kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Corvina Kiadó Kft |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 87 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-13-4530-0 |
Megjegyzés: | Egészoldalas színes ételfotókkal illusztrálva. |
A kiadó előszava | 3 |
Gundel Károly életrajza | 5 |
Részletek Gundel Károly írásaiból | 7 |
A magyaros konyha alapvető mesterfogásai | 11 |
Levesfélék | 14 |
Gulyásleves | 14 |
Hamis gulyásleves | 14 |
Bográcsgulyás | 14 |
A bográcsgulyás változatai | 15 |
Alföldi és szegedi gulyás | 15 |
Szerb gulyás | 15 |
Babgulyás | 15 |
Birka- (ürü-) gulyás | 15 |
Csángó gulyás | 15 |
Kolozsvári gulyás | 15 |
Betyár gulyás | 16 |
Likócsi sertésgulyás | 16 |
Halászlé | 16 |
A halászlé változatai | 16 |
Szegedi halászlé | 16 |
Korhely halászlé | 16 |
Kalocsai halászlé (gyúrt levestésztával) | 17 |
Paksi halászlé | 17 |
Palócleves | 17 |
Jókai-bableves | 17 |
Pethes-leves (húsleves készítése) | 18 |
Ujházi-leves | 18 |
Zöldbableves magyarosan | 19 |
Erőleves tokajival | 20 |
Kaszáslé | 20 |
Csipetke (levesbetét) | 20 |
Hideg előételek | 21 |
Kocsonyázott halászlé | 21 |
Tihanyi süllőszelet (majonézmártás) (franciasaláta) | 21 |
Hallal töltött paradicsom | 22 |
Szegedi halsaláta | 23 |
Liget-saláta | 23 |
Kocsonyázott tojás Munkácsy módra (remoulade-mártás) | 24 |
Töltött uborka (gombapép készítése) | 24 |
Malac- (sertés-) kocsonya | 25 |
Libamáj zsírjában | 25 |
Meleg előételek | 27 |
Rácponty | 27 |
Libamájjal töltött pisztráng | 27 |
Süllőszelet magyarosan | 28 |
Süllőszelet parasztosan | 28 |
Fogas vagy süllő rákpörkölttel (hollandi mártás) | 28 |
Fogas (süllő) Gundel módra (Mornay-mártás) (pommes duchesse) | 29 |
Kecsege Kárpáti módra (kapros rákraguval) | 30 |
Káposztás harcsa | 30 |
Rákpörkölt (rákvaj készítése) | 30 |
Rákrétes | 31 |
Santelli-rántotta | 31 |
Bevert tojás Hadik módra | 32 |
Bevert tojás bakonyi módra | 32 |
Hortobágyi palacsinta | 33 |
Makaróni magyarosan | 33 |
Húsételek | 34 |
Pörköltek | 34 |
Pacalpörkölt | 35 |
Pusztapörkölt | 35 |
Csirke-, bárány- vagy borjúpaprikás | 35 |
Debreceni tokány | 36 |
Borsos tokány | 36 |
Gundel-tokány | 36 |
Herány tokány | 37 |
Hét vezér tokány | 37 |
Csikós tokány | 38 |
Székelygulyás | 38 |
Töltött káposzta | 38 |
Kolozsvári töltött káposzta | 39 |
Hargitai sertésborda | 39 |
Erdélyi rakott káposzta | 40 |
Káposztás ürü | 41 |
Töltött paprika (paradicsommártás) | 41 |
Pörkölt rostélyos | 41 |
Hortobágyi rostélyos (daragaluska készítése) | 42 |
Lecsós rostélyos | 42 |
Szegedi rostélyos | 42 |
Szerb rostélyos | 42 |
Csikós rostélyos | 43 |
Serpenyős rostélyos | 43 |
Debreceni rostélyos | 43 |
Kaszinó rostélyos | 43 |
Csáky-rostélyos (vajas galuska készítése) | 43 |
Eszterházy-rostélyos | 44 |
Bélszínszelet Budapest módra | 45 |
Feszty-bifsztek | 45 |
Borjútekercs sonkával (besamelmártás) | 46 |
Borjúérmék magyarosan | 46 |
Pittsburghi borjúborda (libamájpüré készítése) | 47 |
Borjúborda Gundel módra | 47 |
Borjúszelet magyaróvári módra | 47 |
Sertésborda magyaros elkészítése | 48 |
Tordai lacipecsenye | 48 |
Fatányéros | 49 |
Savanyú malacaprólék | 49 |
Tárkonyos bárány | 49 |
Ürüborda udvarhelyi módra | 50 |
Erdélyi töltött csirke | 50 |
Gesztenyés, libamájas pulyka | 51 |
Rizses libaaprólék | 51 |
Serpenyős liba | 52 |
Őz- vagy nyúlszeletek Kedvessy módra | 52 |
Kelkáposztás fogoly vagy fácán | 53 |
Töltött fácán Széchenyi módra | 54 |
Vadsertés ínyenc módra | 54 |
Körítések, saláták és mártások | 56 |
Savanyúkáposzta-főzelék | 56 |
Fejeskáposzta-főzelék (Lucskos káposzta) | 56 |
Párolt káposzta | 57 |
Tökfőzelék | 57 |
Zöldbabfőzelék | 58 |
Szemesbab-főzelék | 58 |
Kapros zöldborsófőzelék | 59 |
Lecsó | 59 |
Lencsepüré szárnyasmájjal | 60 |
Batthyány-rizs | 60 |
Spárga magyarosan | 61 |
Serpenyős (paprikás) burgonya | 61 |
Alföldi burgonya | 61 |
Tejszínes kukorica | 62 |
Tarhonya | 62 |
Galuska | 62 |
Kapros túrós gombóc | 63 |
Alma Bayard módra | 63 |
Zöldpaprika-saláta | 63 |
Mustáros sült paprika | 64 |
Kovászos uborka | 64 |
Forrázott saláta | 65 |
Gellért-saláta | 65 |
Gundel-saláta | 65 |
Károlyi-saláta | 66 |
Hideg paprikasaláta | 66 |
Csiki mártás | 67 |
Utóételek | 68 |
Túrós csusza | 68 |
Túrós gombóc | 69 |
Szilvás gombóc | 69 |
Lekváros derelye | 70 |
Sonkás kocka | 70 |
Egyszerű palacsinták | 71 |
Citromos palacsinta | 71 |
Ízes palacsinta | 71 |
Kávés palacsinta | 71 |
Kakaós palacsinta | 72 |
Gundel-palacsinta (csokoládémártás) | 72 |
Lángoló túrós palacsinta | 72 |
Káposztás palacsinta | 73 |
Rakott palacsinta | 73 |
Szentgyörgyi palacsinta | 74 |
Csúsztatott palacsinta (puncsmártás) | 74 |
Rétestészta | 75 |
Gyümölcsös rétesek | 76 |
Diós rétes | 76 |
Mandulás rétes | 77 |
Káposztás rétes | 77 |
Mákos rétes | 77 |
Csokoládés rétes | 77 |
Túrós rétes | 77 |
Vargabéles | 77 |
Szilvás lepény | 78 |
Rákóczi túrós lepény | 78 |
Somlói galuska | 78 |
Rigó Jancsi | 79 |
Parfé Gellért módra | 80 |
Töltött dinnye | 81 |
Pálinkás barackíz | 82 |
Körözött juhtúró | 82 |
Utószó | 83 |