kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Vince Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 319 oldal |
Sorozatcím: | Kulinária |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 26 cm x 22 cm |
ISBN: | 978-963-303-051-6 |
Megjegyzés: | Színes, egész oldalas fotókkal illusztrált könyv. |
Útmutató a könyv haszálatához | 4 |
Bevezetés | 9 |
Magyarország térképe | 10 |
Az Alföld | 12 |
Bevezetés | 15 |
A fűszerpaprika. Az első számú fűszer | 17 |
Habeat colorem, odorem et saporem | |
Ha akarom csipős, ha akarom, nem | |
A kapszaicin | |
Néhány a kereskedelemben kapható pirospaprikafajta | |
A fűszerekről | |
A gulyás. Egy tányér történelem | 25 |
A szürkemarha. Négy lábon járó örökség | 26 |
Levespor a középkorból | 28 |
A bogrács. A férfiak főzőedénye | 30 |
Pörkölt, paprikás, tokány. A gulyás gyermekei | |
Zónaételek | 33 |
Pörkölt és paprikás csirkéből. Joggal híres | 34 |
Tyúk és csirke az asztalon. Közkedvencek | 36 |
Tarhonya. Hol is terem? | |
Légies név, vaskos étek: a lebbencs | 38 |
Főtt tészták. Kettős szerepben | |
A leggyakoribb levesbetétek | |
Galuskák. Névrokonok | 40 |
A debreceni. Egy híres páros | 42 |
A hajdúk konyhája. Büszkén, szabadon | 43 |
Tanya. Lakott sziget | 45 |
Az eperfa | |
Főzelékek. Ha nem eszed meg, kicsi maradsz | 46 |
A petrezselyemzöld | |
Levesek zöldségfélékből. A legkellemesebb étvágygerjesztő | 50 |
A kovászos uborka. Természetesen erjesztve | 52 |
A nélkülözhetetlen epizodista: a saláta | |
A vörös- és fokhagyma. Keserű magába | 54 |
A zöldpaprika. A megunhatatlan | 59 |
Néhány paprikafajta | |
A "paprika-díj" | |
A paradicsom. Édenkerti adomány | 61 |
Lecsó. Variációk egy kedvelt témára | 62 |
Paprikás krumpli. Hétköznapi csoda | 63 |
A töltött káposzta. "A káposztás hús Magyarországi címere" | 65 |
A szalámi. Nyáron is téli | 67 |
A gyulai, a csabai. Kolbászból font kerítés | 68 |
A kenyér. A legszentebb étek | 70 |
Világraszóló vendégség | |
A lángos. Óvakodj a hidegtől! | 74 |
Ökörsütés. Újjáéledt tradíció | |
Birkaételek. Hanyatló dicsőség | 76 |
Rántott hús. A vasárnapi ebéd | 78 |
Palacsinta. Egy valódi Jolly Joker | 80 |
A palacsintasütő | 82 |
Kedvelt változatok | |
A mézeskalács. Ámor patrónussága alatt | 86 |
A fröccs. Kedves egészségére! | 89 |
Aki feltalálta a szódavizet | |
Borok az Alföldről | |
Liba, kacsa. Egy okos meg egy buta madár | 90 |
Vadételek. Tányérba szelídítve | 97 |
Horgászok, halászok. A halak jegyében | 98 |
Szálka nélkül | |
Halászlé. Mindenki másképp csinálja | 102 |
Egyéb halételek | |
Vaj, túró, tejföl. Hófehér gyönyörűségek | 106 |
Akik a tejet adják | |
Néhány ismert hazai sajt | |
A barack hazája. Lekvár pedig kell | 111 |
A magyar cseresznye | |
Lekvárfőzés | |
Barackpálinka. Palacka zárt napfény | 113 |
A rétes. Hogy betakarjon egy huszárt lovastul | 114 |
Vargabéles | |
Néhány rétes a sok közül | |
Fánk, csöröge, aranygaluska. Csak frissen, melegen | 118 |
A megnemesedett kelt tészta | |
Budapest és környéke | 120 |
Bevezetés | 123 |
A Nagyvásárcsarnok. Budapest gyomra | 124 |
Kávéház. Egy letűnt világ nyomában | 126 |
A New York. Egy valódi túlélő | 128 |
A kávé. A legnépszerűbb ital | 130 |
Az eszpresszógép | |
Az eszpresszó. Évtizedek a kávégép körül | 133 |
Büféasztal. Ez is lehet magyaros | 134 |
Szakácskirályok. Nagy nevek, jó ételek | 136 |
A Gundel - egy legenda, s akik megalkották | |
Élő hagyomány | |
Sör. A folyékony kenyér | 140 |
Az étkezések rendje. Naponta ötször? | 142 |
Népszerű desszertspecialitások. Amit nem szabad kihagyni | 144 |
Budapest-bélszín. Egy méltó képviselő | 146 |
Nagynevű levesek. Hommage á... | 147 |
Rakott és töltött ételek. Utat a fantáziának | 148 |
Káposzta Vecsésről. A falu neve garancia | 150 |
Mit érne nélkülük a disznótoros? | |
Készételek savanyú káposztából. Téli vigaszunk | 152 |
Zsidó ételek. Áthangolt hagyomány | 154 |
Rácosan. A befogadottak öröksége | 156 |
Cukrászdaország. Édes élet | 158 |
Egy gyöngyszem | |
Az étvágy édességes tárgya | |
A Dobos-torta | |
Házi torták. Az ünnep fényessége | 167 |
Házi sütemények. Az otthon édes íze | 168 |
Az Unicum. Sikersztori kitérőkkel | 169 |
A marcipán. Nem csak tortadísz | 170 |
Pezsgők. A luxus buborékai | 172 |
A szilveszter és az újév. Csak azért is vidáman! | 174 |
Az ünnep étkei | |
Nemzeti kedvtelések. Ebédlőtitkok | 176 |
Királyi vadaskertek. Zsákmány és elejtője | 179 |
Gurulós kincs | |
Felső-Magyarország | 180 |
Bevezetés | 183 |
Az alma. A parancsolt gyümölcs | 184 |
Néhány népszerű almafajta | |
Aszalás, befőttkészítés. Ami nem megy ki a divatból | 188 |
Az aszalt szilva | |
A szilvalekvár. Miért nem kapott nemességet? | 192 |
Derelye. Egy régi barát | 194 |
Szatmári szilva. Hideg ellen - belsőleg | 196 |
Húsvét. Szabad-e locsolni? | 199 |
Diólikőr | |
Sonka nélkül nincs húsvét | |
Pogácsák. "Kóstolja meg ezt is..." | 204 |
Belsőségek. Mit szeretnek a férfiak? | 206 |
A krumpli. A legsikeresebb bevándorló | 208 |
Egy karrier állomásai | |
Száraz hüvelyesek. Szegény ember eledele | 210 |
Gyümölcslevesek és -mártások. Mintha desszerttel kezdenél | 212 |
Dinnyék. Az augusztusi bajnok | 214 |
Eger borai. Miért éppen bikavér? | 216 |
Egy bor és a törökök | |
Gomolya, juhtúró. Gazdagodó aromák tárháza | 218 |
Vadak. Koronás fők | 220 |
A vadhúsokról | |
Pisztráng. A szivárvány színei | 222 |
Tokaji borok. Nektár a szőlővesszőn | 224 |
Hol az arany? | |
A borok királya, a királyok bora | |
Bormatuzsálemek | |
Egy diplomata, amelyik mindig célt ér | |
Kis tokaji borkalauz | |
Konyakmeggy. Egy gyümölcs megdicsőülése | 232 |
"Csak azt tudnám, hogy nyitja ki kívülről az ablakot..." | 234 |
Lakodalom. Holtomiglan, holtodiglan | 234 |
A Dunántúl | 238 |
Bevezetés | 241 |
A fogas. A halkirály | 242 |
Néhány hazai halfajta | |
Ásványvizek. Nem ugyanaz | 246 |
Borok a Balaton környékéről. Nászéjszakák bora | 248 |
Vetélkedő Nagyszakácsiban. Királyi szakácsok nyomában | 254 |
Gomba. Az erdő ajándéka | 257 |
Gombafajták | |
Csárdaromantika. Betyárok nyomában | 258 |
A betyárokról | |
Vörösborok. A Pisztráng-ötös ihletője | 262 |
Liszt és a szekszárdi | |
Disznóölés. Pogány ünnep | 264 |
A mangalica | |
Zsír és olaj. Közeleg a búcsú? | 271 |
A zsírosbödön | |
A napraforgóolaj | |
Szalonna. Ezeregy... | 272 |
Néhány szalonnaféleség | |
Tábortűz mellett. Odakünn más | 274 |
Ételek a Dunántúlról. Költő az étlapon | 277 |
Á la Esterházy | |
Méz. Vissza a természethez! | 279 |
Méhser | |
Az akác | |
Néhány mézünk | |
Szelídgesztenye. Mediterrán beütés | 281 |
A téli kedvenc | |
Szaloncukor. A pótolhatatlan | 285 |
Karácsonyi menük. A kilók ünnepe | 288 |
Bejgli | |
Fagylalt és parfé. A jeges kedvenc | 293 |
Függelék | 295 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.