A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gonzó szakácskönyv

Szerző
Fotózta
Budapest
Kiadó: Kossuth Kiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 237 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-544-915-6
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


'^amie Olivér és Gordon Ramsay szakácskönyvei a bizarr hangzású és ízű fűszereikkel meg az extrém szakértelmet igénylő médsii^reikkel frusztrálják az éhes magyarokat, akik nem csoda, hogy má"r a recept kiválasztásának pillanatában kudarcot vallanak. A Gonió Szakácskönyv olvaséia ezzel szemben a kötet puszta birtokbavételével mesterszakáccsá válik, abban ugyanis az elkészítési időnek, a hozzávalók minőségének és mennyiségének, valamint a műveletek összetettségének ismertetése egyaránt a magyar élethez igazodik: soha nem a magas minimum, baneni mindig a csekély maximum kerül meghatározásra. így véget ér az olvasé szorongása a bonyolult receptek nyomása alatt - feladata végre nem a tanulás, hanem az emlékezés, hisz maga is élt már gonzé módra. A gonzó lonybaművészet gyakorlata mindenkinek ismerős: a szülők nélkül otthon töltött hosszú hétvégék, a kollégium közös konyháia. az első salát albérlet, a gondtalan agglegényévek mind magukon viselték a gonzó életmód saiátos legyeit. A... Tovább

Fülszöveg


'^amie Olivér és Gordon Ramsay szakácskönyvei a bizarr hangzású és ízű fűszereikkel meg az extrém szakértelmet igénylő médsii^reikkel frusztrálják az éhes magyarokat, akik nem csoda, hogy má"r a recept kiválasztásának pillanatában kudarcot vallanak. A Gonió Szakácskönyv olvaséia ezzel szemben a kötet puszta birtokbavételével mesterszakáccsá válik, abban ugyanis az elkészítési időnek, a hozzávalók minőségének és mennyiségének, valamint a műveletek összetettségének ismertetése egyaránt a magyar élethez igazodik: soha nem a magas minimum, baneni mindig a csekély maximum kerül meghatározásra. így véget ér az olvasé szorongása a bonyolult receptek nyomása alatt - feladata végre nem a tanulás, hanem az emlékezés, hisz maga is élt már gonzé módra. A gonzó lonybaművészet gyakorlata mindenkinek ismerős: a szülők nélkül otthon töltött hosszú hétvégék, a kollégium közös konyháia. az első salát albérlet, a gondtalan agglegényévek mind magukon viselték a gonzó életmód saiátos legyeit. A magyarok gonzó éveikben voltak a legboldogabbak: gondolkodás és aggályok nélkül, felszabadultan ették-ltták. ami a kezük ügyébe kerg^ így a Gonió Siakácskönme foglalt receptek követésével a tűzhelyek' gázlángjainál a nosztalgikus érzelmek is fellobbannak. A mindenkiben otf élő gonzó mindig a könnyű megoldást keresi, és amint kap egy inspiráló receptet, készen áll. hogy azt kövesse, néhány lépés megtétele után azonban^ rendszerint elcsügged - a gonzó gasztronómia lényege, hogy a fogásnak ezen a néhány lépésen belül el kell készülnie, különben a nyers hozzávalók elfogyasztása megkezdődik. A gonzó szemlélet alapja, hogy a konyha» munka sikerét mindenki a génjeibe kódolva hordozza, így a módszereket nem megismernie, mindössze felélesztenie kell. Jó étvágyat! Vissza
Fülszöveg Kép

Puzsér Róbert

Puzsér Róbert műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Puzsér Róbert könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem