kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Champignon Union |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 220 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-00-6135-x |
Megjegyzés: | Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrált. |
Bevezető | 7 |
Világszínvonalon: Magyar gombaipari létesítmények a 21. századnak | 11 |
Champignon Union Alapanyag-gyártó Komplexum (Tök) | 13 |
Gombahűtú- és Csomagolóközpont (Budatétény) | 21 |
Főszereplő a csiperkegomba | 27 |
Ismeretlen kezdetek | 43 |
Gombatermesztés az ókori Európában | 45 |
A magyar gombatermesztés első korszaka (1840-1920) | 55 |
Európa legjelentősebb termelői között (1926-1944) | 67 |
Dr. Makó és Társa Mikológiai Laboratóriuma (Budatétény) | 69 |
Suppan Champignon Kultúrák (Budatétény) | 71 |
"Hogy készítsük az élelmiszerek királyát, a nemes gombát?" | |
A termesztett csiperke első magyar nyelvű receptgyűjteményének (1923) hasonmása | 81 |
Ünnepi válogatás világhírű szakácsmestereink és gasztronómusaink gombás ételeiből | 107 |
Konyhai útmutató | 187 |
Különleges táplálék | 201 |
A csiperke aromája és húsának jellege | 203 |
A csiperke tápértéke, gyógyító hatása és különös "hatóereje" | 211 |
Receptkereső | |
Levesek, levesbevalók: Mártások, főzelékek, köretek; Saláták; Tésztás gombaételek; Önálló gombaételek; Gombás ételek: zöldségekkel, sajttal és túróval, tojással, halakkal, szárnyasokkal, sertéshússal, borjú- és marhahússal, bárány- és ürühússal, vadhúsokkal; Gombakivonatok | 217 |