1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Gazdasági ismeretek

Szállodai szakemberek középfokú képesítő tanfolyama

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 163 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Készült 1050 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Közgazdasági alapfogalmak7
Szükségletek - javak - szolgáltatások7
Szükségletek7
A szükségletek csoportosítása7
A szükségletek kielégítése9
Gazdálkodás10
Termelés10
Termelőerők - termelési viszonyok13
Tulajdonviszonyok13
A szocialista tulajdon formái14
A társadalom15
Az elosztás16
A fogyasztás17
Érték, ár18
Érték19
Ár19
Nemzeti jövedelem22
A nemzeti jövedelem felosztása22
A nemzeti jövedelem felhasználása23
A nemzeti jövedelem újrafelosztása24
Az állami költségvetés24
A vállalatok irányítása és ellenőrzése27
A népgazdaság és tagozódása27
Az állami vállalat31
A vendéglátó vállalat34
A vállalati központ34
A vállalati központ szervezeti felépitése36
A vendéglátó üzlet38
Az állami vállalatok felügyelete és ellenőrzése43
Felügyelet43
A vendéglátó és idegenforgalmi vállalatok fegyülete44
Ellenőrzés48
Gazdasági irányítás51
A népgazdaság és tagozódása27
Az állami vállalat31
A vendéglátó vállalat34
A vállalati központ34
A vállalati központ szervezeti felépitése36
A vendéglátó üzlet38
Az állami vállalatok felügyelete és ellenőrzése43
Felügyelet43
A vendéglátó és idegenforgalmi vállalatok felügyelete44
Ellenőrzés48
Gazdasági irányítás51
Népgazdasági terv51
Gazdasági irányitás53
A közvetett gazdasági irányitás55
A vállalati önállóság55
Gazdasági verseny56
Árpolitika57
Munkaerőgazdálkodás58
Jövedelem szabályozás58
A vállalati gazdálkodás61
A gazdálkodás célja, folyamata61
A gazdálkodás célja61
A gazdálkodás folyamata63
A vállalati gazdálkodással kapcsolatos fogalmak64
Bevétel64
Árrés65
A vendéglátás állami támogatása66
Költségek68
Eszközgazdálkodás76
Az eszközök fogalma76
Az eszközök csoportosítása77
Az állóeszközök értékcsökkenése80
Az állóeszközök selejtezése82
A kereskedelmi fogyóeszközök elhasználódása82
Eszközfenntartás86
Eszközlekötési járulék87
Munkaerő-gazdálkodás88
Munkaerő létszám89
Termelékenység91
A munkabér92
Bérrendszer92
Vállalati teljesitményhez kötött bérszinvonal szabályozás98
Költségjellegű jövedelem elvonás102
A vállati tervezés105
A vállalati terv105
A vállalati terv üzleti kapcsolata106
A bevétel tervezése108
Az árrés tervezése111
A munkabér tervezése112
Költségtervezés114
Jövedelmezőségi terv117
A tervteljesítés elemzése118
A vállalati nyereség felosztása, alapok képzése118
Részesedési alap123
Vállalatfejlesztési alap124
Kötelező tartalékalap125
Elkülönitett tartalékalap126
Jóléti és kulturális alap126
A szállodák jellemző gazdálkodási problémái129
A szálloda kihasználtságának hatása a bevételre129
A kiegészítő szolgáltatások jelentősége135
Az átlagos tartózkodási idő és a ráfordítások kapcsolata137
Valuta kitermelés140
Függelék145

Mohácsi Ferenc

Mohácsi Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Mohácsi Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem