1.067.308

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Görög konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 10
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-044-7
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A görög konyha sokak szerint az egyik legegészségesebb a világon, ráadásul az ételek nagyon könnyen elkészíthetők. A görög gasztronómia kiváló minőségű, friss alapanyagokat használ, és olyan... Tovább

Előszó

A görög konyha sokak szerint az egyik legegészségesebb a világon, ráadásul az ételek nagyon könnyen elkészíthetők. A görög gasztronómia kiváló minőségű, friss alapanyagokat használ, és olyan kreatívan kombinálja őket, hogy az ételek rendkívül ízletesek és szemet gyönyörködtetőek lesznek. De vajon mitől ennyire eredeti a görög konyha? Részben a sok napfénytől, aminek köszönhetően az országban hatalmas mennyiségű zöldség, fűszernövény és gyümölcs terem. És ha ez még nem lenne elég, a tenger további finomságokkal szolgál. A legelőkön a birkanyájak, a hegyek lankáin pedig az olajfaligetek kínálják a pompás alapanyagot a mediterrán fogásokhoz. Mindezt pedig átitatja az antikvitás korában gyökerező konyhaművészeti tradíció. Vissza

Tartalom

A napfény íze6
Görögország esszenciája8
Kultúrák kereszteződésében
Az egyensúly közepén van
Déli specialitások
A nap konyhája
Az ízek vonzásában
Jellegzetes élelmiszerek10
Kálí órekszi - jó étvágyat!12
Az ünnep öröme
Sok-sok éve
Ókori ellenállás
Ünnepeljünk és falatozzunk!14
Ünnepi édességek
Szomorú rituálé
A tavasz legfontosabb ünnepe
Jellegzetes konyhai eszközök16
Olajfák földje18
Hogyan készül az olívaolaj?
A legjobbak közt is a legjobb
A pótolhatatlan olaj
Szent táplálék
Poszeidón adományai20
Halból készült finomságok
Az idők kezdetétől fogva
Ajándék a tengerből
Halak és a tenger gyümölcsei22
Citromos és fűszeres húsok24
A hegyek lejtőiről
Görög felvágottak
Finomságok az étlapon
A görög sajtok varázsa26
Feta sajt
Dionüszosz isten nyomában28
A szőlészet bölcsője
Görögország szimbóluma
Több millió hektoliter
Fűszerek, diófélék és aszalt gyümölcsök30
Görög finomságok
Görög saláta
Pasztitszio38
Zöldséges pasztitszio
Töltött szőlőlevél44
Húsos dolmádesz
Cukkinifasírt50
Zöldségfasírt
Húsvéti leves56
Kapros bárányleves
Bableves62
Bableves másképp
Citromos erőleves68
A leves mint mártás
Grillezett zöldség74
Sajtos zöldség
Garnéla feta sajttal80
A gazdag variáció
Muszaka86
Vegetáriánus muszaka
Báránybatyu92
Töltött tészták
Paradicsomos kecskeragu98
Kokkiniszto másképp
Vörösboros polip104
Marinált polip
Vaszilopita110
Édes újévi kenyér
Mandulakörte116
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem