kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központ |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 163 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Készült 1050 példányban. |
Közgazdasági alapfogalmak | 7 |
Szükségletek - javak - szolgáltatások | 7 |
Szükségletek | 7 |
A szükségletek csoportosítása | 7 |
A szükségletek kielégítése | 9 |
Gazdálkodás | 10 |
Termelés | 10 |
Termelőerők - termelési viszonyok | 13 |
Tulajdonviszonyok | 13 |
A szocialista tulajdon formái | 14 |
A társadalom | 15 |
Az elosztás | 16 |
A fogyasztás | 17 |
Érték, ár | 18 |
Érték | 19 |
Ár | 19 |
Nemzeti jövedelem | 22 |
A nemzeti jövedelem felosztása | 22 |
A nemzeti jövedelem felhasználása | 23 |
A nemzeti jövedelem újrafelosztása | 24 |
Az állami költségvetés | 24 |
A vállalatok irányítása és ellenőrzése | 27 |
A népgazdaság és tagozódása | 27 |
Az állami vállalat | 31 |
A vendéglátó vállalat | 34 |
A vállalati központ | 34 |
A vállalati központ szervezeti felépitése | 36 |
A vendéglátó üzlet | 38 |
Az állami vállalatok felügyelete és ellenőrzése | 43 |
Felügyelet | 43 |
A vendéglátó és idegenforgalmi vállalatok fegyülete | 44 |
Ellenőrzés | 48 |
Gazdasági irányítás | 51 |
A népgazdaság és tagozódása | 27 |
Az állami vállalat | 31 |
A vendéglátó vállalat | 34 |
A vállalati központ | 34 |
A vállalati központ szervezeti felépitése | 36 |
A vendéglátó üzlet | 38 |
Az állami vállalatok felügyelete és ellenőrzése | 43 |
Felügyelet | 43 |
A vendéglátó és idegenforgalmi vállalatok felügyelete | 44 |
Ellenőrzés | 48 |
Gazdasági irányítás | 51 |
Népgazdasági terv | 51 |
Gazdasági irányitás | 53 |
A közvetett gazdasági irányitás | 55 |
A vállalati önállóság | 55 |
Gazdasági verseny | 56 |
Árpolitika | 57 |
Munkaerőgazdálkodás | 58 |
Jövedelem szabályozás | 58 |
A vállalati gazdálkodás | 61 |
A gazdálkodás célja, folyamata | 61 |
A gazdálkodás célja | 61 |
A gazdálkodás folyamata | 63 |
A vállalati gazdálkodással kapcsolatos fogalmak | 64 |
Bevétel | 64 |
Árrés | 65 |
A vendéglátás állami támogatása | 66 |
Költségek | 68 |
Eszközgazdálkodás | 76 |
Az eszközök fogalma | 76 |
Az eszközök csoportosítása | 77 |
Az állóeszközök értékcsökkenése | 80 |
Az állóeszközök selejtezése | 82 |
A kereskedelmi fogyóeszközök elhasználódása | 82 |
Eszközfenntartás | 86 |
Eszközlekötési járulék | 87 |
Munkaerő-gazdálkodás | 88 |
Munkaerő létszám | 89 |
Termelékenység | 91 |
A munkabér | 92 |
Bérrendszer | 92 |
Vállalati teljesitményhez kötött bérszinvonal szabályozás | 98 |
Költségjellegű jövedelem elvonás | 102 |
A vállati tervezés | 105 |
A vállalati terv | 105 |
A vállalati terv üzleti kapcsolata | 106 |
A bevétel tervezése | 108 |
Az árrés tervezése | 111 |
A munkabér tervezése | 112 |
Költségtervezés | 114 |
Jövedelmezőségi terv | 117 |
A tervteljesítés elemzése | 118 |
A vállalati nyereség felosztása, alapok képzése | 118 |
Részesedési alap | 123 |
Vállalatfejlesztési alap | 124 |
Kötelező tartalékalap | 125 |
Elkülönitett tartalékalap | 126 |
Jóléti és kulturális alap | 126 |
A szállodák jellemző gazdálkodási problémái | 129 |
A szálloda kihasználtságának hatása a bevételre | 129 |
A kiegészítő szolgáltatások jelentősége | 135 |
Az átlagos tartózkodási idő és a ráfordítások kapcsolata | 137 |
Valuta kitermelés | 140 |
Függelék | 145 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.