A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gondozási ismeretek

Az óvónői szakközépiskola IV. osztálya számára

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-172-813-7
Megjegyzés: Negyedik kiadás. Tankönyvi szám: 28 041/IV.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

Az egészséges gyermek élelmezése.
Az egyén fejlődéséről többféle értelemben beszélünk. Szó esik testi, fiziológiai fejlődésről, az egyén pszichikumának fejlődéséről, máskor... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

Az egészséges gyermek élelmezése.
Az egyén fejlődéséről többféle értelemben beszélünk. Szó esik testi, fiziológiai fejlődésről, az egyén pszichikumának fejlődéséről, máskor kiemelten a személyiség, a jellem fejlődéséről stb. Ezek bonyolult összefonódásban átszövik, segítik, kiegészítik egymást. A gyermekfelügyelői szakismeretek szempontjából igen fontos ezek közül a testi fejlődés ismerete.
A testi fejlődés egyik leglényegesebb tényezőjével, a táplálkozással foglalkozunk ebben az évben részletesen. A táplálkozás alapvetően hozzájárul fizikailag erős, egészséges és életörömmel teli nemzedék felneveléséhez. Éppen ezért a gyermekfelügyelő-képzés egyik legfontosabb feladata, hogy ismertesse és gyakoroltassa az egészséges táplálkozás szabályait s azokat a módszereket, amelyekkel leginkább kialakulnak az egyén egész életét irányító jó szakaszok.
Vissza

Tartalom

I. fedezet. Az egészséges gyermek élelmezése 3
A táplálkozás szerepe az egyén életében 3
A táplálék alapelemei 7
Az étlap szerkesztése 16
A legfontosabb konyhatechnikai eljárások 22
Az ételek csoportosítása 26
Az élelmiszerek készentartása 31
Az ételek tálalása 32
II. fejezet. A beteg gyermek táplálása 34
A beteg gyermek táplálásának általános Irányelvei 35
A beteg gyermek étkeztetésének közvetlen előkészületei 37
A beteg gyermek étrendje 40
A kímélő étrend szükségessége és összeállítása 45
A felerősítésre szoruló gyermekek étkeztetése 47
Diabetikus ételek elkészítésének módja 46
III. fejezet. A gyermek étkeztetése 55
A gyermek étkeztetésével kapcsolatos általános tudnivalók 33
Az étkeztetés előkészítése 37
Gyermeki tevékenységek az étkezésnél 61
Az étkeztetés 64
Az étkezés kultúrájának kialakítása 3-10 éves korban 66
A leggyakoribb étkezési rendellenességek és korrigálásuk. 69
Az étkezés befejezésével járó tennivalók 71
Az ebédlőn kívül fogyasztandó ételek előkészítése, adagolása, csomagolása 74
Függelék 77
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem