1.066.836

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gazdaságtan II.

Állatbonc- és élettan, általános állattenyésztés, takarmányozástan, szarvasmarha, ló-, sertés-, juh- és kecsketenyésztés, állategészségtan, apró háziállatok tenyésztése, tejgazdaságtan

Budapest
Kiadó: Fővárosi Nyomda Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 167 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Kis állatok tenyésztése
Baromfitenyésztés
A baromfitenyésztés gazdasági jelentősége3
A tyúk külleme4
Az ivarjelleg, ivar- és korszerinti elnevezés4
A sikeres tyúktenyésztés feltételei5
A tyúktenyésztés termelési irányai5
A tyúkfajták7
A tenyésztendő tyúkfajta megválasztása9
A tenyészállatok kiválasztása és beszerzése10
Tenyésztörzsek alakítása12
Az ivarok közötti számarány13
A tojás, tenyésztojások kiválasztása, eltartása, kezelése13
A természetes keltetés14
A mesterséges keltetés17
A csirkék természetes nevelése20
A csirkék mesterséges nevelése21
A tyúkfélék takarmányozása, itatása és gondozása23
A tyúkfélék elhelyezése, tyúkistállók26
A tyúkok és termékeik értékesítése29
Haltenyésztés
Haltenyésztés50
A tógazdasági termelésre alkalmas fontosabb halak ismertetése52
A halastavak létesítése, berendezése53
A lehalászás, osztályozás, teleltetés, a halak értékesítése, szállítása58
Házinyúltenyésztés59
Selyemhernyótenyésztés66
Méhészet
A méhészkedés fontossága és feltételei71
A méh természetrajza71
A méhek életmódja73
A méhek tápláléka, a fontosabb mézelő növények75
A méhlakások, a méhes77
A méhek beszerzése és szállítása79
A méhész évi teendői79
A méhek ellenségei és betegségei86
A méhészet eszközei87
A méhészetet előmozdító intézmények89
Tejgazdaságtan
A tej termelése, kezelése és szállítása90
A tőgy és a tej képződése91
A tej képződését befolyásoló tényezők93
A tej vegyi összetétele, alkotórészei és tulajdonságai99
A föcstej103
A fejés és annak eszközei103
A kifejt tej összegyűjtése, kezelése és a tejkezelés eszközei107
A tej pasztőrözése és annak hatása a tej tulajdonságaira112
A tej szállítása114
A tej értékesítése, hamisítása és vizsgálata
A gyermektej117
A minősített tej118
Az államilag gümőkórmentesnek nyilvánított tehenészetek119
A közfogyasztásra kerülő tej értékesítése120
A tej forgalombahozatalának szabályozása121
A tejhibák okai és megszüntetésük123
A tejhamisítások és azok kiderítése124
A mintavétel126
A tej fajsúlyának meghatározása127
A tej zsírtartalmának meghatározása128
A tej frissességét megállapító eljárások131
A tej feldolgozása
A természetes és mesterséges fölözés132
A fölözőgépek szerkezete és működése134
A fölözés szabályai és ellenőrzése138
A tejszín féleségei, kezelése, érlelése140
A köpülők143
A vaj képződése és az azt befolyásoló tényezők145
A köpülés kivitele, szabályai147
A nyert vaj kezelése147
A vajnyeremény kiszámítása152
A vajhibák153
A vaj értékesítése és márkázása153
A fölözés és a vajkészítés melléktermékei155
A túrókészítés155
A juhtej összetétele és feldolgozása161
A túró vizsgálata163
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem