
Krumplipaprikás 76
Füge 80
LEPORELLÓ Ékszerdoboz a Moldva partján 84
Nagykovácsi nyár 90
TÉRKÉP NÉLKÜL 96
Menni kell. 98
AZ ÍZLELÉS EPISZTEMOLÓGIÁJA -
Váncsa István 79 elmélkedése 102
AJÁNLOTT HELYEK 106
SUMMARY 108
ELŐZETES 110
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem