1.066.452

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gazdaságtan V.

Kis állatok tenyésztése, tejgazdasági ismeretek

Budapest
Kiadó: "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 219 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Kis állatok tenyésztése
Baromfitenyésztés
A baromfitenyésztés gazdasági jelentősége3
Tyúktenyésztés. A tyúkfélék természetrajzi jellemzése4
A tyúk külleme5
Az ivarjelleg, ivar- és korszerinti elnevezés5
A sikeres tyúktenyésztés feltételei6
A tyúkfajták7
A tenyésztendő tyúkfajták megválasztása7
A tenyészállatok kiválasztása és beszerzése12
Tenyésztörzsek alakítása13
Az ivarok közötti számarány14
A tojás, tenyésztojások kiválasztása, eltartása, kezelése15
A természetes keltetés15
A mesterséges keltetés17
A csirkék természetes nevelése19
A csirkék mesterséges nevelése22
A tyúkfélék takarmányozása, itatása és gondozása24
Tojótyúkok takarmányoszása és ápolása26
A tyúkfélék elhelyezése, tyúkólak29
A tyúkok és termékeik értékesítése32
Pulykatenyésztés41
Kacsatenyésztés45
Lúdtenyésztés50
Gyöngytyúktenyésztés56
A baromfitenyésztés ügyét előmozdító szervek64
II. fejezet
Haltenyésztés65
A tógazdaság termelésre alkalmas fontosabb halak ismertetése66
A halastavak létesítése, berendezése68
A lehalászás, osztályozás, teleltetés, a halak értékesítése, szállítása73
III. fejezet
Házinyúltenyésztés74
IV. fejezet
Selyemhernyótenyésztés81
V. fejezet
Méhészet
A méhészkedés fontossága és előfeltételei89
A méhek életmódja90
A méh természetrajza93
A méhek tápláléka, a fontosabb mézelő növények96
A méhlakások, a méhes98
A méhek beszerzése és szállítása100
A méhész évi teendői101
A méhek ellenségei és betegségei109
A méhészet eszközei110
A méhészetet előmozdító intézmények111
II. rész - Tejgazdasági ismeretek
A tej termelése, kezelése és szállítása
A tej jelentősége az ember táplálkozásában és a tejtermelés fontossága112
A tőgy és a tejképződés113
A tej képződést befolyásoló tényezők115
A tej vegyi összetétele, alkotórészei és tulajdonságai122
A föccstej126
Baktériumok a tejben127
A fejés és annak eszközei129
A kifejt tej összegyűjtése, kezelése és a tejkezelés eszközei133
A tej pasztőrözése és annak hatása a tej tulajdonságaira139
A tej szállítása141
A tej értékesítése, hamisítása és vizsgálata
A gyermektej144
A minősített tej145
Az államilag gümőkormentesnek nyilvánított tehenészetek146
A közfogyasztásra kerülő tej értékesítése147
A tej forgalombahozatalának szabályozása150
A Tejtermelők és Tejszövetkezetek Országos Szövetsége153
A tejhibák okai és megszüntetésük154
A mintavétel156
A tej szennytartalmának megállapítása157
A tej fajsúlyának meghatározása158
A tej frisseségét megállapító eljárások161
Idegen anyagok kimutatása a tejben163
A tejhamisítások és azok kiderítése165
A tej feldolgozása165
A természetes és mesterséges fölözés167
A fölözőgépek szerkezete és működése168
A fölözés szabályai és ellenőrzése173
A tejszín féleségei, kezelése, érlelése175
A köpülők179
A vaj képződése és azt befolyásoló tényezők181
A köpülés kivitele, szabályai182
A vaj kezelése183
A vajnyeremény kiszámítása188
A vajhibák188
A tejszín és a tejföl forgalombahozatalának szabályozása189
A vaj értékesítése és márkázása190
A fölözés és vajkészítés melléktermékei192
A tejszín és vaj vizsgálata193
Sajtgyártás195
A tehéntúró készítése199
A juhtej összetétele és feldolgozása205
A tehén- és a juhtúró hibái208
A sajtgyártás és túrókészítés termékei211
A sajt és túró vizsgálata212
Különféle tejkészítmények214
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem