kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Minerva Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 167 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Gazdasszonyság hajdan és most | 6 |
A főzőkanál ura | 6 |
Rosszul értelmezett tekintélytisztelet | 8 |
Lázadó menyecskék | 9 |
Új idők új gazdasszonyai | 12 |
Gazdasszonyok tudománya | 15 |
Fizika egy evőkanállal | 15 |
A gazdasszony vegykonyhája | 18 |
Láthatatlan barátok és ellenségek | 20 |
Séta az ember szervezetében | 24 |
Ismerjük meg a tápanyagokat | 30 |
Az építőkövek | 31 |
Fűtőanyagok | 31 |
Zsírok és olajok | 32 |
Ásványi anyagok | 33 |
A titokzatos anyag | 34 |
Haszontalan salakanyagok | 36 |
Mi is az a kalória? | 37 |
A só és a víz | 39 |
Gazdasszonyok ügyessége | 42 |
Tisztaság, rend, célszerűség | 42 |
Takarítás és nagytakarítás | 44 |
Mosogatás, törölgetés | 46 |
Mit, miért, hogyan? | 48 |
A három kérdés | 48 |
Három szó | 49 |
Három jó tanács | 54 |
Gazdasszonyok szakértelme | 56 |
Élelmiszerismeret | 56 |
Növényi eredetű élelmiszerek | 57 |
Gabonafélék | 57 |
Hüvelyesek és kerti vetemények | 59 |
Saláták és ízesítők | 60 |
Fűszerek | 63 |
Élvezeti cikkek | 66 |
Gyümölcsök | 66 |
Mivel szolgál az állatvilág | 68 |
Húskészítmények és zsiradék-félék | 70 |
Tej, tejtermékek és tojás | 72 |
A két édesítő | 74 |
Az ipar termékei | 75 |
Gazdasszonyok biztonsága | 77 |
Tartósítás, tárolás, megőrzés | 77 |
Padlás, pince, éléskamra | 80 |
Kiskert és gyümölcsös | 81 |
Gazdasszonyok segítsége | 83 |
Az előkészítés nem tréfadolog | 83 |
Készítés és elkészítés | 87 |
Főzés | 88 |
Sűrítés | 89 |
Ízesítés | 90 |
Sütés | 90 |
A hidegkonyha készítményei | 92 |
A tálalás művészete | 93 |
Gazdasszonyok tanácsadója | 95 |
Levesek | 95 |
Levesbetétek | 103 |
Húsok | 104 |
Főzelékek | 108 |
Körítések | 118 |
Tojásételek | 120 |
Gombaételek | 123 |
Mártások | 125 |
Saláták | 127 |
Tészták, sütemények, torták | 131 |
Édességek, felfujtak, habok, krémek, sodók | 143 |
Hideg ételek | 148 |
Befőttek és gyümölcsízek | 156 |
Savanyúságok | 158 |
Gyakorlat neveli a mestert | 159 |
Tréfa és valóság | 160 |
A főzőkanál joga | 161 |
Betűrendes ételjegyzék | 163 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.