kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Bevezetés | 1 |
Irodalmi áttekintés | 4 |
Oxidáció lugos közegben | 7 |
Meghatározás rézsó oldat segítségével | 8 |
Meghatározás káliumhexacianoferrát /III./ segítségével | 16 |
Meghatározás egyéb fémsókkal | 17 |
Oxidáció hipohalogenitekkel | 19 |
Oxidáció savas közegben | 24 |
Kísérleti rész | 27 |
A felhasznált glukóz tisztaságának ellenőrzése | 27 |
A bróm és nátriumhipobromit reakciója glukózzal | 35 |
A hipobromit feleslegének hatása a meghatározásra | 50 |
A higitás befolyása az oxidációra | 52 |
A mérőoldat stabilitása | 53 |
Glukóz meghatározása | 57 |
A módszer pontossága | 59 |
Az oxidációs termék azonosítása | 60 |
Glukonsav és glukóz papirkromatográfiás elválasztása | 61 |
Egyéb oldózok meghatározása | 65 |
Penicillintáptalaj cukortartalmának mghatározása | 66 |
Irodalom | 69 |