1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vendéglátás mestersége

Gyakorlati gasztronómia

Szerző
Budapest
Kiadó: Novorg Kerszi Szervező és Kiadó Kft
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 337 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-616-206-9
Megjegyzés: A Singer és Wolfner Irodalmi Intézet RT. 1940-es kiadás, reprint kiadása. Kihajható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó
A vendéglő (étterem). Általános rész1
A vendéglő helyiségei3
Az étterem3
Ezüstneműek5
Porcelán6
Üvegnemű7
Fehérnemű8
Apró leltár8
Szőnyeg és bútor9
Szellőzés és fűtés9
Tisztogatás, takarítás, karbantartás10
A konyha13
A nagy- vagy meleg-konyha16
A hideg-konyha22
A cukrász-konyha24
A kávés konyha24
A kimérő26
Raktárak27
Pincék29
Tisztító helyiségek30
Személyzeti helyiségek32
A személyzet33
Áruisme és bevásárlás39
A növényi élelmiszerek40
Hüllők: halak, rákok, békák, csigák51
Húsfélék59
Vágóállatok (házi négylábú emlősök)59
Vad (négylábúak)66
Háziszárnyas, baromfi67
Vadszárnyas70
Belső részek72
Friss és befőtt gyümölcsök73
Liszt- és tésztanemű. Gabona, tartósított tészták, csőtészták stb. 84
A tojás86
Tej és tejtermékek. Sajtfélék88
Zsíradékok91
Fűszerfélék, ízesítők, mustárok, kész mártások 94
Kávé, tea, kakaó és egyebek98
A konyha103
Általános rész103
A konyha alapelemei124
A hús- és erőlevesekről és a levesekről általában125
Az alapelvek130
Az íz- és zamatkivonatok131
A húskivonatok131
A rántások132
A fő alapmártások133
A kocsonyák142
A zöldségből és fűszeres füvekből készült zamatosító pépek144
A halak és rákfélék főzéséhez, valamint a hús- és főzelékfélék főzéséhez szolgáló levek145
Pácok és páclevek146
A különféle pépek és áttört töltelékanyagok146
A meleg- és hidegkonyha körítésül, alapzatul szolgáló anyagai és díszítőelemei 147
Előételek148
Meleg halak151
Hideg halak157
Meleg rák-ételek162
Hideg rák-ételek163
Kagylók és csigák melegen164
Kagylók és csigák hidegen165
Béka és teknősbéka165
Meleg tojásételek165
Hideg tojásételek169
Belsőrészekből és bőrkékből készült meleg ételek 169
Belsőrészekből és bőrkékből készült ételek hidegen175
Húsfélékből készülő előételek178
Főzelék- és salátafélékből készülő előételek178
Tésztafélékből készülő előételek179
Közételek (entrées et relevés)179
Főételek, sültek207
Főzelékfélék és egyéb köretek210
Önálló főzelékételek212
Főzelékköretek és körítések215
Tésztaköretek224
Saláták226
Tésztafélék230
Főtt-tészták (gyúrttészták)231
Élesztős és felélesztős (kelt) tészták233
Égetett tésztából készült és egyéb zsírban sült tészták236
A felfujtak237
A kóchok és pudingok238
Az omlós és porhanyós tészták239
A piskótatészták240
Vajas és írós tészták241
Rétesek242
Palacsinták244
Morzsák247
Tejbefőttek247
Különféle tészták és kásák248
Cukrászsütemények, torták, krémek, fagylaltok249
Tésztákhoz és hasonlókhoz illő hideg és meleg édes mártások253
Friss és befőtt gyümölcsök253
Sajtfélék257
Ételsorok és étlapok összeállítása260
A terítés, a felszolgálás és a vendéggel való bánásmód269
Adagolás, számvetés (kalkuláció) felírási és ellenőrzési rendszerek290
Zárszó310
Mutató313

Gundel Károly

Gundel Károly műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gundel Károly könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem