1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Giannival a konyhában

Ha igazi olaszra vágysz...

Szerző
Fordító
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Sirály Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 23 cm
ISBN: 963-7276-00-9
Megjegyzés: Színes fotókat, fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Gianni Annoni a mi sármos olaszunk, aki közel tíz évvel ezelőtt végérvényesen beleszeretett Magyarországba és a magyarokba. Vonzalma azonban nem egyoldalú, hiszen manapság szinte lépten-nyomon találkozhatunk vele olasz főzőtanfolyamán, éttermében, hallhatjuk a rádióban, láthatjuk az újságok hasábjain, a televízió képernyőjén, vagy éppen kis mopedjén, amint Budapest utcáin robog.
Ha igazi olaszra vágyunk, Gianninál jó helyen járunk. Mediterrán lezserség, családias hangulat, töretlen jókedv és derűs nyugalom jellemzi őt, ahogy azt a több ezer éves konyha- és életművészetet is, amelyet most az olvasók elé tár.
Könyve szakácskönyv és kulturális kalauz egyben: végre kiderül, mivel nyújták meg az olaszok a munkából hazavezető utat, és hogy a milánói makaróni Olaszországban ismeretlen; megtudhatjuk, hogy Compobasso egy város, hogy a cappuccino a kapucinusok kapucnijára emlékeztető habja miatt kapta nevét, de azt is, hogy melyik focimeccs vonzza a legtöbb nézőt Rómában. Könyvében Gianni... Tovább

Fülszöveg

Gianni Annoni a mi sármos olaszunk, aki közel tíz évvel ezelőtt végérvényesen beleszeretett Magyarországba és a magyarokba. Vonzalma azonban nem egyoldalú, hiszen manapság szinte lépten-nyomon találkozhatunk vele olasz főzőtanfolyamán, éttermében, hallhatjuk a rádióban, láthatjuk az újságok hasábjain, a televízió képernyőjén, vagy éppen kis mopedjén, amint Budapest utcáin robog.
Ha igazi olaszra vágyunk, Gianninál jó helyen járunk. Mediterrán lezserség, családias hangulat, töretlen jókedv és derűs nyugalom jellemzi őt, ahogy azt a több ezer éves konyha- és életművészetet is, amelyet most az olvasók elé tár.
Könyve szakácskönyv és kulturális kalauz egyben: végre kiderül, mivel nyújták meg az olaszok a munkából hazavezető utat, és hogy a milánói makaróni Olaszországban ismeretlen; megtudhatjuk, hogy Compobasso egy város, hogy a cappuccino a kapucinusok kapucnijára emlékeztető habja miatt kapta nevét, de azt is, hogy melyik focimeccs vonzza a legtöbb nézőt Rómában. Könyvében Gianni olyan titkokat is elárul, hogy miért főzzük parafa dugóval a polipot, és hogy miért nem híznak el az olaszok.
Ebből a gyönyörű képekkel illusztrált könyvből kiderül, mennyire máshogy élnek és étkeznek Olaszországban. De ami a legfontosabb, Gianni könyvét lapozgatva minden magyar háziasszony megtudhatja, hogyan lehet Magyarországon, magyar alapanyagokból is könnyedén elkészíteni az igazi olasz ételeket, hogy varázsolhatunk egy csapásra igazi olasz hangulatot otthonunkba. Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevezető6
TAVASZ10
Abruzzo - A Hegyek birodalma, ahol megszületett az egységes Európa gondolata12
Sáfrány14
Jellegzetes abruzzói termékek15
Receptek:16
Feketekagyló sáfránnyal17
Sajtszószos kenyérszeletek18
Babéros főtt kenyér juhsajttal18
Csőben sült rakott zöldség18
Grízsüveg csokiöntettel18
Konyha és hagyomány19
Molise - A törpetartomány20
Márna, rákok, kagylók22
Molisei különlegességek23
Receptek:24
Sonkás tészta25
Malacsaláta26
Konyakos rákocskák26
Töltött tésztakoszorú26
Konyha és hagyomány27
Basilicata - Ahol Püthagorasz és Spartacus is megfordult28
Csípős paprika30
Basilicatai termékek31
Receptek:32
Zöldségragus kenyérszeletek33
Csavart tészta kenyérbéllel34
Göngyölt kardhal34
Tepsis rakott burgonya34
Babéros apró fánk34
Konyha és hagyomány35
Puglia - A csizma sarka36
Olívaolaj38
Puglia kincsei39
Receptek:40
Kapribogyós, paradicsomos, olívás lángos41
Kagylóleves42
Zöldséges polip borban párolva42
Csicseriborsó pizzasütő módra42
Tejes kalács42
Konyha és hagyomány43
Calabria - A vad vidék44
Padlizsán46
Calabriai specialitások47
Receptek:48
Olajbogyós burgonya49
Csípős, piros pirítós50
Édesköményleves50
Édes-savanyú tonhal50
Mézbe forgatott sütikék50
Konyha és hagyomány51
Sajtok hazája52
Sajtlexikon53
NYÁR56
Umbria - Olaszország zöld szíve59
Fekete szarvasgomba60
Umbriai különlegességek61
Receptek:62
Mentás paradicsomleves pirítóssal és parmezánnal63
Szarvasgombás pirítós64
Rozmaringos bárány citrommal és fehérborral64
Édes pizza64
Konyha és hagyomány65
Lazio - A világ közepe, vége és eleje66
Articsóka68
Laziói termékek69
Receptek:70
Sonkás szélesmetélt zöldborsóval71
Sült tökvirág72
Pacal római módra72
Csípős, párolt cikóriasaláta72
Kalácskák72
Konyha és hagyomány73
Campania - Káosz és rend74
Paradicsom76
Campaniai ízelítő77
Receptek:78
Kávékrém79
Főtt, borsos kagyló80
Sült paprika paradicsomos szószban80
Rusztikus pizza80
Konyha és hagyomány81
Szicília - Magna Grecia gyöngyszeme82
Tészta84
Ízelítő Szicília földjéről85
Receptek:86
Narancssaláta87
Mogyoróhagymás tészta88
Kardhaltekercs88
Mentaleves peperoni88
Narancssörbet88
Konyha és hagyomány89
Szardínia - A Földközi-tenger Tahitije90
Kenyér92
Ízelítő Szardínia szigetéről93
Receptek:94
Haltál95
Polipsaláta96
Sáfrányos gnocchi96
Szalagmetélt langusztaszószban96
Mandulás csók96
Konyha és hagyomány97
ŐSZ98
Velence - A lagúnáktól a Dolomitokig100
Tőkehal102
Velence ízei103
Receptek:104
Vargányás melegszendvics105
Borjúleves parmezánnal106
Borjúmáj velencei módra106
Radicchio106
Velencei sült puding106
Konyha és hagyomány107
Trentino-Alto Adige - A kettéosztott tartomány108
Száraz, húsos szalonna110
Trentino-Alto Adige különlegességei111
Receptek:112
Párolt őz áfonyalekvárral113
Spenóttal töltött tészta114
Kenyérgombócos húsleves114
Sárgabarackos krumpligombóc114
Gesztenyetorta114
Konyha és hagyomány115
Friuli-Venezia Giulia - Kultúrák találkozása116
San Daniele-sonka118
Friuli-Venezia Giulia termékei119
Receptek:120
Aszalt szilvás gnocchi121
Bundában sült zsálya122
Trieszti gulyás122
Besameles kelkáposzta122
Csörögefánk122
Konyha és hagyomány123
Emilia-Romagna - Ahol a világ első egyetemét alapították124
Parmezán sajt126
Emilia-Romagna ízei127
Receptek:128
Göngyölt borjúhús129
Pármai sülttészta-darabok130
Tökkel és parmezánnal töltött tészta130
Eper balzsamecetben130
Konyha és hagyomány131
A borokról általában132
le Marche - Ahová a só útja vezetett136
Húsos, zöld olajbogyó138
Marche tartomány termékei139
Receptek:140
Mézes golyócskák141
Disznóhúsos lepény142
Tengerek és hegyek spagettije142
Töltött nyúl142
Töltött olajbogyó rántva142
Konyha és hagyomány143
TÉL145
Valle d'Aosta - Észak Rómája146
Gesztenye148
Valle d'Aosta-i ízek149
Receptek:150
Sajtfondü151
Rizottó Valle d'Aosta-i módon152
Vörösboros marhapörkölt152
Tepsis puliszka152
Édes perec152
Konyha és hagyomány153
Piemont - A hegyek lába154
Gianduiotto csokoládé156
Piemonti termékek157
Receptek:158
Vörösboros rizottó parmezánnal159
Szardellaszószba mártogatott nyers zöldségek160
Fűszeres nyúlhús borban párolva160
Tepsiben sült tejes burgonya160
Savoyai édesség160
Konyha és hagyomány161
Lombardia - A longobárdok hazája162
Gorgonzola164
Lombard ízelítő165
Receptek:166
Borjú szűzérme lombard spárgával167
Sörtésztás sajtkockák168
Sáfrányos rizottó168
Kandírozott gyümölcsös kenyér168
Konyha és hagyomány169
Liguria - Az olasz riviéra170
Törtbazsalikom-mártás172
Ízelítő Liguriából173
Receptek:174
Tejpuding175
Petrezselymes sült paradicsom176
Zöldborsós masnitészta176
Borjúszeletek kenyérbéllel, reszelt sajttal176
Nizzai saláta176
Konyha és hagyomány177
Toszkána - A reneszánsz hazája178
Toszkán rablópecsenye180
Toszkán ízelítő181
Receptek:183
Párolt zöldbab parasztosan183
Zöldséges májkrém pirítóssal184
Gesztenyés csicseriborsó-leves184
Marhahús rozmaringgal és szegfűszeggel184
Firenzei lapos sütemény184
Konyha és hagyomány185
Olíva - a kultúrát termő fa186
Olajozott szenvedély188
Tartalom190

Gianni Annoni

Gianni Annoni műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gianni Annoni könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Giannival a konyhában Giannival a konyhában Giannival a konyhában
Állapot:
4.060 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba