1.063.133

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Népi ételreceptek

Egy anyanyelvi pályázat legjobb munkái/Válogatás a 2020. évi anyanyelvi pályázat legjobb munkáiból

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Anyanyelvápolók Szövetsége-Inter Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 226 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-5556-20-3
Megjegyzés: További szerzők a tartalomjegyzékben. Fekete-fehér fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


?fütni.fkw (imm) {mfm. {fia o^m fixmá/ds^
Káposztás paszulyleves, rőstölt bableves, herőce, kőttes palacsinta, diós prósza A hagyományos, népi táplálkozás iránt fokozott az érdeklődés. Az Anyanyelvápolók Szövetsége 2020-ban népi ételreceptekre hirdette meg a kulturális kormányzattal közös, 20. anyanyelvi pályázatát. A kiírásban népi, helyi (paraszt)ételek és italok néprajzi-nyelvjárási leírása szerepelt. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az ételreceptek gyűjtése során különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a sajátos nyelvi leírásra: az ételek, hozzávalók megnevezésére, a készítés módozataira. Nem volt követelmény a tudományos nyelvjárási lejegyzés, de törekedni kellett az élőszavas jellemzők visszaadására. És egyéb nyelvi érdekességeket tartalmazó, nem nyelvjárásban elmondott, leírt recepteket (például irodalmi recepteket) is be lehetett küldeni.
A pályázatra beérkezett több tucat pályamű közül 24-et tartalmaz jelen válogatásunk. Az első részben leírások, a második részben... Tovább

Fülszöveg


?fütni.fkw (imm) {mfm. {fia o^m fixmá/ds^
Káposztás paszulyleves, rőstölt bableves, herőce, kőttes palacsinta, diós prósza A hagyományos, népi táplálkozás iránt fokozott az érdeklődés. Az Anyanyelvápolók Szövetsége 2020-ban népi ételreceptekre hirdette meg a kulturális kormányzattal közös, 20. anyanyelvi pályázatát. A kiírásban népi, helyi (paraszt)ételek és italok néprajzi-nyelvjárási leírása szerepelt. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az ételreceptek gyűjtése során különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a sajátos nyelvi leírásra: az ételek, hozzávalók megnevezésére, a készítés módozataira. Nem volt követelmény a tudományos nyelvjárási lejegyzés, de törekedni kellett az élőszavas jellemzők visszaadására. És egyéb nyelvi érdekességeket tartalmazó, nem nyelvjárásban elmondott, leírt recepteket (például irodalmi recepteket) is be lehetett küldeni.
A pályázatra beérkezett több tucat pályamű közül 24-et tartalmaz jelen válogatásunk. Az első részben leírások, a második részben változatos stílusú receptek kaptak helyet: 1. Levesek, 2. Előételek, saláták, innivalók, 3. Tésztaételek, édes és kelt tészták, 4. Egytálételek, főzelékfélék, húsételek, 5. Sütemények, torták, vegyes édességek. A válogatás végén közöljük a gyűjtők-pályázók bemutatkozó írását is. A kötet használatát tárgymutató könnyíti meg. Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem