kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kedves Olvasó! | 3 |
Földes József | |
Házias csirkegombócleves | 8 |
Hideg tejfölös zöldbableves | 8 |
Bakonyi betyárleves | 11 |
Káposztás bableves csülökhússal | 11 |
Hideg tejszínes eperleves | 12 |
Belga parasztleves | 12 |
Kínaikel-saláta | 13 |
Zellersaláta | 13 |
Zsenge töltött tök kapormártással | 14 |
Zellerszív hollandi mártással | 14 |
Zöld csirág Bernadette módra | 16 |
Spagetti Giuseppe módra | 16 |
Lazacfilé kapros tökben sütve | 17 |
Fogasfilé hideg tejszínes kaporral | 17 |
Pontypörkölt túrós csuszával | 18 |
Gombás harcsaszelet | 18 |
Májusi karalábé csirkehússal töltve | 19 |
Kapros rántott ponty újburgonyával | 19 |
Zöldborsós csirkegulyás | 20 |
Karfiolos csirkepaprikás túrós galuskával | 20 |
Meleg libamáj tócsnival | 23 |
Serpenyőben sült, ropogós csirkecomb | 23 |
Káposztás almával töltött libacomb | 24 |
Székely libacomb vaslábosban | 24 |
Erdélyi töltött káposzta | 26 |
Rézi néni pecsenyéje | 26 |
Borjúmáj roston szalonnák zöldbabbal | 28 |
Borjújava kevert salátával | 28 |
Pusztasteak | 29 |
Bugaci vegyes pörkölt savanyú hagymával | 29 |
Hátszín nyárs laskagombával | 31 |
Füstölt sonka Elisabeth Taylor módra | 31 |
Bélszín borsban sütve | 32 |
Bélszínsteak amerikai rakott burgonyával | 32 |
New Orleans-i beefsteak | 33 |
Faszénen sült bérszínlángos zöldvajjal | 33 |
Csárdatokány | 36 |
Libamájjal töltött fürj | 36 |
Gemenci fácánleves | 37 |
Borszorkány kehely | 37 |
Garaczi János | 39 |
"Aratógulyás" bográcsban főzve | 40 |
Keménylebbencs (slambuc) bográcsban | 40 |
Újévi torosleves lúdgége tésztával | 41 |
Nádudvari galambleves | 41 |
Alföldi bárányleves | 42 |
Magyaros nyúlraguleves | 42 |
Erdészsaláta | 43 |
Juhsajtos vitaminsaláta | 43 |
Parasztsaláta | 44 |
Hagymás babsaláta | 44 |
Fogasfilé Santa Maria | 45 |
Csukapaprikás galuskával | 45 |
Tejfölös törpeharcsa diszkoszban | 48 |
Halászlé szabadban | 48 |
Kakaskirály rétestésztában | 49 |
Zalai jércebecsinált | 49 |
Nyárson sült, töltött csirke | 50 |
Kemencében sült libamáj | 50 |
Libamáj tejszínes gombamártással | 52 |
Töltött pulykamell | 52 |
Kemencében sült malac | 55 |
Parázson sült flekken | 55 |
Sertéscsülök kenyértésztában | 56 |
Kofapecsenye | 56 |
Töltött malac, hordóskáposztával | 58 |
Pusztaspíz muskotályos mártással | 58 |
Sertésborda tanya módra | 61 |
Sertéscsülök csárdás módra | 61 |
Töltött vesés héjában sült burgonyával | 62 |
Szilveszteri korhelykáposzta | 62 |
Ökörsütés | 63 |
Csángópecsenye | 64 |
Vörösboros marhapörkölt bográcsban | 64 |
Marhafarokleves velős derelyével | 66 |
Birkahúsleves | 66 |
Birkapörkölt bográcsban | 67 |
Nyársonsült bárány | 67 |
Tűzdelt báránygerinc tavasziasan | 68 |
Parlagi töltött galamb | 68 |
Falusi galambhúsos tál | 69 |
Nyúlgerinc tramini mártásban | 69 |
Kemencés kapros túrós lepény | 70 |
Tejespite barackízzel | 70 |
Rácsos almás lepény | 72 |
Gullner Gyula | 73 |
Egytálleves | 74 |
Bográcsgulyás | 74 |
Hideg, töltött kecsege finomfüvekkel | 77 |
Párolt fogas "Sabayon" mártással | 77 |
Kalocsai jércemell | 78 |
Tűzdelt pulykamell idény körítéssel | 78 |
Gesztenyével töltött pulyka | 79 |
Libamáj parajlevelekben tokaji mártással | 79 |
Borjúérmék papírban sütve | 81 |
Borjúmirigy tavaszi körítéssel | 81 |
Paprikás borjúdió kelvirággal | 82 |
Borjújava Duna módra | 82 |
Borjúgerinc zöld spárgával | 83 |
Zöldséges töltött borjúszegy | 83 |
Borjúcsülök párolt fejes salátával | 86 |
Borjúpörkölt galuskával | 86 |
Pácolt, bőrös malaccomb sült banánnal | 87 |
Káposztás tésztával töltött malac | 87 |
Pácolt, bőrös malaccomb magyarosan | 88 |
Sertésérem három pürével | 88 |
Kolozsvári töltött káposzta | 90 |
Brassói aprópecsenye, "ahogy én készítem" | 90 |
Csabai sertéskaraj piros káposztával | 92 |
Bácskai sertésborda | 92 |
Eszterházy rostélyos | 93 |
Párolt cigányrostélyos | 93 |
Tormás hús | 94 |
Marhaborda friss erdei gombával | 94 |
Sóban sült hátszín, király krítéssel | 95 |
Csongrádi hálós bélszín | 95 |
Savanyú marhasült rösztikével | 96 |
Bélszínfilé budapest módra | 96 |
Rozmaringos báránygerinc | 97 |
Bárányszeletek parázson | 97 |
Tárkonyos bárány | 99 |
Párolt báránycomb | 99 |
Narancsos őzcomb | 100 |
Fogoly vörösborban, birsalmával | 100 |
Fürjek brokkolival párolva | 102 |
Körözött friss, leveles tésztában | 102 |
Hradszky Judit | 105 |
Eperfantázia torta | 106 |
Joghurttorta eperrel | 106 |
Narancsos túrótorta | 108 |
Pándi torta | 108 |
Almatorta hercegnő módra | 109 |
Ribizlitorta | 109 |
Máktorta | 110 |
Citromtorta | 110 |
Vegyesgyümölcstorta | 111 |
Édes töktorta | 111 |
Gyümölcs tartlette | 113 |
Töröklepény | 113 |
Kapros-túrós pite | 114 |
Barackos vagy szilvás lepény | 114 |
Szegedi meggyes lepény | 115 |
Kókuszrolád | 115 |
Gyümölcsös szavarin | 116 |
Alaszka roll | 116 |
San Remo szelet | 118 |
Apácafánk gyümölcs | 118 |
Gyümölcskenyér | 120 |
Bombakülönlegesség | 120 |
Angol asztalt szilvás felfújt | 121 |
Karamellpuding | 121 |
Rétespuding | 123 |
Nagymama kedvence | 123 |
Banánkoszorú | 124 |
Frankfurti grillázskoszorú | 124 |
Csokoládérolád | 125 |
Csokoládédélice | 125 |
Márványkalács | 127 |
Gesztenyés croque-en-bouche | 127 |
Platántorta | 128 |
Karnevál rudacskák | 128 |
Vilmoskörte-különlegesség | 129 |
Tokaji krémszelet | 129 |
Whiskytorta | 132 |
Narancsos mákparfé | 132 |
Csúsztatott palacsinta | 133 |
Beigli | 133 |
Nemeskövi Dénes | 137 |
Chawan mushi | 138 |
Nebayaki udon | 138 |
Mexikói fehérbableves | 141 |
Brazil fehérbableves | 141 |
Brazil zöldségkrémleves | 142 |
Kagylókrémleves | 142 |
Cikóriakrém-leves | 143 |
Turbolyaleves | 143 |
Salátástál konyhafőnök módon | 144 |
Hagymaleves | 144 |
Fantáziasaláta | 146 |
Brazil rizs | 146 |
Paradicsomos gombasaláta | 148 |
Rókagomba-saláta | 148 |
Nizzai saláta | 149 |
Vadmalackocsonya | 149 |
Fürjtojással töltött húsgombóc | 150 |
Tatárhús | 150 |
Tésztában sült borjúpástétom | 152 |
Chosen zuke | 154 |
Zöldséges rétes | 154 |
Halszeletek bahiai módon | 155 |
Borsos csirke | 155 |
Frangó fritó com molho á carioca | 157 |
Mexikói csirke | 157 |
Borjúragu Ensopádó módra | 159 |
Tonkatshu | 159 |
Soga-yaki | 160 |
Sertésjava Dorint módon | 160 |
Sertéssült dona Benta módon | 162 |
Tejfölös ököruszály finom fűszerekkel | 162 |
Göngyölt marhafelsál | 163 |
Feijoada completa | 163 |
Bajor Pickelstein-ragu | 164 |
Nyúlérmék laskagombával | 164 |
Márványsajtkrémes édesköménygumó | 166 |
Őzborda Széchenyi módra | 166 |
Vörösboros vadmalac | 167 |
Fűszerekkel kevert sajtok | 167 |
Körözött | 167 |
Körözöttel töltött paprika | 167 |
Borsos sajt | 168 |
Finomfüves sajt | 168 |
Diós sajt | 168 |
Tóth András | 169 |
Tavaszvirágleves | 170 |
Ravioli | 170 |
Badija | 171 |
Zsemletojás pakora | 171 |
Töltött padlizsán | 172 |
Kapros-gombás fogasszelet | 172 |
Fogasfilé Florentin módra | 174 |
Kecsege tiszamenti módra | 174 |
Lisszaboni serpenyős rizs | 175 |
Borjúborda kalocsai módra | 175 |
Borjúfilé grúz módra | 176 |
Töltött borjúcsülök | 176 |
Königsberger Klopp | 178 |
Csongrádi hálós szűzsült | 178 |
Dorozsmai szűzfalat | 180 |
Hálós sertéskaraj | 180 |
Töltött sertésborda | 181 |
Sertésjava győri módra | 181 |
Sertéscsíkok madrasi módra | 182 |
Lanchasteri hotpot | 182 |
Birka kebab | 183 |
Birkahússal töltött uborka | 183 |
Birkahússal töltött káposzta | 184 |
Mazsolás-rizses báránysült | 184 |
Báránysült pásztor módra | 186 |
Sztárai jércemell | 186 |
Bolognai csirke | 187 |
Nápolyi töltött csirke | 187 |
Szecsuári tésztás csirke | 190 |
Stita zsazs | 190 |
Csirketikka | 192 |
Tandori csirke | 192 |
Csirke pakora | 193 |
Csirkecomb bangkoki módra | 193 |
Csirkesurry | 194 |
Yaki-tori | 194 |
Töltött galamb hálóban | 196 |
Svéd töltött libacomb | 196 |
Bakonyi töltött pulykamell | 199 |
Gesztenyével töltött libacomb | 199 |
Főzési tanácsok | 200 |
Sütési idők | 203 |
Takarékossági, biztonsági tanácsok | 204 |
A konyha fűszerei | 206 |
Fűszerkeverékek / Képek jegyzéke | 210 |
Tárgymutató | 211 |