kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | HVG Kiadó Zrt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 119 oldal |
Sorozatcím: | Ízek és kultúrák |
Kötetszám: | 10 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 23 cm |
ISBN: | 978-963-304-044-7 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
A napfény íze | 6 |
Görögország esszenciája | 8 |
Kultúrák kereszteződésében | |
Az egyensúly közepén van | |
Déli specialitások | |
A nap konyhája | |
Az ízek vonzásában | |
Jellegzetes élelmiszerek | 10 |
Kálí órekszi - jó étvágyat! | 12 |
Az ünnep öröme | |
Sok-sok éve | |
Ókori ellenállás | |
Ünnepeljünk és falatozzunk! | 14 |
Ünnepi édességek | |
Szomorú rituálé | |
A tavasz legfontosabb ünnepe | |
Jellegzetes konyhai eszközök | 16 |
Olajfák földje | 18 |
Hogyan készül az olívaolaj? | |
A legjobbak közt is a legjobb | |
A pótolhatatlan olaj | |
Szent táplálék | |
Poszeidón adományai | 20 |
Halból készült finomságok | |
Az idők kezdetétől fogva | |
Ajándék a tengerből | |
Halak és a tenger gyümölcsei | 22 |
Citromos és fűszeres húsok | 24 |
A hegyek lejtőiről | |
Görög felvágottak | |
Finomságok az étlapon | |
A görög sajtok varázsa | 26 |
Feta sajt | |
Dionüszosz isten nyomában | 28 |
A szőlészet bölcsője | |
Görögország szimbóluma | |
Több millió hektoliter | |
Fűszerek, diófélék és aszalt gyümölcsök | 30 |
Görög finomságok | |
Görög saláta | |
Pasztitszio | 38 |
Zöldséges pasztitszio | |
Töltött szőlőlevél | 44 |
Húsos dolmádesz | |
Cukkinifasírt | 50 |
Zöldségfasírt | |
Húsvéti leves | 56 |
Kapros bárányleves | |
Bableves | 62 |
Bableves másképp | |
Citromos erőleves | 68 |
A leves mint mártás | |
Grillezett zöldség | 74 |
Sajtos zöldség | |
Garnéla feta sajttal | 80 |
A gazdag variáció | |
Muszaka | 86 |
Vegetáriánus muszaka | |
Báránybatyu | 92 |
Töltött tészták | |
Paradicsomos kecskeragu | 98 |
Kokkiniszto másképp | |
Vörösboros polip | 104 |
Marinált polip | |
Vaszilopita | 110 |
Édes újévi kenyér | |
Mandulakörte | 116 |
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása | 118 |