1.059.290

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Grillezés

Szabadban vagy lakásban

Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Grafo Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 91 oldal
Sorozatcím: Dr. Oetker
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 19 cm
ISBN: 963-9485-27-6
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A nyár beköszöntével kezdetét veszi a régen várt grillszezon. Mégis, nem egyszer kedvünket szegi, ha sütőroston a megszokott kolbászokat és húsokat látjuk.
A könyvünkben található receptekkel bebizonyítjuk, hogy készíthetünk kolbászból különleges kolbásznyársat, vagdaltból, grillroládokat, roston és nyárson zamatosra pácolt sertés-, bárány- és szárnyashúsokat, finom halakat.
Nem feledkeztünk meg a vegetáriánus ételekről és a fűszeres mártásokról sem. Bebizonyítjuk receptjeinkkel emellett azt is, hogy a grillszezon nem ér véget az utolsó nyári napokkal, hanem elektromos grillel, lávakővel, grillezős sütőben télen, a meleg lakásban is folytatható.

Tartalom

Húsok és szárnyasok
Roston sült oldalas8
Amerikai barbecue10
T-bone steak barbecue-szósszal12
Töltött szűzpecsenye14
Húsrolád nyársak14
Ropogós sertésdagadó16
Firenzei szűzérmék16
Marinírozott tarja17
Nyárson grillezett zsályás pulykaszeletek18
Gombás szalonnás szafaládényársak18
Pulykarolád20
Mexikói csirkenyársak20
Bazsalikomos töltött pulykaszeletek roston21
Keleti báránykebab22
Bárányborda provence-i módra24
Milánói bárányborda24
Nyárson sült bárányfilé zöldséggel25
Nyárson sült nyúlgerinc aszalt szilvával26
Nyárson grillezett kacsamell26
Csevapcsicsanyársak28
Halak és rákok
Cukkini- és padlizsántekercsek garnélával30
Grillen sült zöldfűszeres garnéla32
Hongkongi aranysügérfilé32
Nyárson sült óriásgarnéla34
Padlizsánba göngyölt laposhal roston36
Aranycsíkos keszeg paradicsommal38
Ördöghalérmék cukkiniköntösben40
Grillezett vermutos hal41
Lazacpisztráng napraforgómaggal42
Alufóliában grillezett pisztráng44
Grillen sült tengeri sügér44
Hering zöldfűszeres vajjal46
Kardhalsteak chilimártással46
Laposhal zöldségekkel47
Grillezett ropogós halak48
Szardínianyársak50
Zöldségek és gyümölcsök
Provence-i gombafejek52
Grillezett paradicsom54
Grillezett fokhagyma kenyérrel54
Színes barbecue zöldségek zöldfűszeres vajjal56
Grilleett töltött zöldségek58
Vegyes grillezett zöldségek60
Burgonya- és zöldségnyársak dippel62
Majoránnás burgonya sajttal64
Fóliás burgonya paradicsom vinaigrett-tel64
Dolmades66
Grillezett tavaszi tekercsek68
Grilleeztt padlizsán- és cukkiniszeletek70
Aluformákban grillezett juhsajt és paradicsom72
Mártások és dipek
Cumberland mártás74
Olasz majonéz74
Fűszeres mártás sárgabarackkal és paradicsommal76
Zöldfűszeres olaj76
Provence-i mártás78
Tárkonyos majonéz78
Keleti marinád80
Tejfölös marinád80
Barbecue-szósz82
Fenyőmagos vaj82
Zöldfűszeres vaj83
Paradicsomos vaj83
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem