kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Napraforgó Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 288 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 19 cm |
ISBN: | 978-963-445-216-4 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
A szerző előszava | 9 |
Első rész | |
Történelmi kitekintés | |
A bor a történelem hajnalán és az ókor küszöbén | 16 |
Borkultusz az ókori Rómában | 20 |
A reneszánsz nagy korszaka felé | 26 |
Érzékeink fejlesztése | |
Érzékeink újfajta összhengja | 32 |
A legelterjedtebb szőlőfajták - Hogyan olvassuk a címkét? | |
A legfőbb fehérborszőlő-fajták | 48 |
A legfőbb vörösborszőlő-fajták | 51 |
Hogyan olvassuk a címkét? | 56 |
A borkóstolás elmélete és gyakorlata | |
A borkóstolás útján | 62 |
Szín, tisztaság, mozgékonyság - a látvány vizsgálatának ábécéje | 64 |
A buké lényege, avagy az illat vizsgálatának témái | 74 |
Átlépni a küszöböt: az ízlelés három kulcsa | 82 |
A borkóstolás a gyakorlatban | 88 |
Amikor a borkínáló kóstol | 90 |
Borkóstolás lépésről lépésre | 92 |
Az étel és a bor párosítása | |
Az összhang alapelvei | 100 |
Az érem másik oldala: az étel és íze | 102 |
Szembeállítás és egyeztetés | 110 |
Összhang a gyakorlatban | 116 |
Az ellentétek egyensúlya | 118 |
Ritka harmóniák | 122 |
Hagyományos párosítások | 124 |
Felszerelés és technika | |
A mesterség eszközei | 132 |
A két főszereplő | 134 |
Alapfelszerelés | 148 |
A borkínálás a gyakorlatban: felszolgálás az asztalnál | 158 |
A dugó kihúzásának pillanata | 160 |
Még két alapvető tudnivaló | 164 |
Ásványvíz, tea, kávé, sör és szivar | |
Az ásványvíz, az ízlelés új határa | 176 |
Tea: a Keletről érkező ősi bölcsesség | 180 |
Mindennapi italunk, a kávé | 188 |
Vacsora előtt és után: az aperitifek | 192 |
Az ezeréves örökifjú: a sör | 194 |
Szivarok: a dohány aromája | 198 |
A borkínálóé a szó | |
Enrico Bernardo | 205 |
Luca Ravagnati | 210 |
Markus Del Monego | 212 |
Második rész | |
A borkínáló ma és holnap | 216 |
A szakma területei | 218 |
A nemzetközi sommelier-szövetség | 223 |
Borversenyek | 224 |
A borkínáló szaktudása | 232 |
Cégtervezés | 234 |
Marketing | 239 |
A hatékony kommunikáció | 242 |
A borpince létrehozása és fenntartása | 246 |
Napi ügyvitel és gazdasági számítások | 255 |
Eladás és árrés | 258 |
Borlap és étlap | 266 |
Értékes munkaeszköz | 268 |
A bor, az étlap és a borkínáló | 272 |
Függelék | |
Glosszárium | 279 |
Bibliográfia | 286 |
A képek forrása | 287 |