1.062.332

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bélügyek

A belek csodálatos világa és a jó emésztés/Új fejezettel - a belek és az agy kapcsolatáról

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Park Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 319 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-355-462-3
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Bővített kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Miért pont a belek?
A bélrendszer közel 8 méter hosszával a legnagyobb szervünk, mégis kínos beszélnünk róla. Kakilás, hányás, hasmenés... pfuj, gusztustalan! Pedig ha meggondoljuk, hogy immunrendszerünk 80%-ban a beleink állapotától függ, akkor ez nem kis dolog. Egyre nyilvánvalóbb - tudományos adatok igazolják hogy a túlsúly, a depresszió, a különféle allergiák és számos komoly betegség mind-mind összefüggenek beleink állapotával. Ha tehát egészségesek akarunk maradni, törődnünk kell az emésztésünkkel. Giulia Enders fiatal német kutatóorvos könnyed hangvételű könyvében közérthetően és szellemesen kalauzol el a belek világába. Számos praktikus tanáccsal is szolgál, hogy a sokak életét megkeserítő kisebb-nagyobb emésztési gondoknak végre búcsút lehessen inteni.

Tartalom

Előszó 7
1. Bélügyek 13
Hogyan kakálunk? És miért fontos ez a kérdés? 16
Jól ülök a vécén? 21
A bélrendszer előszobája 26
A bél felépítése 37
A „gargarizáló" nyelőcső 38
A ferde gyomor 40
A kígyózó vékonybél 42
A fölösleges vakbél és a duci vastagbél 48
Mit eszünk valójában? 53
Allergia, összeférhetetlenség és intolerancia 63
Cöliákia és gluténérzékenység 64
Laktóz- és fruktózintolerancia 66
Kis kitérő az ürülékhez 73
2. A bél idegrendszere 81
így kívánják meg, majd szállítják szerveink az ételt 83
A szem 83
Az orr 83
A száj 84
A torok (garat) 85
A nyelőcső 86
A gyomor 88
A vékonybél 89
Avastagbél 93
Savas böfögés (reflux) 95
Hányás 100
Miért hányunk, és mit tehetünk ellene? 101
Székrekedés 110
Hashajtók 117
A három nap szabálya 124
Az agy és a bél 125
Hogyan befolyásolja a bél az agyat? 129
Ideges bél, stressz, depresszió 134
Ahol az én létrejön 145
3. A mikrobák világa 149
Az ember mint ökoszisztéma 151
Az immunrendszer és a baktériumaink 156
A bélflóra kifejlődése 163
A felnőtt ember béllakói 172
Baktériumaink génjei 178
A három béltípus 180
A bélflóra szerepe 189
Hogyan hizlalnak a baktériumok? Három hipotézis 195
A koleszterin és a bélbaktériumok 200
Kártevők - a rossz baktériumok és a paraziták 205
Szalmonella kalapban 205
Helicobaktérium - az emberiség legrégibb
„háziállata" 210
Toxoplazma - a félelmet nem ismerő macskautasok 221
Bélférgek 231
A tisztaságról és a jó baktériumokról 236
Tisztaság a mindennapokban 237
Antibiotikumok 246
Probiotikumok 254
Prebiotikumok 268
Kis előszó a frissítéshez 279
Újdonságok a bél-agy tengelyről 280
Okos vágy a savanyú után 292
Köszönet 299
Fontosabb források 301

Giulia Enders

Giulia Enders műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Giulia Enders könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem